افغانستان
از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۸۰ هزار افغان به کشور خود برگشته اند

سازمان بینالمللی مهاجرت 'آی.او.ام' میگوید، از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی، تا اکنون نزدیک به ۲۸۰ هزار تن از شهروندان افغانستان دوباره از ایران و پاکستان به کشور شان باز گشته اند.
در خبرنامۀ این سازمان که روز دوشنبه «۲۲ ثور ۱۳۹۹» نشر شد، حدود ۲۷۸ هزار تن از افغانها از ایران در مدت بیش از پنج ماۀ گذشته دوباره به افغانستان آمده اند.
از اول جنوری تا حالا شمار بازگشت کنندهها از پاکستان به افغانستان، بیش از ۱،۸۰۰ تن خوانده شدهاست.
یکی از دلایل در کاهش بازگشت افغانها از پاکستان، بسته بودن مرز های تورخم و سپین بولدک عنوان شدهاست.
هر دو مرز از دوم ماه مارچ و با گسترش ویروس کرونا، برای مدت طولانی به روی رفتوآمد مسافران بسته ماندند، اما حالا مردم تنها روز های شنبه از مرز های تورخم و سپین بولدک رفتوآمد کرده میتوانند.
در گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت این هم گفته شده که بازگشت مهاجران افغان از ایران، طی هفتۀ پیش حدود ۱۸ درصد افزایش یافته و دلیل آن ظاهراً نگرانی از شیوع ویروس کرونا و اخراج اجباری بودهاست.
ایران با ثبت رسمی حدود ۱۱۰ هزار مبتلا به ویروس کرونا، از کانونهای اصلی این ویروس در شرق میانه دانسته میشود.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
عطامحمد نور مدعی شده که طالبان یک عضو پیشین شورای ولایتی فاریاب را کشتند

عطا محمد نور، والی پیشین بلخ و رئیس یکی از شاخههای حزب جمعیت اسلامی افغانستان، ادعا کرده که طالبان محبالله میرزاد بندری یک عضو سابق شورای ولایتی وقت فاریاب را کشته اند.
بندری بیش از سه سال پیش به دعوت یک کمیسیون طالبان از ایران به افغانستان بازگشته بود و خبر ترورش در پایان هفته گذشته منتشر شد.
نور او را فرمانده پیشین حزبش خوانده اما برخی رسانهها گزارش دادهاند که بندری فرمانده پیشین به رهبری عبدالرشید دوستم بود. انگیزه رویداد روشن نیست.
طالبان تا حال به این ادعا واکنشی نشان ندادهاند.
دیدار متقی و نقوی: درخواست طالبان از پاکستان برای رفتار مناسب با مهاجران و زندانیان افغان

وزیر داخله حکومت طالبان، سراجالدین حقانی، از وزیر داخله پاکستان سید محسن نقوی خواست تا با مهاجران و زندانیان افغان رفتار مناسبی داشته باشد.
حقانی و نقوی روز یکشنبه ۲۹ سرطان در کابل دیدار و بر ایجاد فضای ارتباط، اعتماد و اطمینان تأکید کردند.
پاکستان همواره حکومت طالبان را به حمایت از تحریک طالبان پاکستان متهم میکند، اما در خبرنامه طالبان اشارهای نشده که آیا این موضوع در دیدار مطرح شده یا خیر.
این سفر نقوی پس از آن صورت گرفت که او اعلام کرده بود پاکستان مهلت اقامت افغانهایی را که دارای کارت (P.O.R) هستند تمدید نخواهد کرد.
پاکستان از سال ۲۰۲۳ شرایط را برای مهاجران افغان سختتر کرده و دهها هزار نفر را اخراج کرده است.
رویترز: برخی افغانهای گیرمانده در امارات به افغانستان بازگردانده شدند

