لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۷

"نی" می‎گوید ۲۰۱۷ دومین سال خونین برای خبرنگاران در افغانستان بوده‌است


"نی" یا اداره حمایت از رسانه‎های آزاد افغانستان می‎گوید، سال ۲۰۱۷ میلادی دومین سال خونین برای خبرنگاران در کشور بوده‎است.

اداره حمایت از رسانه‎های آزاد افغانستان در گزارش سالانه‎اش حکومت را عامل بیشتر خشونت‎ها علیه خبرنگاران دانسته‎است.

مجیب خلوتگر رئیس اجرایی "نی" روز پنجشنبه «۷ جدی ۱۳۹۶» هنگام ارائه این گزارش گفت، بر اساس آمار ثبت شده نزد آنان در سال ۲۰۱۷ میلادی نزدیک به ۱۵۰ مورد خشونت علیه خبرنگاران صورت گرفته‎است.

خلوتگر گفت، در این سال ۱۴۱ مورد خشونت علیه خبرنگاران نزد آنان ثبت شده‎است.

مجیب خلوتگر
مجیب خلوتگر

آقای خلوتگر همچنان گفت که از این جمله ۶۲ مورد آن از سوی مسئولان دولتی صورت گرفته که شامل تهدید، اهانت، لت‌وکوب و سلب آزادی خبرنگاران می‎باشد.

آقای خلوتگر می‌افزاید:

" بر مبنای یافته‎های دفتر نی ۶۲ مورد این خشونت‎ها مربوط می‎شود به دولت وحدت ملی و افراد در داخل دولت، ۴۲ مورد آن مربوط مخالفان مسلح به‌شمول طالبان، داعش و دیگر دشمنان مردم افغانستان، ۲۶ مورد هم مربوط افراد ناشناس، ۱۱ مورد هم از سوی رسانه‎ها صورت گرفته‎است."

مجیب خلوتگر می‎گوید، ۱۴ مورد قتل، ۲۳ مورد جراحت، ۱۴ مورد بازداشت، ۲۱ مورد لت‌وکوب و ۶۹ مورد تهدید علیه خبرنگاران در سال ۲۰۱۷ صورت گرفته‎است.

به‌گفته وی در جریان این سال چندین حمله بالای نهادهای رسانه‎ها مانند حملات گروهی بر تلویزیون ملی ننگرهار، تلویزیون خصوصی شمشاد در کابل و رادیوی محلی سرحد در ولایت غور صورت گرفته‎است.

این گزارش در حالی نشر می‎شود که در تازه‌ترین مورد روز پنجشنبه حمله انتحاری در برابر مرکز "تبیان" که آژانس خبری صدا (آوا) مربوط آن می‎باشد، نیز صورت گرفته‎است.

کابل
کابل

این سخنان در حالی مطرح می‎گردد که سال ۲۰۱۶ میلادی نیز یک سال خونین برای خبرنگاران افغان عنوان شده بود که ۱۲۶ مورد خشونت علیه خبرنگارن در سال گذشته به ثبت رسیده بود.

از سوی هم شماری از خبرنگاران از حکومت می‎خواهند تا به‌خاطر مصونیت آنان اقدامات جدی نمایند.

رحمت‌الله عسکری و ذوالفقار محمدی دو تن از خبرنگاران در این مورد می‎گویند:

"خشونت علیه رسانه‎ها واقعاً نگران کننده‎است و خواست ما از دولت اینست که باید به مشکلات و چالش‎های خبرنگاران توجه کند."

"آمار خشونت نسبت به سال‎های گذشته متأسفانه امسال بیشتر شده که هر نوع خشونت از جوانب مختلف از سوی مخالفین مسلح و دولت صورت گرفته‎است و خواست ما از حکومت اینست که باز از رسانه‎ها حمایت کند."

تلاش نمودیم تا در این مورد نظر ریاست جمهوری را نیز داشته باشیم، اما دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری از ابراز نظر در این مورد خودداری کرد.

اما سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور و رئیس کمیته مشترک حکومت و رسانه‎ها یک هفته قبل در یک نشست خبری در کابل گفته‎است که حکومت مصونیت رسانه‌ها و خبرنگاران را مکلفیت خود می‎داند و در دو سال گذشته کارهای زیادی را در این زمینه انجام داده‌است.

نی افزایش خشونت در سال ۲۰۱۷ را صدمه بزرگ به آزادی بیان در ۱۷ سال اخیر دانسته و می‎گوید، با وجود خواست‎ها و مشکلات خبرنگاران حکومت در جریان سال‎های گذشته تا کنون به‌خاطر تأمین امنیت آنان توجهی لازم نکرده‎است.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG