جهان
پامپیو: طالبان یک دلیل روشن برای کاهش جنگ ارائه کنند
امریکا از طالبان خواسته است تا قبل از امضای توافق صلح یک دلیل آشکار برای کاهش جنگ در افغانستان ارائه کنند.
وزیر خارجه امریکا از طالبان خواسته است تا قبل از امضای توافق صلح یک "دلیل آشکار" برای کاهش جنگ در افغانستان ارائه کنند.
مایک پامپیو امروز در تاشکند به خبرنگاران گفت که رسیدن به یک توافق نزدیک است و قبلاً هم نزدیک بود، اما چون طالبان جدیت خود در بارۀ صلح را ثابت نکردند، امضا نشد.
او گفت: "ما روی یک طرح صلح و آشتی کار میکنیم تا جملهبندیهای متن توافق درست باشند."
زلمی خلیلزاد نمایندۀ خاص امریکا برای صلح افغانستان دو روز قبل از این اظهارات مایک پامپیو به رئیس جمهور غنی در کابل گفت که کدام پیشرفت قابل ملاحظه در گفتوگو با طالبان صورت نگرفته، اما ابراز امیدواری کرد که یک توافق در بارۀ کاهش اعمال خشونت با طالبان بهدست آید.
آقای خلیلزاد چندین دور گفتوگو با طالبان در قطر داشته است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
در برخوردهای تازه بین شیعهها و سنیها کُرم پاکستان ۲۵ نفر کشته شده اند
قام کُرم اجنسی خیبر پختونخواه میگویند که در برخوردهای تازه بین شیعهها و سنیها دست کم ۲۵ نفر کشته شده اند.
جاویدالله مسید معاون کمیشنر کرُم شام دیروز به بخش مشعل رادو آزادی گفت که برخوردها در اول در مناطق جلامئه چاردیوال و تالوکونج آغاز شده و بعد به دیگر مناطق ادامه پیدا کرد.
آقای مسید میگوید که در این برخوردها دو طرف تلفاتی نیز داشته اند، مقامات تا حال کشته شدن ۲۵ نفر را تأئید کرده اند اما نه گفته اند که در بین آنها چند نفر شیعه و چند نفر سنی بوده است.
معاون کمیشنر جاویدالله مسید گفته که برخورد ناگهانی آغاز شد و وضعیت منطقه به اندازه خراب است که قوای انتظامی برای جلوگیری آن وسايل نداشتند.
هشت تن به شمول زنان و کودکان در حملات اسرائیل به غزه کشته شدند
به اساس گزراشهای رسانههای فلسطینی در حمله دیروز اسرائیل بر غزه زنان و اطفال کشته شده اند.
خبرگزاری وافا تعداد کشتههای این حمله را هشت نفر گفته است. این آژانس خبری میگوید در منطقه شجاعیه پ شمال شهر غزه در حمله بر یک خانه نیز تلفات وارد شده است. این اطلاعات توسط منابع مستقل تأئید نشده و اسرائیل گفته که در مورد ادعاها در رابطه با این حملات تحقیق میکند.
خبرگزاری وافا همچنان خبر داده که در مناطق دیگر نوار غزه هم در نتیجه حملات اسرائیلی به مردم تلفات وارد شده و یک تعداد هم زخمی شده اند.
از سوی دیگر وزارت صحت غزه که تحت کنترول گروه حماس است هشدار داده است که در نتیجه کمبود نفت تا ۴۸ ساعت دیگر شاید شفاخانهها از کار باز مانند و یا فعالیت آنها محدود شود.
اوچا از ربودن، آزار و اذیت و فشار بر کارمندان خیریه آنها در کشورهای مختلف خبر میدهد
دفتر هماهنگی کمکهای بشری ملل متحد اوچا میگوید در بعضی از کشورهای جهان به شمول افغانستان در مورد ربودن، اذیت، فشار و زخمی شدن بعضی از کارمندان خیریه آن خبرها نشر شده است.
جینس لیرکه (Jens Laerke) سخنگوی اوچا در ژنیو دیروز جمعه در یک کنفرانس خبری گفت که در سال ۲۰۲۴ نسبت به هر سال دیگر کارمندان بشری، صحی و پروسونل کمک رسانی و مامورین دیگر امور بشری بیشتر کشته شده اند.
او تعداد کشته شده گان این مامورین را در سطح جهانی بیش از ۲۸۱ نفر خوانده است که نسبت به هر سال دیگر بیشتر بوده است.
سخنگوی اوچا میگوید خارج از غزه هم تهدیدها به کارمندان بشری وجود داشته است. به گفته او در افغانستان، جمهوریت کانگو، سودان جنوبی، اوکرائین، یمن و دیگر کشورها فشار، موارد اختطاف، زخمی شدن، آزار و اذیت عمدی و بازداشت کارمندان رخداده است.
