لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۱

جاوید نوری اولین قربانی خانوادۀ خبرنگاران افغانستان در ۲۰۱۹!


آرشیف، کمرۀ غرق در خون یکی از ژورنالیستان
آرشیف، کمرۀ غرق در خون یکی از ژورنالیستان

هر چند حکومت افغانستان همواره تعهد کرده که مصونیت خبرنگاران از اولویت‌های کاری اش است اما خبرنگاران افغان و رسانه‌ها در ماه اول سال جاری میلادی شاهد کشته شدن یک خبرنگار در ولایت فراه هستند.

بر اساس گزارش‌ها جاوید نوری خبرنگار یکی از رادیو‌های محلی در فراه روز شنبه گذشته در حضور مردم از سوی طالبان مسلح تیرباران شد.

کشته شدن جاوید نوری خبرنگاران افغان و نهاد‌های دفاع از آن‌ها را سخت نگران ساخت و آنان این عمل را دشمنی واضح با آزادی بیان خواندند.

مجیب خلوتگر رئیس اجرائی نی- اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان روز پنج‌شنبه به رادیو آزادی در این باره گفت:

آرشیف، مجیب خلوتگر رئیس اجرائی نی- اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان
آرشیف، مجیب خلوتگر رئیس اجرائی نی- اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان

"متأسفانه که آقای نوری به حیث اولین کارمند رسانه در ولایت فراه تیر باران شد این نشان می‌دهد تأمین امنیت خبرنگاران که کار حکومت است اما حکومت این وظیفه را درست انجام نمی‌دهد، همه روزه ما شاهد کشته شدن و یا با خشونت روبه رو شدن خبرنگاران هستیم."

آقای خلوتگر از حکومت خواست که با توجه به تعهداتش برای تأمین امنیت خبرنگاران تدابیر جدی را روی دست گیرد.

بخش آسیای جنوبی امنیستی انترنشنل یا سازمان جهانی عفو نیز در صفحه تویترش کشته شدن جاوید نوری خبرنگار افغان را نگران کننده خوانده‌است.

نی- اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان می‌گوید که در سال گذشته نیز ۱۲۸ مورد خشونت علیه خبرنگاران افغان ثبت شده که از این جمله ۲۰ آن قضیه قتل است.

طالبان مسلح تا هنوز در مورد کشته شدن جاوید نوری خبرنگار افغان در ولایت فراه ابراز نظر نکرده‌اند.

در این حال نصرت رحیمی معاون سخنگوی وزارت داخله در صحبت با رادیو آزادی گفت که تأمین امنیت خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از اولویت‌های کاری آنان است.

آرشیف، نصرت رحیمی معاون سخنگوی وزارت داخله
آرشیف، نصرت رحیمی معاون سخنگوی وزارت داخله

وی گفت:

"براساس هدایت صریح رئیس جمهور به همه ادارات کشفی، استخباراتی و امنیتی سفارش شده که به امنیت خبرنگاران و ژورنالیستان بسیار توجه کنند، در مواردی که با تهدید رو به رو می‌شوند توجه به آنان بسیار مهم است و گام‌های عملی در این زمینه باید برداشته شود."

آزادی بیان و فعالیت رسانه‌ها در افغانستان از سال ۲۰۰۱ میلادی تا حالا از دستآورد‌های مهم حکومت این کشور خوانده می‌شود اما خبرنگاران می‌گویند که بخاطر فعالیت بهتر و مؤثرتر رسانه‌ها باید برای خبرنگاران محیط مصون و سهولت‌های لازم کاری فراهم شود.

نسیم شفق

XS
SM
MD
LG