لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۰۴

دومین رادیوی محلی در بدخشان از فعالیت باز ماند


موقعیت ولایت بدخشان در نقشه عمومی افغانستان
موقعیت ولایت بدخشان در نقشه عمومی افغانستان

با پایان فعالیت رادیوی محلی همصدا در بدخشان، بسته شدن پی‌هم رسانه‌های محلی در این ولایت نگرانی نهادهای مدافع رسانه‌ها را برانگیخته است.

وحید عمری مدیر مسئول رادیو همصدا به رادیو آزادی گفت که پنج سال فعالیت در زمینه‌های تولید خبر، برنامه‌های تفریحی و اجتماعی نتوانست این رسانه را سر پا نگهدارد.

به گفته او، محدودیت منابع مالی، نبود تجهیزات کافی و حمایت حکومت محلی این رسانه را از پا انداخت.

آقای عمری می‌گوید با بسته شدن رادیو همصدا، حالا آنچه بر عهده او مانده مالیات دولت و حقوق یازده کارمند این رادیو است.

وی گفت: "سه سال در رادیو همصدا کار کردم ، من سیزده کارمند داشتم که ۵ تن از طبقه اناث و شش تن از طبقه ذکور بودند، ما برنامه‌های مختلف را نشر می‌کردیم، اما به دلیل مشکلات اقتصادی، نبود پیام‌های تجارتی، نتوانستیم معاشات کارمندان را بپردازیم و مالیه دولت را تحویل کنیم، سرانجام تصمیم گرفتیم که دروازه رادیو را بسته کنیم."

عبد البصیر حقجو، رئیس شورای ژورنالیستان و خبرنگاران بدخشان نیز از وضعیت نا به سامان رسانه‌های محلی در این ولایت اظهار نگرانی می‌کند.

به گفته او، از مجموع ۳۰ رسانۀ چاپی فعال در این ولایت ۲۰ رسانه چاپی به دلیل نبود حمایت‌های مالی به فعالیت‌های نشراتی‌شان پایان داده‌اند.

وی گفت: "متأسفانه در این اواخر به نسبت عدم توجه حکومت محلی در ولایت بدخشان در طی چندین سال به ما وعدها سپرده‌اند در جلسات ماهوار با رسانه و حکومت که به رسانه ها رسیدگی صورت می‌گیرد، ولی متأسفانه این وعده‌ها عملی نشد و نسبت نبود امکانات و مارکیتنگ و افزایش تکس از سوی دولت، یک روز فاجعه بار در تاریخ مطبوعات بدخشان است."

با این حال نقیب‌الله ثاقب‌یار، رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان به رادیو آزادی می‌گوید سقوط رادیو همصدا و دیگر رسانه‌های بدخشان برای این اداره نگران‌کننده است و ریاست فرهنگ بدخشان برنامه‌های را برای بهبود وضعیت رسانه‌های محلی این ولایت روی دست دارد که با عملی شدن آن تغییرات چشم‌گیری در وضعیت رسانه‌های محلی رونما خواهد شد.

وی می‌گوید: "ما از حکومت محلی و نهاد‌های کمک کننده می‌خواهیم که رسانه‌ها را دست کم نگیرند و در تجهیز و تمویل مالی به آنان کمک کنند تا بتوانند به فعالیت رسانه‌ای‌شان ادامه دهند.

از سوی هم محمد ذکریا سودا والی بدخشان به رادیو آزادی می‌گوید حکومت محلی بودجه مشخصی در اختیار ندارد تا در هنگام مشکلات به رسانه‌ها کمک کنند.

وی افزود: "حکومت مرکزی و حکومت محلی برای انکشاف همچو مسایل ما هیچ بودیجه در اختیار نداریم تا از آن مدرک به رسانه‌ها کمک کنیم، ولی در زمینه تشویق بازرگانان برای کمک به رسانه‌های این کار را انجام می‌دهیم."

فعالیت ۵ ساله همصدا، علاقه‌مندان خاص خود را در میان زنان و مردان شهر فیض‌آباد مرکز ولایت بدخشان نیز پیدا کرده است.

محمد ناظم مخاطب این رادیو می‌گوید که رادیو همصدا همه روزه ضمن این که برنامه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، میزهای گرد را پخش می‌کرد، برنامه‌های تفریحی از جمله برنامه‌های آهنگ‌های فرمایشی و پخش موسیقی بومی و اصیل بدخشان در دستور کار این رسانه بود. اکنون بسته شدن این رادیو مایۀ تأسف علاقه‌مندان برنامه‌هایش در شهرفیض‌آباد مرکز بدخشان شده‌است.

مسؤولان نهادهای رسانه‌یی بدخشان می‌گویند در صورت ادامه این وضعیت و بی‌توجهی نهادهای کمک کننده احتمال دارد که تمام رسانه‌های محلی در این ولایت سقوط کنند.

هم اکنون ده رسانه صوتی، سه رسانه تصویری و شش رسانه چاپی در شهر فیض‌آباد و سه ولسوالی این ولایت همه روزه فعالیت دارند.

بر اساس آمارهای منتشر شده، در شش سال اخیر بیش از ۲۰ رسانه چاپی در بدخشان به دلیل محدودیت منابع مالی مسدود شده‌اند.

XS
SM
MD
LG