لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۰

منبع: امریکا و طالبان روی محل برگزاری مذاکرات بعدی اختلاف دارند


آرشیف، هیئت مذاکره کننده طالبان در نشست روسیه
آرشیف، هیئت مذاکره کننده طالبان در نشست روسیه

دور تازه نشست میان طالبان و نمایندگان امریکا که قرار بود در همین هفته دایر شود، بار دیگر با مشکل مواجه شده‌است. گفته میشود دلیل این مشکل اختلاف نظر روی محل برگزاری آن است.

تلاش‌ها به هدف رسیدن به یک توافق صلح و ختم جنگ ۱۷ ساله افغانستان که اختلاف نظرها روی آجندا بوده‌است، امروز شاهد یک مشکل جدید در مورد محل این مذاکرات شد.

رهبران طالبان هفته گذشته دور چهارم نشست با مقامات امریکایی را در قطر لغو کردند. دلیل این موضوع عدم توافق روی آجندای نشست و عدم شرکت مقامات حکومت افغانستان در این نشست بود.

آرشیف، زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان
آرشیف، زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان

زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان، مشغول گفتگوها با قدرت‌های منطقوی بوده و قرار بود در روزهای آینده با نمایندگان طالبان ببیند، ولی منابع دیپلوماتیک می‌گویند اختلاف نظرها در مورد محل این مذاکرات حال باز هم باعث تعطیل این نشست شده‌است.

یک دیپلومات خارجی مستقر در کابل که نامش افشا نشده ولی به گفته آژانس خبری رویترز کشورش با افغانستان سرحد دارد به همین آژانس خبری گفت، عربستان سعودی و امارات متحده عربی این را واضح ساخته‌اند که اگر این نشست در قطر دایر شود در آن شرکت نمی‌کنند، ولی طالبان تأکید دارند که این مذاکرات باید در قطر دایر شود.

عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج در ماه جون سال ۲۰۱۷ روابط دیپلوماتیک‌شان را با قطر بطور ناگهانی قطع نموده، این کشور را متهم به تمویل تندروان و رابطه نزدیک با ایران کردند.

دوحه اتهام تمویل تندروان را رد کرد ولی با قطع روابط با همسایه هایش، روابط دیپلوماتیک‌اش با ایران را تقویت بخشید.

واشنگتن از کشورهای خلیج خواسته‌است در یک زمانی‌که همکاری آن‌ها در موضوع مذاکرات صلح طالبان خیلی مهم و بنیادی است، باید اختلافات شانرا از میان بردارند.

مایک پومپیو وزیر خارجه امریکا دیروز در دوحه گفت، اختلافات بین قطر و همسایه‌های خلیج‌اش خیلی به درازا کشید.

طالبان در آغاز این ماه، محل نشست با نمایندگان امریکا را از شهر جدۀ سعودی به قطر منتقل کردند.

یکی از سران طالبان که نخواست نامش افشا شود به آژانس خبری رویترز گفته‌است: "اختلافات بین سعودی و قطر پروسه صلح ما را خدشه دار ساخته‌است، سعودی بر ما ناحق فشار می‌آورد تا یک متارکه را اعلان کنیم که حتی امریکا خواهان آن نشده‌است."

سفارت‌های سعودی و امارات متحده در کابل از تبصره در این مورد خودداری کردند.

این تنش‌ها نمایانگر آنچه است که دیپلوماتان آنرا عدم موجودیت اجماع بین قدرت‌های منطقوی می‌خوانند، قدرت‌ هایی‌که حمایت‌شان برای ایجاد یک صلح دایمی در افغانستان ضروری است.

یک دیپلومات غربی در کابل در مورد همسایه‌های افغانستان گفت، آن‌ها یک پارجه نیستند.

یک دیپلومات ایرانی گفته‌است تدویر مذاکرات صلح در عربستان سعودی برای تهران غیر قابل قبول است. او گفت مقامات امریکایی خواهان این مذاکرات در سعودی اند ولی ما با این مسئله راحت نیستیم.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان از تبصره در مورد خودداری کرده‌است ولی یک مقام دیگر ارشد طالبان گفت، این مذاکرات می‌تواند فردا دایر شود.

در این حال مایکل کوگلمن یک تحلیلگر امور آسیای جنوبی در مرکز تحقیقاتی ودرو ویلسن می‌گوید، این خیلی ساده است که گفتگو‌ها منحرف شوند، طالبان زمانی‌که آنچه می‌خواهند را در خطر می‌بینند، خیلی به سادگی پا از مذاکرات به عقب می‌کشند.

XS
SM
MD
LG