لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۳

نهاد "پژوهش و توسعه" نقش زنان را در تقویت پروسه صلح افغانستان مهم می‌داند


نهاد موسوم به "پژوهش و توسعه"، نقش زنان را در تقویت پروسه صلح افغانستان مهم می‌داند.

این نهاد می‌گوید، برای این که پروسه صلح در افغانستان همه شمول و برخاسته از اجماع عمومی باشد، باید دیدگاه‌های مردم به‌ خصوص زنان در آن گنجانیده شود.

مسئولان این نهاد روز سه شنبه «۲۸ قوس ۱۳۹۶» هنگام معرفی شمارۀ سوم ژورنال این نهاد گفتند، یافته‌های آنان نشان می‌دهد که نقش زنان در توسعه و تقویت پروسه صلح در افغانستان بسیار مهم است.

مریم صافی رئیس اجرائیه این نهاد می‌گوید، در این ژورنال مقاله‌های تحلیلی در مورد پروسه صلح و نقش زنان در آن برجسته شده‌است.

او افزود:

"در این شماره ژورنال ۹ مقاله تحلیلی گردآوری شده که هر کدام به یکی از شاخص‌های اساسی پروسه صلح پرداخته‌است. ما تحقیق داریم برای این که پروسه صلح همه شمول پایدار و برخاسته از یک اجماع عمومی باشد. باید دیدگاه‌های شهروندان و به‌خصوص زنان در آن در نظر گرفته شوند."

خانم صافی ابراز امیداوری کرد که این کتاب بتواند آغاز خوب برای تقویت پروسه صلح و نقش بیشتر زنان در این پروسه باشد.

بر اساس معلومات نهاد "پژوهش و توسعه"، ۱۳ نویسنده در این کتاب مقاله نوشته و در سال ۲۰۱۸ میلادی این ژورنال به زبان‌های دری و پشتو ترجمه شده و در تمام ولایات افغانستان توزیع می‌گردند.

۱۳ نویسنده در این کتاب مقاله نوشته و در سال ۲۰۱۸ میلادی این ژورنال به زبان‌های دری و پشتو ترجمه شده و در تمام ولایات افغانستان توزیع می‌گردند.

این سخنان در حالی مطرح می‌گردد که پیش از این بی بی گل غنی بانوی اول افغانستان، شبکه زنان افغان و برخی اعضای شورای ملی نیز روی نقش زنان در پروسه صلح تأکید کرده‌اند.

این در حالیست که هم‌اکنون حدود ۱۷ زن در شورای عالی صلح افغانستان حضور دارند.

از سوی هم حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح افغانستان از نشر این ژورنال استقبال کرده می‌گوید که بتواند در برطرف کردن موانع موجود فراه راه پروسه صلح مفید واقع گردد.

حبیبه سرابی
حبیبه سرابی

او افزود:

"پس ژورنال در هر صورت با کار شورای عالی صلح گره خورده یعنی در بخش‌های مختلف چه در بخش پژوهش و تحقیق و چه در بخش جامعه مدنی و در بخش اجماع ملی و امیدوار هستم که این مقاله‌ها بتواند برای ما رهنمود باشد که ما چگونه می‌توانیم این معضلات را حل نمایم تا ما بتوانیم واقعاً به پروسه نزدیک شویم و صلح که ارمان همه مردم افغانستان است به آن برسیم."

در عین حال سکات سمیت نماینده دفتر یوناما در افغانستان که در این نشست حضور داشت، نیز روی نقش زنان در پروسه صلح تأکید کرد.

وی گفت، با توجه به شرایط افغانستان این کار در ابتدأ اندکی مشکل خواهد بود، اما اگر واقعاً زنان در این پروسه نقش ایفأ کنند به‌گفته وی کمک خوبی با پروسه صلح خواهد بود.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG