هجده سال پیش از امروز رادیو آزادی به زبان های دری و پشتو برای سه ساعت در روز نشرات خود را در افغانستان آغاز کرد.
رادیو آزادی در سی جنوری سال ۲۰۰۲ نشرات خود را به ساعت ۷:۳۰ شام به وقت کابل آغاز کرد.
این رادیو در اول روزانه سه ساعت نشرات داشت اما حالا هر روز به زبانهای دری و پشتو دوازده ساعت نشرات دارد.
نشرات رادیو آزادی از ۷:۰۰ صبح آغاز میشود و تا ساعت ۷:۰۰ شام ادامه میابد.
برنامههای خبری مهمترین بخش نشرات رادیو آزادی را میسازد و در کنار آن برنامههای سیاسی، اجتماعی، طنزی، موسیقی و صحی نیز دارد.
آزادی در شهرهای بزرگ روی موج اف.ام ۱۰۰ اعشاریه ۵ شنیده میشود و همینگونه روی موج کوتاه در تمام افغانستان قابل شنود است.
برخی باشندگان ولایتهای بدخشان، ننگرهار، کابل و هرات در بارۀ نشرات رادیو آزادی میگویند:
"نام من شیر زمان است، ما روزانه دوازده ساعت رادیو آزادی را میشنویم. رادیو آزادی در خبر رسانی دقت و سرعت را در نظر میگیرد و برنامههای مورد علاقه ما را پیشکش میکند."
"احمد احمدی هستم، از هجده سال به این سو شنوندۀ رادیو آزادی هستم. همچنان خوبی دیگر این است که رادیو آزادی از طریق فیسبوک و انترنت هم قابل دسترس است، چیزهای خوبی را نشر میکند."
"ملنگ خاکسار هستم. رادیو آزادی در تمام افغانستان شنیده میشود. خوشبختانه در برنامهها و خبرهایش حقایق زیادی موجود است."
"بدون شک رادیو آزادی یکی از رسانههای فعال افغانستان است. این رادیو توانسته هرآنچه را که در افغانستان، منطقه و جهان اتفاق میافتد به آنها توجه کند، برنامههای متنوع، سیاسی و فرهنگی دارد و یک رسانه با اعتبار است."
رادیو آزادی اکنون تنها به یک رادیو محدود نیست بل نشرات چند رسانهیی دارد و میلیونها مخاطباش نشرات این رادیو را از ویب سایت، فیسبوک، توییتر، انستاگرام و یوتیوب دنبال میکنند.
علاقمندان رادیو آزادی در هرگوشه و کنار افغانستان هستند حتا این که شماری از علاقمندان این رادیو بهگونههایی خواسته اند ثابت سازند که با نشرات این رسانه رابطۀ پایدار دارند.
سیدمحمد امین عارف از علاقمندان رادیو آزادی است که از پنج سال بهاینسو خبرهای نشرشده از امواج این رادیو را با قلماش مینگارد و ثبت تاریخ میکند.
او میافزاید: "تمامی رسانهها برای ما قابل قدر هستند اما من رادیو آزادی را به این علت انتخاب کردهام که این رسانه حقایق را مینویسد و دوم همیشه زبان سچۀ دری را میگوید. از رسانههای مورد علاقه من است و من همیشه این رادیو را میشنوم، مینویسم و در آینده نیز اخبار این رادیو را خواهم نوشت."
آقای عارف میگوید، میخواهد حقایق را همانند رادیو آزای به نسل نو انتقال دهد.
او میگوید: "هدف من از این که رادیو را میشنوم و خبرها را مینویسم این است که اینها حقیقتهای افغانستان و جهان هستند که از امواج آزادی نشر میشوند. من مینویسم تا نسلهای آینده بخوانند که بر افغانستان چهها گذشته اند."
رادیو آزادی ۲۷ برنامۀ گونهگون سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، جوانان، زنان و دیگر برنامهها را تهیه میکند و در دسترس مخاطباناش قرار میدهد.
قادرحبیب رئیس رادیو آزادی دربارۀ برنامههای این رادیو چنین میگوید: "رادیو آزادی تنها از اینکه چه واقع شده گزارش نمیدهد، بلکه سعی میکند تا به مخاطبانش واضح بسازد که این حادثه چرا واقع شده و روی زندگی مردم چه تاثیری را وارد میکند."
رادیو آزادی افزون بر دفترهایش در پراگ و کابل در هژده ولایت افغانستان خبرنگار دارد که همه تلاش میکنند خبرهای بیطرف و دقیق را بهمخاطبان شان برسانند.
رادیو آزادی پیشتر از آن در اول سپتمبر سال ۱۹۸۵ نشراتش را به نام رادیو افغانستان آزاد آغاز کرد که این نشرات در اکتوبر ۱۹۹۳ متوقف شد.
اما رادیو اروپای آزاد که رادیو آزادی یکی از شاخههای آن است در ۱۹۵۰ در چکسلواکیای پیشین نشرات خود را آغاز کرد. رادیو اروپای آزاد در حال حاضر به بیش از ۲۵ زبان رسمی دنیا نشرات دارد.