لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۲

نگرانی کمیسیون حقوق بشر از افزایش قضایای محاکم صحرایی زنان در افغانستان


کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، از افزایش خشونت علیه زنان به خصوص محاکم صحرایی آنان در سال جاری ابراز نگرانی می‎کند.

این کمیسیون انجام محاکم صحرایی علیه زنان را در کشور یک عمل ضد بشری دانسته می‎گوید، از آغاز سال جاری تا کنون ۹ قضیه محاکم صحرایی زنان در این کمیسیون ثبت شده‎اند.

بلال صدیقی سخنگوی این کمیسیون روز دوشنبه «۱۴ حوت ۱۳۹۶» در صحبت با رادیو آزادی از نهادهای امنیتی خواست تا عاملین خشونت علیه زنان و محاکم صحرایی بازداشت و به پنجه قانون سپرده شوند.

صدیقی گفت، محاکم صحرایی زنان در ولایات هرات، بادغیس، فاریاب، تخار و غور صورت گرفته‎اند.

آقای صدیقی می‎گوید، نهادهای امنیتی باید به‌خاطر بازداشت عاملین محاکم صحرایی اقدامات جدی نمایند تا این مسئله پند و عبرت برای دیگران باشد.

بلال صدیقی
بلال صدیقی

او افزود:

"کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از ادامه خشونت‎ها علیه زنان در این کشور ابراز نگرانی می‎کند و یکی از موضوعات بسیار نگران کننده در سال جاری و یکی از خشونت‎های که ما نگران هستیم آن انجام محاکمه صحرایی است علیه خانم‎ها که خانم‎ها به شکل خودسر مورد مجازات قرار می‎گیرند."

مسئولان کمیسیون مستقل حقوق بشر می‎گویند، محاکم صحرایی از جمله تخطی‌های عمده حقوق بشری است که گاه گاهی از سوی طالبان و افراد مسلح غیر مسئول در نقاط نا امن و دور دست کشور انجام می‎شوند.

قتل ناموسی، تجاوز جنسی، ازدواج‎های قبل از وقت، لت‌وکوب، فقر اقتصادی، محاکم صحرایی، دعوا و دشنام از جمله خشونت‎های اند که به‌گفته کمیسیون مستقل حقوق بشر، زنان افغانستان با آن مواجه هستند.

این سخنان در حالی مطرح می‎گردند که چندی قبل یک زن در ولسوالی چاه آب ولایت تخار در یک محاکمه صحرایی به جرم داشتن روابط نا مشروع از سوی شماری از مردان مورد لت‌وکوب قرار گرفته‎‌است.

یک قربانی خشونت در افغانستان
یک قربانی خشونت در افغانستان

دو سال قبل رخشانه دختری در ولایت غور به جرم فرار از منزل توسط مخالفان مسلح دولت در یک محاکمه صحرایی کشته شد و پیشتر از آن فرخنده دختری دیگری در کابل به اتهام سوختاندن یک جلد قرآن‎کریم، زیر مشت و لگد شماری از مردان جان باخت.

با این همه وزارت داخله افغانستان می‎گوید، نیروهای امنیتی افغان به‌خاطر بازداشت عاملین خشونت علیه زنان تلاش‌های شان را بیشتر ساخته و تا کنون ده‎ها تن در پیوند به محاکم صحرایی در ولایات مختلف کشور بازداشت شده‎اند.

نصرت رحیمی
نصرت رحیمی

نصرت رحیمی سخنگوی این وزارت می‎گوید:

"تمام مجازات صحرایی که توسط افراد و اشخاص صورت گرفته، پولیس اقدامات خود را داشته و در مطابقت با قوانین نافذه کشور دستاوردهای داشته و برخی افراد را بازداشت نیز کرده‎است، به خصوص در این اواخر دو تن در فاریاب بازداشت شده‎اند و هفت تن دیگر در تخار بازداشت شدند و دوسیه‎های تمام این افراد به لوی سارنوالی فرستاده شده‎است."

از سوی هم رایا دادرس سخنگوی وزارت امور زنان می‎گوید، از آغاز سال روان خورشیدی تا کنون ۱۱۹ قضیه حاد خشونت علیه زنان در این وزارت ثبت شده‎اند.

وزارت امور زنان همچنان از علما و ملا امامان مساجد می‎خواهد تا به‌خاطر کاهش خشونت علیه زنان و همچنان جلوگیری از برگزاری محاکم صحرایی در منابر و مساجد تبلیغ نمایند.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG