همهگیر شدن ویروس کرونا، اقتصادهای بزرگ جهان از جمله ایالات متحدۀ امریکا را شدیداً صدمه زده است.
رئیس جمهور امریکا، از تلاش تازۀ در مبارزه با ویروس کرونا خبر میدهد.
دونالد ترمپ پنجشنبه (شانزدهم اپریل) در نشست خبری گفت که تمامی فعالیتها در امریکا به یکبارهگی بازگشایی نخواهد شد؛ بلکه هر اقدام مرحله به مرحله و با احتیاط کامل صورت خواهد گرفت.
به گفتۀ ترمپ، برخی از ایالتها که کمتر شاهد وقایع و آسیبهای ویروس کرونا بوده اند، زودتر بازگشایی شده میتوانند.
رئیس جمهور امریکا افزود، والیهای که فکر میکنند ایالتهای شان باید بسته بمانند، اجازۀ این کار را دارند.
اقدام برای بازگشایی در امریکا طی چند مرحله صورت خواهد گرفت، نخست برخی از محلهای بزرگ باز شده میتوانند و عملیات جراحی در شفاخانهها به اجراء گذاشته میشوند.
در مرحلۀ دوم، مکتبها و میخانهها باز خواهند شد و محدودیتها بر مسافرتهای غیرضروری هم برداشته میشود.
سایر محدودیتها در مرحله نهایی دور خواهند شد اما رعایت فاصله جسمی برقرار خواهد بود.
حکومت همچنان به توصیهها برای تدابیر شخصی از جمله شستن دستها، پاک کردن سطوح و پوشیدن ماسک ادامه خواهد داد.
اعلام حکومت امریکا در حالی صورت میگیرد که تنها در جریان هفتۀ گذشته، بیش از پنج اعشاریه دو میلیون تن از امریکاییها برای کمکهای مالی بهخاطر از دست دادن کارهای شان در خواست کردند.
پیش از این ۱۷ میلیون تن دیگر هم پس از آنکه کارهای شانرا از دست دادند، خواهان کمک مالی حکومت شدند. به این ترتیب شمار کسانی که بهدنبال شیوع ویروس کرونا در امریکا بیکار شده اند، اکنون به بیش از ۲۲ میلیون تن رسیده است.
ایالات متحده از این ویروس بدترین آسیب را متحمل شده است. بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز بیش از ۳۳ هزار تن در ایالات متحده در نتیجۀ ابتلا به ویروس کرونا جان داده اند. اضافه از ۶۶۷ هزار تن هم به این ویروس مبتلا شده اند.
امریکا در حالی از بازگشایی اقتصادی در چندین مرحله خبر داده که جاپان روز پنجشنبه وضعیت اضطراری را در تمامی آنکشور اعلام کرد.
بریتانیا هم که شاهد مرگ نزدیک به ۱۴ هزار تن در نتیجۀ ابتلا به ویروس کرونا بوده، قرنطین عمومی را برای سه هفتۀ دیگر تمدید کرده است.
از سوی دیگر هانس کلوگ رئیس بخش اروپا در سازمان صحی جهان هشدار داده که نشانههایی از شیوع دوباره ویروس کرونا در اسپانیا، ایتالیا، جرمنی، فرانسه و سویس وجود دارد.
او همچنان از بریتانیا، ترکیه، اوکراین و روسیه بهعنوان کشورهایی یاد آوری کرده که موارد ویروس در آن بهصورت غیرمنتظره رو به افزایش است.
بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز امریکا، در مجموع بیش از ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تن در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از میان آنها اضافه از ۱۴۵ هزار تن هم جان داده اند. بیش از ۵۵۰ هزار تن پس از ابتلا به ویروس کووید ۱۹ شفایافته اند.