با وجود آنکه دونالد ترامپ رئیسجمهور امریکا اعلام کرده بود با افغانهای منتقل شده به امارات متحده عربی کمک خواهد کرد، شماری از این افراد به افغانستان بازگردانده شدهاند.
خبرگزاری رویترز امروز دوشنبه ۳۰ سرطان به نقل از یک منبع در وزارت امور خارجه امارات این خبر را منتشر کرده است.
ترامپ روز یکشنبه در پستی در شبکه اجتماعی «Truth Social» نوشت: «من تلاش میکنم آنها را نجات بدهم، همین حالا شروع میکنم»، و به گزارشی اشاره کرد که ادعا کرده مقامهای امارات در حال آمادهسازی برای تحویل شماری از پناهجویان افغان به طالبان هستند.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، حدود ۱۷ هزار افغان ابتدا به امارات متحده عربی و سپس از آنجا به امریکا منتقل شدند، اما حدود ۳۰ نفر در یکی از کمپهای امارات بلاتکلیف مانده بودند.
اطلاعات رویترز نشان میدهد از میان این ۳۰ نفر، دو خانواده در اوایل جولای به افغانستان بازگردانده شدهاند و امارات جزئیات مربوط به آنها را در اختیار طرف امریکایی قرار داده است.
طبق همین برنامه قرار بود روز یکشنبه گذشته ۲۵ افغان دیگر نیز از امارات به افغانستان فرستاده شوند، اما رویترز میگوید هنوز مشخص نیست این اقدام انجام شده است یا خیر.
ICC: اعضای تیم کریکت زنان افغانستان در دو رویداد مهم جهانی اشتراک خواهند کرد

شورای بین المللی کریکت (ICC) میگوید که اعضای تیم کریکت زنان افغانستان که در حال حاضر در تبعید به سر میبرند در دو رویداد مهم جهانی پیشرو مشارکت خواهند کرد.
براساس اعلامیهای ICC که در ویب سایت رسمی آن ناوقت یکشنبه ۲۱ جولای منتشر شده، قرار است این بازیکنان در جام جهانی کریکت زنان ۲۰۲۵ در هند و سریلانکا و همچنان در جام جهانی کریکت بیست آووره زنان در بریتانیا در سال آینده شرکت کنند.
شورای بین المللی کریکت این تصمیم را در کنفرانس سالانه خود در سنگاپور اتخاذ کرده و هدف آن را حمایت از زنان افغان خوانده است.
طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱ در کنار وضع محدودیت بر آموزش و کار دختران و زنان، آنان را همچنان از شرکت در مسابقات ورزشی و حضور در ورزشگاهها منع کرد.
اجرای حکم شلاق بر یک زن و یک مرد توسط طالبان در ولایت پکتیا

طالبان روز یکشنبه ۲۹ سرطان، یک زن و یک مرد را در ولسوالی زرمت ولایت پکتیا شلاق زدند.
ستره محکمه طالبان در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشته که این دو تن به اتهام آنچه داشتن روابط نامشروع خوانده شده در محضر عام شلاق زده شدند.
در بیانیهای ستره محکمه طالبان آمده است که این دو تن هر یک به ۱۸ ماه حبس و ۳۵ دره مجازات شدند.
ستره محکمه طالبان در حالی از مجازات این افراد خبر می دهد که ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان ماه گذشته گفت که تطبیق مجازات علنی از سوی طالبان در سال جاری میلادی افزایش چشمگیری یافته و باید متوقف شود.
ریاست هواشناسی از احتمال بارندگی شدید و خطر سیلاب در نقاط مختلف افغانستان هشدار داد

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان امروز و فردا از افزایش سطح آب و احتمال سرازیر شدن سیلاب در برخی مناطق افغانستان هشدار داده است.
وزارت آب و انرژی طالبان به نقل از این ریاست با نشر خبرنامهای در شبکه ایکس، تویتتر سابق نوشته است که دوشنبه و سهشنبه احتمال بارندگیهای شدید در کاپیسا، ننگرهار، لغمان، کنر و نورستان وجود دارد.
این وزارت از باشندگان مناطق سیلابخیز خواسته که در هنگام جاری شدن سیلاب و بلند رفتن سطح آب از نزدیک شدن به دریاها اجتناب کنند.
فارغ مکتب خصوصی پامیر نوین در کابل اول نمره کانکور امسال شد

