لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۴

وزارت داخله ۱۰۰۰ دوسیه خشونت در برابر کارمندان رسانه‌ها را بررسی کرده‌است


وزارت امور داخله افغانستان می‌گوید که از ده سال به این سو حدود یک هزار دوسیه خشونت در برابر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها به اساس شکایات آن‌ها بررسی شده و به ارگان‌های عدلی و قضایی سپرده شده‌اند.

مقام‌های وزارت داخله افغانستان می‌گویند که دوسیه‌های خشونت در برابر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها در دو مرحله تحت بررسی قرار گرفته اند.

فرید افضلی رئیس عمومی مبارزه با جرایم جنایی این وزارت روز سه شنبه در نشست به هدف بیان کردن نتایج اجرآت کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها گفت که از سال ۱۳۸۱ تا سال ۱۳۹۴ حدود یک هزار قضیه خشونت در برابر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها بررسی شده و به ارگان‌های عدلی و قضایی سپرده‌ اند.

او افزود:

"حدود ۱۰۷۵ قضیه است که از سال‌ها به این سو براساس شکایات ثبت شده بالای این قضایل مشترکاً کار کردیم از این جمله ۷۰ قضیه خاص است که از میان ان ۳۳ قضیه تکمیل شده و در پیوند به آن ۶۹ تن بازداشت و به سارنوالی سپرده شده‌است."

آقای افضلی گفت در کنار این قضایا از سال ۱۳۹۴ حکومت و رسانه‌ها به هدف ارزیابی قضایای خشونت در برابر خبرنگاران کمیته مشترک ایجاد شده و ۶۳ قضیه موجود است که در پیوند به آن ۲۰ تن بازداشت شده‌اند.

این در حالیست که نی یا اداره حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان می‌گوید سال ۱۳۹۶ بدترین سال برای خبرنگاران بوده‌است.

در کنار آن در اوایل سال ۱۳۹۷ در یک حمله انتحاری در کابل ۱۱ تن کشته شدند.

از سوی هم لوی سارنوالی افغانستان که عضویت کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها را دارد می‌گوید که دوسیه‌های سپرده شده به آنان مطابق قانون بررسی خواهد شد.

جمشید رسولی سخنگوی لوی سارنوالی گفت:

جمشید رسولی
جمشید رسولی

"به این قضایا به گونه جدی رسیده‌گی صورت گرفته است، محاکم در این باره حکم صادر کرده که به عاملین خشونت علیه خبرنگاران از ۱۶ تا ۲۰ سال زندان و همچنان جریمه‌های نقدی شامل می‌باشد، ما شاهد این موارد هستیم و احکام در این باره عملی هم شده‌اند."

با این همه مبین احمد یک خبرنگار افغان به رادیو آزادی می‌گوید، هنوز هم از سوی برخی مقام های دولتی، مخالفان مسلح دولت و زورمندان با خبرنگاران خشونت صورت می‌گیرد.

برای بررسی قضایای مربوط به خبرنگاران و رسانه ها در سال ۱۳۹۴ بر اساس حکم محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان یک کمیته مشترک نیز ایجاد شده بود.

حجت الله مجددی نماینده خبرنگاران در این کمیته می گوید، فعالیت کمیته یاد شده قناعت بخش می‌باشد.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG