مظفرالدین یمین والی میدان وردک میگوید، عملیات شبانه در ولسوالی سیدآباد این ولایت که جان سه غیرنظامی به شمول یک زن و کودک را گرفت، با مقام ولایت همآهنگ نشده بود.
یمین در یک گفتوگوی تیلیفونی شام شنبه، ۱۸ حوت ۱۳۹۷ به رادیو آزادی بیشتر گفت:
"ما همیشه به مقامهای با صلاحیت پیشنهاد کردیم که بهتر است عملیات با ما همآهنگ شود. تا دقیقتر شود و به غیرنظامیان هیچ آسیب نرسد. همین خانوادۀ که همسر و طفل اش شهید شدند، در سالهای گذشته با من در یک جبهه و یکجا کار میکردند."
والی میدان وردک گفت، در جریان عملیات نیروهای افغان شش شورشی طالبان نیز کشته شدند.
یمین افزود، شورشیان از مدرسهها، مسجدها و خانههای مردم به عنوان سنگر استفاده میکنند.
هر چند یمین شمار غیرنظامیان جان باخته را سه تن میگوید، اما خبرگزاری دی پی آی جرمنی از قول حکمت درانی سخنگوی قوماندانی امنیۀ میدان وردک گزارش داده که درین عملیات شش غیرنظامی کشته شدند.
با وصف تماسهای پیوستۀ تیلیفونی، وزارت دفاع افغانستان برای پاسخگویی درین مورد دستیاب نشد.
نفیسه عظیمی یک عضو کمیسیون امور دفاعی ولسی جرگۀ افغانستان است.
او شام شنبه به رادیو آزادی گفت، ناهمآهنگی در انجام عملیاتهای حکومت علیه مخالفان مسلحاش در مناطق گوناگون میان مردم و حکومت فاصله ایجاد میکند.
پیشنهاد او این است:
"برای این که بتوانیم باورمندی به میان بیاوریم و حمایت مردم را با خود داشته باشیم، باید در گام نخست طرح و برنامه دقیق داشته باشیم. تا اطمینان حاصل نشده باشد، از انجام چنین حملههای باید جلوگیری شود."
گزارش ماه فبروری دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان نشان میدهد که شمار تلفات غیرنظامیان در سال ۲۰۱۸ درین کشور بیپیشینه بودهاست.
در گزارش آمدهاست که در سال ۲۰۱۸ بیش از ۳۸۰۰ غیر نظامی به شمول ۹۲۷ کودک در افغانستان کشته و بیش از ۷۱۰۰ تن دیگر در نتیجۀ خشونتها زخمی شدند.
به اساس گزارش، نیروهای طرفدار حکومت در مجموع مسئول ۲۴ درصد کشته و زخمی شدن غیرنظامیان در سال گذشته گفته شده که از آن جمله نیروهای افغان ۱۴ درصد و نیروهای بینالمللی ۶ درصد مسئول شناخته شدهاند.
در گزارش سازمان ملل متحد همچنین آمده که عناصر مخالف حکومت افغانستان ۶۳ درصد مسئول کشته و زخمی شدن غیرنظامیان در سال ۲۰۱۸ بودهاند.
به طور مشخص، در گزارش آمده که طالبان ۳۷ درصد، شاخۀ خراسان گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش ۲۰ درصد و گروههای مسلح نامعلوم دیگر ۶ درصد مسئول تلفات غیرنظامیان بودهاند.
این همه در حالی است، که انتظار میرود شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۱۱ مارچ در باره اوضاع روان در افغانستان به شمول روند صلح بحث کند.
پیشاپیش، آنتونیو گوترش منشی عمومی سازمان ملل متحد بر آغاز فوری گفتگو میان حکومت افغانستان و طالبان تأکید کرده و گفتهاست: "تنها از طریق مفاهمۀ بین افغانی میتوان به یک توافق صلح پایدار دست یافت."