لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۷

آلودگی هوای کابل پای مسئولان را برای پاسخگویی به‌پارلمان کشانید


آرشیف
آرشیف

آلودگی شدید هوای شهر کابل، انتقادهای تند اعضای پارلمان علیه مقام‌های اداره محیط زیست و شاروالی کابل برانگیخته است.

ولسی جرگه یکشنبه احمد ذکی سرفراز، سرپرست شاروالی کابل و عزت‌الله صدیقی، معاون مسلکی اداره محیط زیست را برای توضیح این موضوع فراخواند.

خان محمد وردک، رئیس کمیسیون محیط زیست ولسی جرگه اقدمات این اداره‌ها را برای کاهش آلودگی هوا بسنده ندانسته گفت: "هفت ماه است که هوای کابل آلوده است. شما حال متوجه شده‌اید که از این وضعیت جلوگیری کنید؟ طرح‌هایتان عملی نبوده است. فرمان رئیس جمهور حیاتی است، اما بسنده نیست. با این افراد با جدیت باید برخورد شود؛ در غیر آن با پلان و فرمان نمی‌شود جلو آلودگی را گرفت."

آرشیف
آرشیف

نداشتن برنامه از پیش برنامه‌ریزی شده برای جلوگیری از آلودگی هوا، عدم توجه به سطح زندگی افراد ندار و قیمت بالای مواد نفتی، انتقادهایی هستند که اعضای مجلس نمایندگان از آن سخن می‌گویند.

شهناز غوثی، دیگر عضو این مجلس می‌گوید اکنون که دیر شده مسئولان این اداره‌ها با انجام کارهای نمایشی و فیسبوکی تلاش می‌کنند "به چشم مردم خاک بزنند".

او افزود: "کارهای حکومت بیشتر نمایشی و عکس‌العملی است. شما پالیسی و سیاست ندارید. تنها هوا نه بلکه زمین هم آلوده است. شما چرا حداقل دو ماه پیش از سرمای زمستان دست به‌کار نشدید؟ کسی که پنجاه افغانی روزانه عاید ندارد، چطور گاز و تیل را با قیمت بلند خریداری کند؟"

حالا پرسش نمایندگان مجلس این است که برای جلوگیری از آلودگی ذخایر زیرزمینی آب و هوا، سرانجام اداره محیط زیست و شهرداری کابل چه برنامه دارند؟

احمد ذکی سرفراز، سرپرست شاروالی کابل در پاسخ به انتقادها و پرسش‌های نمایندگان می‌گوید که کاهش آلودگی هوا تنها کار این اداره نیست. به گفته او، تا زمانی که تمام اداره‌ها و وزارتخانه‌هایی که در این زمینه مسئولیت دارند، دست به کار نشوند، تنها شاروالی نمی‌تواند جلو این معضل را بگیرد.

احمد ذکی سرفراز شاروال کابل
احمد ذکی سرفراز شاروال کابل

او افزود: "۸۰ درصد آلودگی از خانه‌های پلانی و غیرپلانی، افزایش کاربن مضره که از وسایط فرسوده و استهلاک شده تولید می‌شود، که بسیار خطرناک است، وزارت‌ها و اداره‌های مسئول دیگر با ما در این زمینه باید کار کنند ما پلان پنج ساله داریم و هم اکنون نیز وضعیت را تا اندازه در کنترول آورده‌ایم اما بدون همکاری دیگر نهادها نمی‌شود."

افزایش جمعیت کابل، وجود هزاران شهرک دارای مرکزگرمی، آسیب‌پذیر شدن محلات سبز، ساخت‌وسازهای بدون زیربنا و استفاده از مواد سوخت آلوده‌کننده محیط از مواردی هستند که در آلودگی هوا تاثیرگذار خوانده شده است.

اما با این همه وجود محلات تجارتی و افزایش و سایط نقلیه کهنه معضلی است که مسئولان این اداره‌ها می‌گویند آنان را به چالش کشیده و در تلاش راه‌های حل آن هستند.

XS
SM
MD
LG