لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۹

آگاهان سیاسی: ممکن روند صلح با بن‌بست مواجه شود


آرشیف
آرشیف

شماری از آگاهان سیاسی افغانستان در پیوند به‌وضعیت پیش آمده میان حکومت و طالبان، در بارۀ رهایی ۵۰۰۰ زندانی می‌گویند که ممکن روند صلح با بن‌بست مواجه شود.

در حالی که رئیس جمهور محمداشرف غنی فرمان رهایی دو مرحله‌ای ۵ هزار زندانی طالب را صادر کرده، اما طالبان هنوز هم بر رهایی بی‌قید و شرط ۵ هزار زندانی این گروه تأکید می‌کند.

وضعیت پیش‌آمده چه تاثیری روند جاری صلح می‌گذارد؟

حضرت عمر زاخیلوال، سفیرپیشن افغانستان در اسلام آباد می‌گوید: "موقف کنونی حکومت افغانستان و طالبان در پیوند به رهایی ۵ هزار زندانی پروسه جاری صلح را با بن بست مواجه کرده است."

حضرت عمر زاخیلوال سفیر افغانستان در پاکستان
حضرت عمر زاخیلوال سفیر افغانستان در پاکستان

آقای زاخیلوال روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت: "برای تأمین یک صلح دایمی باید هرگونه موانع از سر راه روند صلح برداشته شود."

او افزود: "قرار بود در دهم ماه مارچ سال جاری مذاکرات بین‌الافغانی آغاز شود اما حالا دو روز می‌گذرد اما هنوز هم این مذاکرات آغاز نشده است این مسئله نشان می‌دهد که بدون رهایی زندانیان طالب پروسه صلح با بن‌بست مواجه شده است"

در همین حال رحمت‌الله بیژن‌پور آگاه مسایل سیاسی به رادیو آزادی می‌گوید که برای تأمین صلح دایمی در کشو باید یک نظر واحد میان سیاسیون افغانستان به میان آید.

آقای بیژن‌پور می‌افزاید: "اختلافات و بحران‌های به‌میان آمده بخاطر ایجاد حکومت‌های جدید در نظام نشان می‌دهد که برای طالبان این زمینه را مساعد ساخته که موقف قوی بگیرند و بدون شک شرایط کنونی مشکلات زیادی را سد راه پروسه صلح بمیان می‌آورد"

محمداشرف غنی رئیس جمهور کشور روز سه شنبه هفتۀ جاری فرمانی را صادر کرد که بر اساس آن نخست ۱۵۰۰ زندانی طالبان بخاطر نشان دادن حسن نیت رها می‌شوند.

البته رئیس جمهور رهایی این زندانیان را مشروط به کاهش خشونت‌ها خوانده است، چیزی که طالبان می‌گویند این گروه هیچ گاهی به مشروط بودن رهایی زندانیانش موافقه نکرده است.

سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر دیروز به آژانس خبری رویترز گفته است که روی شرایط رهایی زندانیان توافق نشده است.

شاهین همچنین گفته است تا زمانیکه ۵ هزار زندانی طالبان به یکبارگی از زندان رها نشوند، مذاکرات میان حکومت افغانستان و طالبان آغاز نمی‌شود.

XS
SM
MD
LG