سازمان جهانی حقوق بشر میگوید که در روند رهایی سه عضو شبکۀ حقانی نگرانیها و خواستهای قربانیان در نظر گرفته نشده است.
این سازمان در گفتوگویی با رادیوی آزادی همچنان از افزایش فرهنگ معافیت از جرایم نگرانی کرده است.
حکومت افغانستان تا به این دم در این باره چیزی نگفته است، اما پیش از این هدف از رهایی این سه عضو شبکۀ حقانی را کاهش خشونتها عنوان کرده بود.
سازمان جهانی حقوق بشر با اشاره بهرهایی سه عضو ارشد شبکۀ حقانی نگران افزایش فرهنگ معافیت جرایم است.
پتی گاسمن، معاون مسٔول آسیای این سازمان به روز پنجشنبه به رادیوی آزادی گفت که در روند رهایی انس حقانی، حافظ رشید و مالی خان، سه تن از اعضای ارشد شبکۀ حقانی نگرانی خانوادههای قربانیان حملات این شبکه در نظر گرفته نشده است.
او افزود: "این سه نفر در حالی رها شدند که نگرانی خانوادههای قربانیان حملات آنان در نظر گرفته نشده است و همچنان این واضح نشده است که مسؤولیت جرایم آنان در آینده بر عهدۀ کی خواهد بود ؟"
بانو گاسمن میافزاید که این موضوع فرهنگ معافیت جرایم افرادی را افزایش خواهد داد که در افغانستان جنگ کرده اند.
سازمان جهانی دیدبان حقوق بشر همچنان میگوید که در نظر نگرفتن نگرانیهای خانوادههای قربانیان در رهایی زندانیان نشان میدهد که این روند نادرست بوده است.
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری به روز چهارشنبه در برگۀ توییترش نوشته بود که دو استاد پوهنتون امریکاییـافغانستان در نتیجۀ تلاشهای دولتهای افغانستان و امریکا رها شدند و این موضوع به پایان دادن به جنگ افغانستان و تأمین صلح کمک میکند.
دونالد ترمپ، رئیس جمهوری امریکا در تویتی از اقدام محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان مبنی بر رهایی سه عضو شبکۀ حقانی در بدل رهایی دو استاد پوهنتون امریکایی ـ افغانستان حمایت کرده و ابراز امیدواری کرده است که این اقدام بتواند در راستای تأمین صلح و ثبات در افغانستان موثر واقع شود.
در همین حال کمیسیون حقوق بشر افغانستان میگوید که اگر به نگرانیهای مردم پاسخ داده نشود، صلح واقعی در کشور تأمین نخواهد شد.
ذبیحالله فرهنگ، مسئول رسانههای کمیسیون حقوق بشر به رادیوی آزادی گفت: "ما هم نگران این موضوع هستیم که این موضوع به یک فرهنگ معافیت مبدل نشود و اگر ما این موضوع را به یک فرهنگ مبدل کنیم، بحث مجازات کنار گذاشته خواهد شد. تا زمانی که ما خانوادههای قربانیان را در نظر نگیریم، به صلح واقعی نمیرسیم."
پس از این تبادلۀ زندانیان که حکومتهای افغانستان و امریکا امیدوار بود در نتیجۀ آن خشونتها کاهش یابند، در نتیجۀ سقوط یک هلیکوپتر نیروهای امریکایی در ولایت لوگر دو سرباز نیروهای خارجی کشته شدند که مسئولیت آن را گروه طالبان بر عهده گرفته است.