سازمان جهانی تشخیص نا امنی در یک گزارش خود در ماه عقرب گفت که کارمندان صحی در افغانستان هنوز هم با آزار اذیت و محدودیتها رو به رو میباشند. قبل از این یک تعداد نهادهای جهانی شکایت کرده بودند که حکومت طالبان در کارهای آنها در افغانستان دخالت میکند.
در حملات تازه اسرائیل بر مرکز بیروت ۴ نفر کشته و ۳۳ تن دیگر زخمی شدند
در ادامه حملات اسرائیل علیه حزب الله لبنان، حمله هوایی قدرتمند اسرائیل امروز بخش مرکزی بیروت پایتخت این کشور را تکان داد.
گروه حزب الله از سوی امریکا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود اما اتحادیه اروپا شاخه نظامی اش را در لیست سیاه قرار داده است.
حزب الله یک گروه سیاسی و نظامی است که در پارلمان لبنان نیز کرسی هایی دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این حمله که در منطقه بسطه در بیروت صورت گرفته است، دست کم ۴ نفر کشته و ۳۳ تن دیگر زخمی شدند.
خبرگزاری رسمی لبنان صبح امروز اعلام کرد که در این حمله که یک ساختمان هشت طبقه را ویران کرده باعث کشته شدن افراد زیادی شده است.
شماری از منابع امنیتی به رویترز گفته اند که دست کم چهار بمب بر روی این ساختمان پرتاب شده است.
این چهارمین حمله هوایی اسرائیل به مرکز بیروت در یک هفته است.
در حمله قبلی اسرائیل بر لبنان که یکشنبه گذشته صورت گرفت محمد عفیف، مسئول رسانههای حزب الله، کشته شد.
شهروندان کشورهای بلغاریا و رومانیا از سال آینده بدون ویزه به کشورهای عضو شینگن رفت و آمد میکنند
پس از آنکه اتریش از مخالفت طولانی مدتش بخاطر پیوستن بلغاریا و رومانیا به منطقه شینگن دست کشید، این کشورها قرار است سال آینده به این منطقه بپیوندند و در آینده نزدیک شهروندان شان بدون ویزه به کشورهای عضو رفت و آمد نمایند.
هنگری این موضوع را پس از آن بیان کرد که روز جمعه ۲۲ نومبر میزبان نشست وزرای داخله کشورهای رومانیا، بلغاریا و اتریش در بوداپست بود.
هنگری در حال حاضر ریاست دورهای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد.
قرار است که اتحادیه اروپا در نشستی با رومانیا و بلغاریا از ۱۱ تا ۱۲ دسامبر طرح امنیتی مشترک را نهایی کند و در نتیجه این دو کشور در جنوری ۲۰۲۵ عضویت منطقه شینگن را بدست آورند.
اورزولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا، از این تصمیم در صفحه اکس یا توییتر سابق خود استقبال کرده و گفته که بلغاریا و رومانیا به طور کامل به منطقه شینگین تعلق دارند.
روسیه سازمان بین المللی «انجمن ملتهای آزاد پس از روسیه» را گروه تروریستی اعلام کرد
ستره محکمه روسیه سازمان بین المللی «انجمن ملتهای آزاد پس از روسیه» را در فهرست گروههای تروریستی اعلام کرد.
این سازمان که در سال ۲۰۲۲ در پولند تأسیس شد، متهم به ترویج تجزیه طلبی تحت نفوذ خارجی است و از فدراسیون روسیه میخواهد که به کشورهای مستقل تجزیه شود.
روسیه دارای اقوام بسیاری است که در هشتاد منطقه زندگی میکنند و در بسیاری از مناطق مانند چچن و تاتارستان مردم محلی بخش بزرگی از جمعیت آنرا تشکیل میدهند.
پس از به قدرت رسیدن ولادیمیر پوتین در سال ۱۹۹۹ این مناطق از استقلالی که قبلاً داشتند محروم هستند.
پوتین از آن زمان قدرت را متمرکز کرده است.
لوی سارنوالی روسیه روز گذشته در بیانیهای مدعی شد که ۱۷۲ نهاد منطقهای و ملی از جمله حزب جمهوری بالتیک، جنبش انگریا و کنگره خلق قفقاز شمالی در چارچوب این مجمع فعالیت میکنند و بخشی از جنبشهای جدایی طلب هستند که از سوی بزرگان تبعیدی رهبری میشوند.
اما این انجمن این ادعا را رد کرده میگوید که تلاش میکند که به عنوان یک نهاد رفاه مدنی فعالیت نماید.
سلطان آچیلووا خبرنگار اسبق رادیو آزادی در ترکمنستان از سفر به ژنیو و دریافت جایزه بین المللی منع شد
سلطان آچیلووا، خبرنگار سابق رادیو آزادی در ترکمنستان، از پرواز او به ژنیو برای دریافت یک جایزه بینالمللی منع شد.
