لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۳

دونالد ترمپ اعزام ۱۲۰ هزار نظامی امریکا به شرق میانه را رد کرد


آرشیف، دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا حین صحبت در یک کنفرانس خبری در واشنگتن, May 2,2019
آرشیف، دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا حین صحبت در یک کنفرانس خبری در واشنگتن, May 2,2019

با افزایش تنش‌ها و در هنگامی که بحث رویارویی میان امریکا و ایران در رسانه‌ها داغ شده، رئیس جمهور دونالد ترمپ برنامه اعزام نیروهای بیشتر به شرق میانه را رد کرد.

پیش از این روزنامه نیویارک تایمز گزارش داده بود که قصر سفید امکان اعزام ۱۲۰ هزار نیروی نظامی به شرق میانه را برای مقابله با ایران بررسی می‌کند.

دونالد ترمپ روز سه شنبه چهاردهم ماه می به خبرنگاران در قصر سفید گفت چنین برنامه در حال حاضر روی دست نیست اما اگر نیاز می‌شد، ایالات متحده بیشتر از آن نیرو می‌فرستاد:

"این خبر حقیقت ندارد. چیزی که می‌گویم، در حال حاضر چنین برنامۀ نداریم. امیدواریم برای چنین اقدام، در آینده هم چنین برنامه در دست نباشد. اما اگر نیرو می‌فرستادیم، بیشتر از این می‌بود."

روزنامه نیویارک تایمز روز دوشنبه به نقل از برخی منابع اداره دونالد ترمپ گزارش داد که پاتریک شاناهان سرپرست وزارت دفاع امریکا، برنامه اعزام نیروها را هفته گذشته در دیدار با مقام‌های ارشد امنیتی ارائه کرده‌است.

در گزارش‌ها آمده که در این برنامه، برای اشغال خاک ایران در خواست نشده‌است.

هزاران کیلومتر دورتر از قصر سفید، سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه که روز سه‌شنبه میزبان مایک پامپیو همتای امریکایی‌اش در شهر ساحلی سوچی بود، گفت که امیدوار است این گزارش حقیقت نداشته باشد:

"امیدوارم حقایق آشکار شود و چنین آوازه‌ها در مورد اعزام ۱۲۰ هزار سرباز نیرومند اردوی امریکا واقعیت نداشته باشد."

سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه حین صحبت در یک کنفرانس خبری در روسیه, March 14, 2019
سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه حین صحبت در یک کنفرانس خبری در روسیه, March 14, 2019

در بخش دیگر، وزیران خارجه امریکا و روسیه روی مداخله احتمالی مسکو در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ امریکا، وضعیت ونزوئلا، بحران اوکراین و برنامه‌های راکتی کوریای شمالی گفتگو کردند.

مایک پامپیو هم‌چنان در دیدارش با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، هشدار داد که در انتخابات سال آینده امریکا مداخله نکند. پوتین با رد اتهام‌های گذشته در مورد مداخله در انتخابات امریکا، در دیدار با وزیر خارجه آنکشور گفت که انتظار دارد واشنگتن و مسکو روابط شانرا احیا کنند.

اما در مورد ایران، در مجموع دیدگاه ایالات متحده و روسیه از هم متفاوت است.

مسکو روابط خوبی با تهران داشته اما واشنگتن در چهار دهه گذشته هیچگونه ارتباطی با ایران نداشته است.

در روزهای اخیر، با برخی اقدام‌های نظامی امریکا در شرق میانه، از جمله اعزام کشتی طیاره بردار ابراهام لینکلن به منطقه و فرستادن طیاره‌های بمب افگن B52 به قطر، نگرانی‌ها از احتمال شدت بحران میان ایالات متحده و ایران را بیشتر ساخته است.

در موجی از این نگرانی‌ها، مقام‌های امریکایی به متحدین اروپایی شان گفته اند که اقدام‌های ایالات متحده در شرق میانه به منظور دفاع از خود و منافعش در برابر تهدیدهای ایران در منطقه است.

کشورهای اروپایی که در توافق‌نامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران پابند مانده‌اند، تا هنوز موقف بی‌طرفانه شانرا حفظ کرده‌اند.

آنسو ایران که همواره تأکید کرده، برنامه‌های هسته‌ای اش اهداف صلح آمیز دارد، از غنی سازی بیشتر یورانیم در یک حد بالا سخن می‌گوید، عنصری که می‌تواند در اسلحه هسته‌ای و کشتار جمعی استفاده شود.

گزارش: جاوید نعیمی

XS
SM
MD
LG