شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از وضعیت حقوق بشری در کشمیر تحت کنترول هند اظهار نگرانی کرده است.
پس از آنکه دهلی نو امتیازهای ویژۀ کشمیر را لغو کرد، گزارشهایی از تخلفات حقوق بشری در کشمیر منتشر شده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با اظهار نگرانی از این موضوع، از دهلی نو خواسته تا از اقدامهای سرکوبگرانه در این منطقه دست بردارد.
میشل بجلیت کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه (۹ سپتمبر) در ژنیو هنگام گشایش نشست حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: "من از پیامد اقدامهای اخیر حکومت هند و وضعیت حقوق بشری کشمیریها عمیقاً نگرانم. این نگرانیها، وضع محدودیت بر شبکههای اینترنتی، نشستهای صلح آمیز و بازداشت رهبران سیاسی و فعالان را در بر میگیرد."
هند برای جلوگیری از ناامنیها در کشمیر، از پنجم اگست به اینسو حضور نظامیاش را گستردهتر کرده است.
دهلی نو امتیازهای ویژۀ منطقۀ کشمیر را لغو کرد و بر تمامی شبکههای تلفونی و اینترنتی، به استثنای فعالیت محدود، ممنوعیت وضع کرده است.
میشل بجلیت کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشست روز دوشنبه گفت که از هند و پاکستان خواسته تا اطمینان بدهند که حقوق مردم کشمیر محفوظ است و از آنها محافظت میشود.
به گفتۀ خانم بجلیت، او از هند خواسته از اقدامهای سرکوبگرانه در کشمیر دست بردارد و قیود شبگردی را بردارد.
این کمیشنر ارشد سازمان ملل متحد میگوید باید اطمینان حاصل شود که مردم به خدمات اولیه دسترسی دارند و کسانی که بازداشت شدهاند از حقوق اساسی خود بهرهمند میشوند.
میشل بجلیت افزود که با اقدامهای یادشده وضعیت دو باره بهبود مییابد و نگرانیها فروکش میکند.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که هند از روز یکشنبه تدابیر امنیتی را در کشمیر تحت ادارهاش افزایش داده است. همچنین امسال نیروهای هندی مانع برگزاری مراسم عاشورا در کشمیر شدهاند و بر آن محدودیت وضع کردهاند.
کشمیر از سال ۱۹۴۷ میلادی، به دنبال استقلال هند و پاکستان از بریتانیا، به عنوان یک مشکل حل ناشده تا هنوز باقی مانده است.
دو کشور ادعای مالکیت بر کشمیر دارند و سه بار با هم بر سر کشمیر جنگیدهاند.