به گزارش ویب سایت کارنیکل ترکمنستان، آچیلووا ۷۵ ساله که هیچ نشانه ای از بیماری نداشت، به روز ۲۰ نوامبر به زور به مرکز پیشگیری و درمان بیماری های انتانی در منطقه خوگانلی عشق آباد منتقل شد. داکتران زمان آزادی او را فاش نکرده اند.
ترکمنستان، در رده بدترین کشورهای جهان از نظر آزادی رسانه هاست.
سلطان آچیلووا یگانه خبرنگاری است که از دولت ترکمنستان انتقاد می کند. او بارها مورد آزار و تهدید قرار گرفته است.
گروه های حقوق بشری، خواستار آزادی فوری سلطان آچیلووا شدند.
هزاران پاکستانی در مراسم حج دست به گدایی زده بودند و اسلام آباد صد ها گدا را ممنوع الخروج اعلان کرد
پاکستان نام ۴۳۰۰ گدا را در فهرست ممنوع الخروج ازین کشور قرار داد.
اسلام آباد این تصمیم را پس از صحبت محسن نقوی وزیر داخله پاکستان با هیئتی از عربستان سعودی در روز پنجشنبه اتخاذ کرد.
حدود دو ماه پیش، رسانه های عربستان سعودی گزارش دادند که بیش از ۵۰ هزار پاکستانی در مراسم حج گدایی کردند. پس از این گزارش ها ریاض هشدار داد که اگر پاکستان جلو گدایان را نگیرد، تعداد ویزه حج و عمره را برای پاکستانی ها کاهش می دهد.
به دلیل تهدید راکتی اردوی روسیه، اجلاس پارلمان اوکراین لغو شد
پارلمان اوکراین جلسه امروز خود را به دلیل تهدید حملۀ راکتی احتمالی روسیه لغو کرد.
تاراس باتینکو، نماینده پارلمان اوکراین، دیروز پنجشنبه در گفتگو با شبکه هووریت ویلیکی لویف Hovoryt Velykiy Lviv گفته است که به نمایندگان پارلمان توصیه شده است که به دلیل حمله راکتی احتمالی، از رفتن به پارلمان و منطقۀ که در آن ساختمانهای دولتی موقعیت دارند، خودداری کنند.
وی افزوده است که به آنها گفته شده که در روزهای آینده خطر حمله به منطقه Verkhovna Rada در کیف وجود دارد زیرا پوتین این خطر را بیشتر کرده است.
قرار بود در جلسه امروز پارلمان روند پرسش از مقامات حکومتی آغاز شود.
این اقدام یک روز پس از آن صورت می گیرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو یک راکت بالستیک میان برد جدید به نام اوریشنیک را در جنگ اوکراین با موفقیت آزمایش کرده است.
پوتین مدعی شده که این راکت در حمله به شهر دنیپرو در شرق اوکراین مورد استفاده قرار گرفته و تاکید کرده که این این اقدام در پاسخ به "اقدامات تهاجمی" ناتو و شلیک راکت های ساخت امریکا و بریتانیا از اوکراین به خاک روسیه بوده است.
ایران به قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی که از عدم همکاریاش انتقاد کرده بود واکنش نشان داد
ایران روز جمعه در واکنش به قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی که از عدم همکاری ایران انتقاد کرده بود، اعلام کرد که سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته ای را در تاسیسات هسته ای خود نصب خواهد کرد.
این قطعنامه که پس از سفر اخیر رافایل گروسی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران تصویب شد، از تهران میخواهد که برای انجام تعهدات قانونی خود اقدام فوری انجام دهد.
در بیانیه مشترک وزارت خارجه ایران و سازمان انرژی اتمی آمده است که محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی دستور اقدامات موثری از جمله نصب سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را صادر کرده است.
ایران پس از آن این دستور را اعلام کرد که هیئت ۳۵ نفره آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه ۳۰ عقرب عدم همکاری تهران با این آژانس را محکوم کرد.
این آژانس قبلاً در ماه جون نیز از همین موضوع انتقاد کرده بود.
چین، روسیه و بورکینافاسو به قطعنامۀ سازمان انرژی اتمی رای منفی دادند.
فرانسه، جرمنی و بریتانیا روز پنجشنبه (۲۱ نوامبر) در نشست هیئت ادارۀ بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) در شهر ویانا پایتخت اتریش، اعلامیۀ مشترکی را در مورد تعهدات هستهای ایران منتشر کردند.
این کشورها خواستار توقف فوری غنی سازی ۶۰ درصدی یورانیم، کاهش ذخایر یورانیم غنی شده و بازگشت ایران به توافقنامۀ هستهای ۲۰۱۵ شده اند.