لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۶

شکایت مریضان از دوای بی‌کیفت در کابل؛ اقدامات وزارت صحت در زمینه چیست؟


فروش ادویه بی‌کیفیت در برخی از دواخانه‌های شهر کابل مردم را نگران ساخته است.

آنان می‌گویند، حکومت باید از فروش آن جلوگیری نماید زیرا صحت افراد را با خطر مواجه می‌سازد.

انیسه خانمی است که چندین مرتبه از ادویه استفاده کرده اما وضعیتش بهبود نیافته است.

وی می‌گوید، مشکل قلبی دارد اما هر بار که ادویه مصرف نموده برای بیماری اش تأثیرات چندان نداشته است.

علاوه بر دواخانه‌ها در منطقه پل خشتی شهر کابل نیز ده‌ها سبد دوا فروشی گذاشته شده که در برخی آن‌ها ادویه تاریخ تیر شده، بی‌کیفیت و غیر معیاری به فروش می‌رسد.

اما فروش این دواها به این منطقه محدود نمی‌شود، باشنده‌های شهر کابل می‌گویند، حتی در برخی دواخانه‌ها نیز دوای تاریخ تیر شده به فروش می‌رسد.

قاسم باشنده شهر کابل می‌گوید: اکثراً دوا در دواخانه های افغانستان بی‌کیفیت و تاریخ تیر شده است خودم چندین مرتبه دوا خریده‌ام اما هیچ مؤثر واقع نشده است. کاکایم هم مریض است دوای اینجا تأثیر نکرد او را به پاکستان انتقال دادیم. حکومت باید بر دواخانه ها کنترول داشته باشد."

علاوه بر شهر کابل، مردم که از ولایات بخاطر تداوی به کابل آمده‌اند نیز از فروش ادویه تاریخ تیر و بی‌کیفیت در ولایات شکایت می‌کنند.

یکی از دواخانه ها در شهر کابل
یکی از دواخانه ها در شهر کابل

اسماعیل که از ولایت تخار به کابل آمده است می‌گوید: "چندین مرتبه از این جا دوا خریدم اما تأثیر نداشت داکتران لایق هستند اما دوا بی‌کیفیت است، مریض هستم تا به حال سه نسخه دوا مصرف کرده‌ام داکتر برایم گفت ادویه که خریده‌ام تاریخ تیر شده‌است، پس که به دواخانه بردم گفت درست است. مادرم هم بیماری قلبی دارد هر چه دوا برایش می‌خرم فایده نمی‌کند."

این در حالیست که شماری از دواخانه های شهر کابل نیز می‌پذیرند که در بعضی از این دواخانه ها ادویه تاریخ تیر شده فروخته می‌شود.

فروش ادویه تاریخ تیر شده و بی‌کیفیت نه تنها مردم عام بلکه مسئولان وزارت صحت عامه را نیز نگران ساخته است.

وحیدالله مایار سخنگوی این وزارت می‌گوید برای جلوگیری از فروش ادویه بی‌کیفیت اقدامات را روی دست گرفته اند.

وی افزود: "بدون شک ادویه بی‌کیفیت در بازار بسیار زیاد بود اما حالا لابراتوار تضمین کیفیت ایجاد شده و بخاطر رفع این مشکل چنین لابراتوار ها در ولایات هم ساخته می‌شود تهداب آن در چهار حوزه گذاشته شده برای کنترول ادویه وارداتی مثلاً در هرات، جلال آباد، پکتیا و بلخ ایجاد می‌شود و سال آینده به بهره برداری سپرده می‌شود."

آقای مایار می‌گوید، در جریان چهار سال اخیر ۹۰۰ شرکت وارد کننده ادویه که دوای بی‌کیفیت وارد می‌کردند مسدود و جواز شان لغو شده‌است.

هر چند در داخل کشور شماری از شرکت‌های تولید ادویه فعال اند اما پاسخگوی نیاز بیماران نبوده و هنوز نیز بخش عمده ادویه مورد نیاز افغانستان از بیرون وارد می‌شود.

XS
SM
MD
LG