احمد علی، اشتراککننده مراسم سوگواری ماه محرم از گسترش ویروس کرونا در حسینیههای شهر کابل نگرانی دارد.
او میگوید که در این حسینیهها تدابیر لازم برای جلوگیری از ویروس کرونا و حفظ فاصله جسمی در نظر گرفته نشده است.
احمد علی در تکیهخانه چنداول به رادیو آزادی گفت که نبود تدابیر برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا او را سخت نگران کرده است: "ما گفتیم که ماسک توزیع میکنیم، اما از توان ما بالا است. زنان و مردانی که به این مراسم میآیند ضد عفونی میشوند. مشکلات زیاد است. خداوند کمک کند که کسی به ویروس کرونا مبتلا نشود."
تعداد کمی از اشتراککنندگان مراسم عاشورا ماسک زدهاند، اما در بیرون از تکیهخانهها، افراد به گونه محدود دواپاشی میشوند.
اشتراککنندگان مراسم عاشورا میگویند که این دواها از سوی برگزار کنندگان مراسم عاشورا تدارک شده است.
میرمحمد حیدری، یکی دیگر از اشتراککنندگان مراسم عاشورا میگوید که وزارت صحت عامه افغانستان برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری تدابیری روی دست نگرفته است.
به گفته او، وزارت صحت عامه باید برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در مساجد و تکیهخانهها اقدامهای پیشگیرانه میکرد: "موضوع کرونا را باید دولت در نظر بگیرد. این کار باید از قبل صورت میگرفت. با آنکه شوق و شور حسینی است و رعایت کردن تدابیر جلوگیری از ویروس کرونا کار دشوار است اما مردم که به مراسم میآیند باید ماسک داشته باشند و دستهای خود را بشویند."
اما وزارت صحت عامه افغانستان میگوید که برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در مراسم مذهبی عاشورا تدابیر همهجانبه گرفته شده است.
نورمحمد ترهکی، معاون سخنگوی این وزارت میگوید که علاوه بر توزیع ماسکها و مایع شوینده دست آمادگیهای دیگری نیز در تکیهخانهها وجود دارد: "حدود یک میلیون ماسک و سی هزار انواع دستکش توزیع شده است. وسایل دیگر طبی، امبولانسها و تبسنج نیز در اختیار آنها قرار گرفته تا پیش از حضور افراد در مراسم تب آنها دیده شود. در تمام محلات که مراسم عاشورا برگزار میشود آمادگی کامل داریم."
شرکتکنندگان مراسم سوگواری همواره در مراسم عاشورا در حسینیهها به گونه گروهی اشتراک و سینهزنی میکنند.
اما امسال که ویروس کرونا تمام کشورهای جهان را تهدید میکند، برگزاری مراسم سوگواری در مساجد و حسینیهها، خطر ابتلا به ویروس کرونا را بیشتر کرده است.