لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۴

غنی: با رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان ظرف سه روز گفتگوی میان افغانان آغاز خواهد شد


لویه جرگه مشورتی صلح برای رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان
لویه جرگه مشورتی صلح برای رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان می‌گوید که اگر ۴۰۰ زندانی گروه طالبان رها شوند، آن‌ها ظرف سه روز مذاکرات میان افغان‌ها را با حکومت آغاز می‌کنند، و گرنه این گروه خشونت‌ها را افزایش خواهند داد.

آقای غنی در سخنرانی خود به اعضای لویه جرگه مشورتی صلح گفت، حالا لویه جرگه باید تصمیم بگیرد که این زندانیان رها شوند یا نه؟

آقای غنی امروز در سخنرانی خود در مراسم آغازین لویه جرگه مشورتی صلح تاکید کرد، اولین موضوعی که در گفت‌وگوهای میان افغان‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد، آتش‌بس دایمی خواهد بود.

رئیس جمهوری افغانستان همچنین گفت که اگر ۴۰۰ زندانی طالبان مطابق فهرست این گروه آزاد نشوند، جنگ از سوی طالبان تشدید خواهد شد.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در لویه جرگه مشورتی صلح
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در لویه جرگه مشورتی صلح

آقای غنی افزود: "طالبان گفته اند در صورتی که این ۴۰۰ نفر امروز رها شوند، سه روز پس از آن مذاکرات میان هیئت گفت‌وگو کننده ما و طالبان آغاز خواهد شد. در عین حال این گروه تهدید کرده است که اگر این افراد آزاد نشوند نه تنها به جنگ و خشونت ادامه خواهند داد بلکه آن را افزایش خواهند داد."

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان تاکید کرد که تا حالا ۵،۱۰۰ زندانی طالبان آزاد شده‌اند اما به اساس قانون اساسی افغانستان رهایی ۴۰۰ زندانی دیگر طالبان که جرم‌های سنگین دارند، از صلاحیت او نیست.

حکومت افغانستان پیش از این گفته است که این ۴۰۰ زندانی طالبان به انجام جرم‌های سنگین مانند: قتل، اختطاف، قاچاق مواد مخدر و موارد فساد مالی و اخلاقی محکوم شده‌اند.

زندانیان رها شده‌ای طالبان از سوی حکومت افغانستان
زندانیان رها شده‌ای طالبان از سوی حکومت افغانستان

در همین حال عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی که ریاست لویه جرگه مشورتی صلح را نیز برعهده دارد، می‌گوید که مشوره‌های لویه جرگه مشورتی صلح در شرایط کنونی برای افغان‌ها ارزش حیاتی دارد.

آقای عبدالله افزود: "تصمیم شما، تصمیم مرگ و زندگی برای مردم افغانستان است. مشوره شما مشوره حیاتی برای مردم این کشور است. من یقین دارم که تصمیم جمعی شما رهنمود خوبی برای صلح پایدار و با عزت در افغانستان خواهد بود."

حکومت افغانستان برگزاری این جرگه مشورتی صلح را، ادامه جرگه مشورتی صلح پارسال خوانده و رئیس جمهور غنی به اعضای این جرگه گفت که ۹۰ درصد مشوره‌های لویه جرگه سال گذشته عملی شده است.

در همین حال مایک پومپیو وزیر خارجه امریکا در صفحه تویترش نوشته است "من اشتراک کننده‌های لویه جرگه را که برای تحکیم حمایت ملی از صلح در افغانستان گردهم آمده‌اند، تقدیر می‌کنم. پس از ۴۰ سال جنگ، خونریزی و ویرانی، طرفین آماده آغاز یک پروسه سیاسی برای دست‌یابی به یک توافق برای مذاکرات اند."

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان نیز در مورد لویه جرگه مشورتی در صفحه تویترش نوشته است "فرصت تاریخی برای صلح باید از سوی تمام طرف‌ها حفظ شود. با این کار، امریکا در کنار آن‌ها خواهد ایستاد."

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان
زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان

از سوی هم، عبدرب‌الرسول سیاف رهبر پیشین جهادی خطاب به اعضای لویه جرگه مشورتی صلح گفت که مشوره‌های آن‌ها باید موانع فرا راه صلح را بردارد.

آقای سیاف می‌گوید: "همت و شهامت در این است که خونریزی را چگونه متوقف ساخت. تقاضای من از این جرگه مشورتی این است که کوشش کنید مشوره‌های بدهید که راه را برای صلح هموار بسازد. شما موانع موجود فراه راه صلح را بردارید."

محمدمعصوم ستانکزی رئیس کمیسیون برگزاری این جرگه گفت که ۳،۲۰۰ نفر در لویه جرگه مشورتی صلح اشتراک کرده‌اند که ۷۲۰ تن آن‌ها زنان هستند.

او گفت که در لویه جرگه مشورتی صلح که ۳ روز در خیمه لویه جرگه ادامه خواهد یافت، نمایندگان در ۲۵ دسته از ۳۴ ولایت افغانستان حضور دارند.

XS
SM
MD
LG