نمایندگان کنگرۀ ملی خلق چین امروز جمعه به یادبود از قربانیان ویروس کرونا در این کشور لحظۀ سکوت کردند و سپس به جزئیات طرحهای حکومت در مورد بهبود اقتصاد چین که در نتیجۀ شیوع این ویروس خراب شده، گوش دادند.
لی کیچیانگ صدراعظم چین در سخنرانی افتتاحیهاش گفت که این کشور کسر بودجۀ دستکم ۳.۶ درصد تولید ناخالص داخلی را هدف تعیین کرده است.
اما برای رشد اقتصادی چین در جریان سال ۲۰۲۰ هدفی تعیین نشده است.
از سال ۱۹۹۰ میلادی به اینسو، اولین بار است که حکومت چین در راستای رشد اقتصادی سالانۀ این کشور هدف تعیین نمیکند.
صدراعظم چین افزود که با توجه به ناروشن بودن وضعیت ناشی از بیماری همهگیر کووید ۱۹، پیکنگ به "ثبات اشتغال و تضمین استانداردهای زندگی اولویت خواهد داد."
صدراعظم چین به نزدیک ۳،۰۰۰ نماینده همچنان گفت که این کشور با ایالات متحده در راستای تطبیق مرحلۀ نخست موافقتنامۀ تجاری چینامریکا کار خواهد کرد.
دومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماه نخست امسال نسبت به یک سال پیش، ۶.۸ درصد کاهش یافته و این نخستین کاهش در یک دهه است.
شیوع ویروس کرونا تولید را توقف داده و مصرف را کم کرده است.
اقدام در راستای افزایش هزینههای زیر ساخت از طریق ۵۲۶ میلیارد دالر اوراق قرضۀ ویژه دولت شامل استراتژیهای حمایت اقتصادی حکومت است که توسط لی اعلام شد.
این مبلغ دو برابر پولی است که پارسال در بخش زیر ساختها هزینه شده بود.
چین همچنین هزنیۀ دفاعیاش را تنها ۶.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش خواهد داد که کمترین مقدار در چندین سال است.
جلسۀ هفتگی کنگرۀ ملی خلق چین به دلیل شیوع ویروس کرونا برای دو ماه به تعویق افتاده بود.
ویروس کرونا نخست از شهر ووهان مرکز ولایت هوبئی چین در اواخر سال ۲۰۱۹ سرچشمه گرفت.
چین از آن زمان به این طرف از ابتلای بیش از ۸۲ هزار و ۹۰۰ تن به این ویروس خبر داده است. از این میان ۴،۶۳۴ تن جان باخته اند.
از ثبت ۴ مورد مثبت ویروس امروز در آن کشور گزارش شد. ۳۷۲ تن دیگر در قرنطین هستند و ۸۲ نفر هنوز هم در شفاخانه تحت درمان قرار دارند.
نمایندگان سرتاسر کشور در سالون بزرگ مزدحم کنگره در پیکنگ ماسک پوشیده بودند. تا از عفونتهای جدید که میتواند موج دوم واقعات را به میان آورد جلوگیری شود.
به گفته صدراعظم چین، این کشور در پاسخدهی به شیوع ویروس کرونا "دستاوردهای استراتژیک بزرگ" داشته است.
اما کارشناسان و منتقدان بیرون از چین به آمار رسمی شک دارند و میگویند که آمار واقعی مرگ و میر به مراتب بالا تر است. آنان میگویند که حکومت چین رسانهها را کنترل میکند.