سازمان بینالمللی اکسفام در گزارش تازه خود گفته که گسترش ویروس کرونا ممکن حدود نیم میلیارد نفوس جهان را زیر خط فقر قرار دهد.
در گزارش سازمان بینالمللی اکسفام که در نهم اپریل نشر شد، بحران اقتصادی به وجود آمده ناشی از ویروس کرونا بیشتر از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی خوانده شده است.
پیشبینیها نشان میدهد که با افزایش فقر، برخی از کشور ها وضعیت سه دهه پیش را تجربه خواهند کرد.
تهیه کنندههای این گزارش، وضعیت اقتصادی کنونی را براساس معیارهای تعیین شده از سوی بانک جهانی ارزیابی کرده اند که براساس آن، افرادیکه روزمره با ۱.۹۰ دالر یا کمتر از آن زندگی خود را به پیش میبرند شدیداً فقیر و آنعده که روزانه ۵.۵۰ دالر یا کمتر از آن مصرف دارد زیر خط فقر محسوب میشوند.
براساس گزارش اکسفام، بخاطر گسترش ویروس کرونا بیست درصد عواید کاهش مییابد و آمار افراد فقیر در سراسر جهان از ۴۳۲ میلیون نفر به ۹۲۲ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
همچنان کسانی که روزمره ۵.۵۰ دالر یا کمتر از آن را مصرف میکنند ممکن نزدیک به چهار میلیارد نفر برسند.
اکسفام افزوده که در این وضعیت زنان بیشتر از مردان آسیبپذیر اند زیرا آنها بیشتر در بخشهای غیررسمی کار میکنند که حقوق آنها کم و یا هم برابر به هیچ است.
در همین حال آذرخش حافظی آگاه امور اقتصادی افغانستان به رادیو آزادی گفت که ممکن تاثیرات منفی اقتصادی ناشی از ویروس کرونا، جهان را تا ده سال دیگر برنجاند.
او افزود: "تاثیر عمومی آن بالای جهان بسیار گسترده است، ممکن تاثیرات آن تا ده سال دیگر هم بالای اقتصاد جهان ادامه بیابد، تا هنوز جهان ماشین اقتصادی اشرا دوباره فعال نساخته و در سطح که باید تولیدات باشد، وجود ندارد."
براساس گزارشها تنها در ایالات متحده امریکا در کمتر از یکماه گذشته سه میلیون نفر بیکار شده اند که براساس آگاهان امور اقتصادی افزایش سطح بیکاری ضربه بزرگ است و این کار میتواند از رونق بازار بکاهد و تاثیرات آن بالای کشور٬های دیگر هم دیده شود.
بانک جهانی هفته پیش گفت، وضعیت بدتر خواهد شد و تنها در برخی از مناطق شرق آسیا و پاسفیک شمار افراد بیبضاعت به ۱۱ میلیون تن افزایش بیابد.
براساس گزارش تازه اکسفام، حکومت ها برای حمایت از کشور های رو به انکشاف حداقل به ۲.۵ میلیارد دالر نیاز دارند.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا هفته پیش در مورد بحران جاری بخاطر حمایت از شهروندان کشورش کمک ۲.۲ تریلیون دالری را اختصاص داد.
در تاریخ امریکا این نخستین باریست که برای مبارزه با یک ویروس این مقدار پول اختصاص یافته است.
گزارش سازمان بینالمللی اکسفام در حالی نشر شد که وزرای مالیه اتحادیه اروپا روز پنجشنبه نهم اپریل یکبار دیگر با هم از راه دور گفتگو کردند و بخاطر مبارزه با بحران اقتصادی کنونی روی برخی موارد به توافق رسیدند.
رهبران اتحادیه اروپا در ۲۶ ماه مارچ به وزرای مالیه این اتحادیه ضرب الاجل دو هفته را تعیین کرده بودند تا روی بسته نجات اقتصادی به یک توافق برسند.
از سوی دیگر بانک جهانی در یک پیشبینی تازه روز پنجشنبه گفت که گسترش ویروس کرونا در افریقایی جنوبی این کشور را با رکود اقتصادی روبرو کرده که در ۲۵ سال گذشته سابقه ندارد.