لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۸

هشدار وزارت اطلاعات و فرهنگ به دو هزار رسانه خصوصی و نهادهای رسانه‌ای


وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان به رسانه‌های خصوصی که جواز فعالیت‌های خود را تجدید نکرده اند هشدار داده است.

این وزارت می‌گوید که دو هزار رسانه خصوصی و نهادهای رسانه‌ای از پرداخت مالیات فرار کرده و جواز فعالیت خود را تمدید نکرده اند.

محمد صابر مومند سخنگوی این وزارت روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که شماری از رسانه‌های خصوصی حتی از ده سال پیش مالیات نپرداخته اند: " در نشستی در این وزارت تصمیم گرفته شده که دو هزار رسانه باید حساب مالیاتی خود را تصفیه کنند. اگر این رسانه‌ها در این زمینه اقدام نکنند مطابق قانون با آنها برخورد صورت می‌گیرد. رسانه‌های هستند که از پنج، شش و حتی ده سال باقیداری مالیاتی دارند."

صابر مومند
صابر مومند

آقای مومند می‌گوید که شماری از این رسانه‌ها فعالیت‌های خود را متوقف کرده اما در باره عدم فعالیت خود به وزارت اطلاعات و فرهنگ آگاهی نداده اند.

او می‌گوید که بر اساس قانون رسانه‌های همگانی و مقرره تأسیس رسانه ها، هر رسانه مکلف به گرفتن و تجدید جواز است و در صورت توقف فعالیتش باید به این وزارت اطلاع دهد.

این در حالی است که محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان دو سال پیش جرایم مالیاتی رسانه‌ها را بخشید و دستور داد که رسانه‌ها می‌توانند، مالیات خود را در چند قسط بپردازند.

در همین حال مجیب خلوتگر رئیس اجرایی اداره حمایت از رسانه‌های آزاد "نی" می‌گوید که وضع قرنطین به دلیل گسترش ویروس کرونا، ناتوانی مالی و زمانگیر بودن روند تجدید جواز، مالکان برخی رسانه‌ها را واداشته که مالیات خود را نپردازند: "به دلیل ناتوانی مالی مقدارپولی که برای گرفتن جواز و تجدید آن برای رسانه‌ها در نظر گرفته شده پرداخت آن کار دشواری است. به ویژه برای رسانه هایی که در محلات دور افتاده فعالیت دارند. از طرف دیگر پروسه و فرایند تمدید جواز زمانگیر بوده و برای رسانه‌های محلی این روند مشکل ساز است."

مجیب خلوتگر
مجیب خلوتگر

او می‌گوید که براساس مقرره تاسیس رسانه ها، هر رسانه خصوصی داخلی باید سالانه ۵۰ هزار افغانی مالیه بپردازد و درهنگام گرفتن جواز یک مقدار پول بگونه تضمین نیز بدهد که به گفته او پرداخت این مقدارپول برای رسانه‌های خصوصی محلی کار دشواری است.

صدها رسانه شنیداری، تصویری، چاپی و آنلاین در حال حاضر در افغانستان فعالیت دارند اما وزارت اطلاعات وفرهنگ تعداد دقیق آنها را مشخص نکرده است.

اما در سال‌های پسین شماری از رسانه‌ها به ویژه در ولایت‌های این کشور به دلیل مشکلات مالی فعالیت خود را متوقف کردند و ده‌ها خبرنگار و کارمند این رسانه‌ها نیز با بی‌سرنوشتی رو به رو شدند.

XS
SM
MD
LG