لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۸

محمد یونس قانونی: تمام اقدامات در پیوند به صلح باید با مردم شریک ساخته شود


محمد یونس قانونی معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید، تمام اقدامات در پیوند به صلح باید با مردم این کشور شریک ساخته شود.

افغان‌ها با کی صلح می‌کنند، چگونه صلح می‌کنند، روی کدام مسایل طرف‌های مذاکره کننده بحث می‌کنند، پروسه صلح توسط کی‌ها پیش برده می شود از جمله نگرانی‌های محمد یونس قانونی معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان در پیوند به پروسه صلح می‌باشد.

محمد یونس قانونی روز جمعه در نشست گرامیداشت از یازدهمین سالگرد کشته شدن سید مصطفی کاظمی عضو کمیسیون اقتصاد ملی ولسی جرگه گفت، مردم افغانستان در رابطه به مذاکرات و طرح صلح در تاریکی قرار دارند.

مردم افغانستان در رابطه به مذاکرات و طرح صلح در تاریکی قرار دارند.

آقای قانونی همچنان گفت، اگر اقدامات و مذاکرات صلح از دید مردم پنهان نگهداشته می شود این مسئله صلح نه بلکه ایجاد بحران در افغانستان می‌باشد.

او افزود:

"اما صلح به طرح نیاز دارد طرح که مورد تائید مردم افغانستان باشد از این لحاظ ما در مورد طرح صلح در تاریکی قرار داریم ما طرحی را که ملت بزرگ افغانستان خصوصاً حوزه جهاد و مقاومت در آن حضور مستقیم نداشته باشد کورکورانه حمایت نخواهیم کرد."

آقای قانونی گفت، تمام اقدامات و مذاکرات در پیوند به صلح باید با مردم افغانستان شریک ساخته شود.

این سخنان در حالی مطرح می گردد که امروز جمعه نشست مسکو برای صلح افغانستان با حضور نماینده‌گان شورای عالی صلح افغانستان، طالبان و ۱۲ کشور دیگر و یک نماینده ایالات متحده امریکا برگزار گردید.

در آغاز این نشست وزیر خارجه روسیه گفته است که کشورش می خواهد افغانستان یک کشور واحد و متحد باقی بماند و تمام اقوام در آن در فضای صلح زنده‌گی کنند.

در همین حال زلمی خلیل‌زاد مشاور خاص وزارت خارجه امریکا برای افغانستان نیز دومین سفر خود را به هدف مساعد ساختن زمینه مذاکرات مستقیم صلح میان حکومت افغانستان و طالبان مسلح در منطقه آغاز کرده و گفته می شود که در این سفر آقای خلیل‌زاد که ۱۲ روز ادامه دارد افغانستان، پاکستان، قطره و امارات متحده عرب شامل است.

محمد اسماعیل قاسمیار مشاور و عضو هیئت اجرایی شورای عالی صلح می گوید، تمام مسایل و اقدامات در رابطه به صلح با یک طرح واضیح با مردم این کشور شریک ساخته شده است.

او افزود:

"مالکیت پروسه صلح با مردم ما است و رهبری پروسه صلح همچنان با مردم است در شورای عالی صلح ما خواسته‌های مردم خود را انعکاس می دهیم و هر نوع موافقه که هم باید بکنیم تا مردم ما تائید نکند و ما مطمین نباشیم که این در راستایی خواسته‌های مردم ما است ما آن موافقه را امضا نمی کنیم."

شماری کارشناسان سیاسی می گویند، سالهاست که تلاش‌های صلح در افغانستان ادامه داشته اما تاکنون این تلاش‌ها به نتیجه مثبت که همانا تامین صلح و ثبات دایمی در افغانستان باشد، نرسیده ‌است.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG