آب کابل در حال خشکیدن است و این مشکل آهسته آهسته فراگیر میشود.
باشندهگان مناطق کمآب کابل میگویند، آنان مجبور اند که فاصلهها را بپیمایند و آب آشامیدنی مورد نیاز شان را تأمین کنند.
محمد سلیم یکی از باشندهگان خواجه بغرای کابل، از کسانی است که از کمآبی مسافه درازی را پیمودهاست.
آقای سلیم میگوید: "آب در زمستان خوب است، اما در فصل بهار و تابستان سطح آب بسیار کم شده، ما را با مشکل مواجه کرده، برخی اوقات بمبۀ که ازش آب میگیریم هم خشک میکند، واترپمپ هیچ روشن نمیشود حالی هم بمبه زده میروم چند دقیقه میگذارم تا آب ذخیره شود و بیاید."
مردم در منطقۀ بی بی مهرو، گوشهی دیگری کابل نیز با مشکل همسانی روبهرو هستند.
باشندهگان این محل میگویند که افزون بر مشکلات کمآبی، آلوده بودن آبهای زیر زمینی نیز آنان را ناگزیر ساخته است تا روزانه کم از کم ۵۰ افغانی را آب صحی برای نوشیدنشان بخرند.
نور آغا از باشندهگان بی بی مهرو افزود: "من باشنده ناحیه دهم بی بی مهرو هستم، اینجا علاوه بر کمبود آب، آب آلوده هم است، ما روزانه ۵۰ افغانی را آب آشامیدنی میخریم و آب مورد نیاز خود را از بمبه و جاهای دیگر میآوریم."
وزارت انرژی و آب افغانستان میگوید، سطح ذخایر آبی کابل به اندازه چشمگیر کاهش یافته است.
بر اساس معلومات این وزارت، خیرخانه، افشار، علاوالدین و لوگر چهار طبقه آبی شهر کابل استند که بهگفته مقامات این وزارت سطح آب به جز طبقه آبی لوگر در دیگر ساحات ۳۰ الی ۶۰ متر پائین آمدهاست.
جمال ناصر شکوری سرپرست ریاست هایدروبیولوژی این وزارت روز دوشنبه «۱۴ اسد ۱۳۹۸» در صحبت با رادیو آزادی گفت، خشکسالیهای پیهم از علتهای مهم کمآبی در کابل است، اما استفاده بیحد و بیجا از آب، کاهش بخشهای جذب آب و افزایش نفوس نیز به خشکیدن چاههای آب کمک کردهاست.
آقای شکوری میگوید: "یکی از این کارها ساختن حوضچهها در مسیر دریای کابل است که برای آب وقت میدهد که دیرتر باقی بماند، کار دوم ما تزریق مصنوعی آب است که در ساحه بادام باغ در حال تطبیق است و سوم گرفتن آب از طبقه آبدار و تزریق آن به طبقه خشک، فعلاً کار در چهارراهی عبدالحق جریان دارد."
در عین حال نوید سعیدی سخنگوی ریاست عمومی شرکت آبرسانی و کانالزاسیون شهری افغانستان نیز میگوید که از ۲۳ حلقه چاه این شرکت در مناطق افشار و علاوالدین ۱۳ آن به دلیل کاهش سطح آب خشک شدهاند.
هرچند زمستان گذشته یکی از زمستانهای خوب با بارندهگی های فراوان گفته شده، اما مسئولان وزارت انرژی و آب میگویند که خشکسالیهای پیهم سالهای گذشته سبب شدهاند تا تشنهگی زمین بیشتر آبهای بارندهگی ها را ببلعد.
حفر شدن چاههای نامنظم، استفاده گسترده شرکتهای آب معدنی از ذخایر آبی کابل بدون برنامههای تنظیم شده نیز مواردی گفته شدهاند که بر مشکل کمآبی در شهر کابل میافزاید.