لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۸

فارن پالیسی: راه طولانی بسوی صلح افغانستان


  • واشنگتن پست

در یک مقاله‌ای که در روزنامۀ واشنگتن پُست نشر شده، آمده‌است که ایالات متحده هرگز تأمین امنیت ملی‌اش را به هیچ کسی به ویژه طالبان واگذار نکند.

این مقاله را لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه و جنرال بازنشسته، جک کین، معاون پیشین کمیتۀ لوی درستیزان اردوی امریکا نوشته اند.

به باور آنها، تمایل دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده برای پایان بخشیدن جنگ در افغانستان قابل درک است.

در ادامه آمده است، پس از ۱۸ سال جنگ، مسیر جاری پایدار نیست.

گراهام و کین نوشته اند: "بنابرین، ما به گونه‌ی برای بیرون کشیدن نیروهای خود [از افغانستان] عجله داریم که خود را در لبۀ یک اشتباه بزرگ استراتژیک می‌یابیم."

به باور آن‌ها، هرگونه معاملۀ که در آن خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان مطرح شود، معامله‌ای بد برای ایالات متحده است.

در مقاله به نقل از گراهام و کین آمده است، ما بخاطر امنیت بالای طالبان اتکا کرده نمی‌توانیم، سربازان زیاد ما بخاطر امنیت به دست طالبان کشته شده‌اند.

آنها در ادامه نوشته اند: جنگ افغانستان باید مطابق شرایط خود ما پایان یابد، نه شرایط طالبان.

دور نهم گفتگوهای امریکا و طالبان در قطر روی این نکته متمرکز گفته شده: "خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در بدل تضمین طالبان که افغانستان دیگر مکان امن برای گروه‌های تروریستی جهانی نباشد."

  • فارن پالیسی

راه طولانی بسوی صلح افغانستان، این عنوان یک مقالۀ نشریۀ فارن پالیسی است.

به نوشتۀ مقاله نویس، زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده برای صلح افغانستان به یک توافقنامه‌ای صلح با طالبان که راه را برای گفت‌و‌گوهای بین الافغانی هموار می سازد، نزدیک شده است.

نشریه می نویسد، اگر این توافق حاصل شود، پیش از انتخابات ریاست جمهوری امریکا در سال ۲۰۲۰، زمینه برای بازگشت حدود ۱۴ هزار سرباز امریکایی به کشور شان فراهم خواهد شد.

به نوشتۀ فارن پالیسی، در توافقنامه‌ای که هنوز نهایی نشده، آتش‌بس و تعهد طالبان برای جلوگیری از فعالیت گروه‌های مانند داعش در مناطق تحت ادارۀشان شامل خواهد بود.

نشریه می‌نویسد، بر اساس توافقنامه‌ای احتمالی، تاریخ گفت‌وگوهای بین الافغانی که قرار است در اوسلو، پایتخت ناروی برگزار شود، مشخص خواهد شد.

نشریه نوشته است، این گام اول است و به نظر می‌رسد که برای جلوگیری از ادامۀ جنگ حدود ۱۸ ساله راه دراز و حساس در پیش است.

به نوشته نشریه، مذاکرات احتمالی طالبان و حکومت افغانستان روی تقسیم قدرت و پایان جنگ، آسان نخواهد بود.

فارن پالیسی می‌نویسد، طالبان آشکارا گفته اند که از حمله‌ها بالای نیروهای افغان دست نخواهند کشید و بیم آن می‌رود که خشونت‌ها پیش از انتخابات ریاست جمهوری ششم ماه میزان افزایش یابد.

در ادامه آمده است، پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، نیروهای افغان با خطر مواجه خواهند شد.

نشریه به سخنان جنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا نیز اشاره کرده‌است.

او چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در پنتاگون گفت، در حال حاضر با خروج نیروها موافق نیست و توافق نامۀ احتمالی با طالبان مشروط خواهد بود.

فارن پالیسی می‌نویسد، انتظار می‌رود خلیلزاد پس از حاصل شدن توافق با طالبان به کابل سفر کند و محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان را تشویق کند تا آنرا بپذیرد.

به نوشته نشریه، اگر اشرف غنی توافق را بپذیرد، موافقتنامه صلح با طالبان طی یک مراسم در شهر دوحه پایتخت قطر امضاء خواهد شد.

XS
SM
MD
LG