سید موسی، فارغ صنف دوازدهم لیسه عالی خصوصی پامیر نوین در کابل، رتبه نخست کانکور امسال را به دست آورد.
وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان امروز نتایج کانکور امسال را اعلام کرد.
بر اساس این نتایج، سید موسی با کسب بیش از ۳۵۶ نمره در جایگاه اول قرار گرفته است. اما جای دانشآموزان دختر برای بیش از سه سال پیهم خالی بود.
طالبان زنان و دختران را از آموزشهای فراتر از صنف ششم ممنوع کرده اند.
همچنین، مقام دوم کانکور امسال را محمد نذیر، یکی دیگر از فارغان صنف دوازدهم مکتب خصوصی پامیر نوین، به دست آورده است.
گزارشها: ایران مهلت خروج مهاجران افغان را تا ۶ سپتمبر تمدید کرد

بر اساس گزارش رسانههای ایرانی به نقل از مقامهای رسمی، ایران مهلت خروج مهاجران بدون مدرک افغان را تا ۶ سپتمبر تمدید کرده است.
احمد موسویفر، نماینده وزارت خارجه ایران در ولایت خراسان رضوی، روز گذشته در نشست خبری در مشهد اعلام کرد که این تصمیم به دلیل کمبود امکانات و گرمای شدید اتخاذ شده است.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان میگوید حدود ۷۰ درصد مهاجران افغان که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند، بهطور اجباری از ایران اخراج شدهاند.
متقی: کشورهای میزبان به مهاجران افغان فرصت تصفیه حسابهای مالی شان را بدهند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان میگوید که کشورهای میزبان باید به مهاجران افغان فرصت دهند تا حسابهای مالی شان را تصفیه کنند و جایدادهای شان را بفروشند یا هم انتقال بدهند.
متقی این اظهارات را روزشنبه ۲۸ سرطان، در دیدار با فلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در کابل مطرح کرد.
پیش از این، شماری از مهاجران افغان که از ایران و پاکستان اخراج شده اند، گفته اند که تمامی داراییهای شان، از جمله پولی که پیشاپیش برای اجاره خانه پرداختهاند در این کشورها باقی مانده و موفق به دریافت یا انتقال آن نشدهاند.
متقی با نشر بیانیهای گفته است که حکومت طالبان تلاشهای خود را برای حمایت از پناهجویان بازگشته انجام میدهد، اما افزوده "از آنجای که مشکلات زیاد است، به کمک نهادهای بین المللی نیاز است."
فلیپو گراندی کمشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان UNHCR، در حالی به افغانستان سفر کرده که موجی بازگشت مهاجران افغان بیشتر بهگونه اجباری از ایران و پاکستان ادامه دارد.
براساس معلومات ارائهشده از سوی این ادارۀ ملل متحد، در مدت حدود هفت ماه گذشته، بیش از ۱.۹ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشتهاند که از این میان، بیش از ۱.۵ میلیون تن آنان آن تنها از ایران بازگردانده شده اند.
ریچارد بنت: اخراج مهاجران افغان از جرمنی حتا اگر مجرم باشند راه حل نیست

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، با ابراز نگرانی از اخراج ۸۱ افغان از جرمنی، خواستار توقف این روند شد.
آقای بنت امروز شنبه ۲۸ سرطان در صفحه ایکس خود نوشت که اخراج این مهاجران به افغانستان حتی اگر مجرم باشند، راهحل مناسبی نیست.
این در حالی است که جرمنی روز جمعه این تعداد افغان را که از سوی محکمه مجرم شناخته شدهاند، با همکاری قطر و توافق طالبان به افغانستان بازگرداند.
جرمنی اعلام کرده است که این روند ادامه خواهد داشت.
همزمان، جرمنی و چند کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا توافق کردند سیاستهای سختگیرانهتری در قبال مهاجران اجرا کنند؛ این اقدامات شامل بازگرداندن اجباری پناهجویان به کشورهایی مانند افغانستان و سوریه نیز میشود.
این توافق نیاز به تایید نهایی از سوی بروکسل دارد.