دو روزنامه معتبر جهان به جنجالها میان رئیس جمهور افغانستان و والی مستعفی بلخ تمرکز کردهاند.
- نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز در این مورد مینویسد از هنگامی که استعفای عطا محمد نور منظور شده، همه روزه به این دفتر در ولایت بلخ میرود.
به نوشته روزنامه، آقای غنی در طول سه سال گذشته تلاش کرد تا عطا محمد نور را از مقام ولایت بلخ برکنار کند.
نیویارک تایمز این نکته را هم نگاشته که رد دستور حکومت مرکزی توسط یک مقام محلی بهعنوان یک آزمون در گذشته هم در افغانستان دیده شده، اما به نوشته روزنامه این کار شاید اداره افغانستان را که پس از سال ۲۰۰۱ میلادی ایجاد شد، شکنند سازد.
نیویارک تایمز به انتخابات ریاست جمهوری گذشته و همچنان انتخابات آینده افغانستان اشاره کرده و این سخن عطا محمد نور را برداشته که گفتهاست نمیخواهد مرد شماره دو باشد.
در اخیر این مطلب طولانی روزنامه آمدهاست که گفته میشود، عطا محمد نور ملیشههای مسلح در شمال افغانستان دارد، کسانی که بهگفته دیدهبان حقوق بشر، به تخطیهای بیشمار متهم استند.
- وال ستریت ژورنال
روزنامه وال ستریت ژورنال هم در این مورد نوشتهاست عطا محمد نور، رئیس جمهور غنی را به آزمون گرفتهاست.
بن بست رئیس جمهور با عطا محمد نور به یک آزمون بزرگ جهت پایان دادن به قدرت جنگسالاران، افراد با نفوذ و قدرتمندان مبدل شدهاست.
به نوشته روزنامه، با آن که یک ماه پیش رئیس جمهور افغانستان از منظوری استعفای آقای نور خبر داد، او از جایش در مقام ولایت بلخ تکان نخوردهاست.
وال ستریت ژورنال همچنان مینویسد بن بست رئیس جمهور با عطا محمد نور به یک آزمون بزرگ جهت پایان دادن به قدرت جنگسالاران، افراد با نفوذ و قدرتمندان مبدل شده که مانع در برابر به پا ایستادن افغانستان دانسته میشود.
روزنامه اظهارات هارون میر یک محقق و مؤسس مرکز تحقیق و مطالعات پالیسی در کابل را نقل کرده که گفتهاست حالا این یک مسئله میان دو فرد نیست که کی میماند و کی میرود.
بهگفته آقای میر حالا مسئله بقای سیاسی برای حزب جمعیت، حکومت رئیس جمهور غنی و شخص آقای غنی مطرح است.
- نشنل انترست
نشریه نشنل انترست مقاله را فراتر از مرزهای افغانستان نوشته و گفتهاست ایالات متحده باز هم بر پاکستان فشار آورده تا پناهگاههای طالبان افغان را در داخل خاکش از بین ببرد.
به نوشته نشریه در فضای بیاعتمادی، هر دو جانب همدیگر شان را متهم میکنند و روابط گرم گذشته میان اسلامآباد و واشنگتن، در سالهای گذشته به صورت بیسابقه سرد شدهاست.
نشنل انترست همچنان مینویسد پاکستان بارها گفته که جنگ افغانستان را در خاک خودش پیش برده نمیتواند.
اما امریکا در استراتژی جدیدش، از پاکستان خواستهای دارد.
نشریه در ادامه نوشته که امریکا پس از این بر پاکستان اعتمادی نخواهد داشت، آنچه که در دهه ۹۰ میلادی دیده میشد.
در مقاله از روابط امریکا و پاکستان بهعنوان رابطه دیرینه یادآوری شده که پیش از جنگ افغانستان وجود داشت بناء برای بهبود روابط دو کشور، به گفتوگوها نیاز است.
نشنل انترست همچنان میافزاید، امریکا به صورت آشکار گفته که پاکستان باید طالبان را به میز مذاکره بکشاند.
به نوشته نشریه اگر چنین شود، پاکستان مجبور نخواهد بود که خواستهای امریکا را در منطقه با فشار بپذیرد.