شورای عالی احزاب ملی و جهادی افغانستان میگوید که هماهنگی میان حکومت و جریانات سیاسی بهگونه روزافزون در حال تضعیف شدن است.
این شورای احزاب میگوید که برای بیرون رفت از وضعیت جاری نیاز است که احزاب سیاسی در صف واحد قرار گرفته و به حکومت مشورههای لازم بدهند.
صبغتالله مجددی رئیس و شماری از اعضای رهبری این شورا روز پنجشنبه «۱۶ قوس ۱۳۹۶» موقفشان را در مورد وضعیت جاری در کشور بیان کرده و گفتند که حکومت در چنین حالت به حمایت خارجی اتکا دارد.
آنان گفتند که پیشنهاد راه حلها و انتقادها بر حکومت از آدرسهای مختلف سبب نگرانی مردم شدهاست.
سید حامد گیلانی سخنگوی و عضو هیئت رهبری این شورا گفت، هرچند آنان از تلاشهای هر جریان سیاسی حمایت میکنند، اما نیاز است که حکومت و جریانهای سیاسی مشترکاً جلو تفرقه افگنی را بگیرند.
او افزود:
"اگر میان دولت و احزاب همبستگی، اتحاد، اتفاق و تفاهم به میان آید این مشکلات و تفرقهها از میان برداشته میشود و هر قدر که از تفرقهها جلوگیری شود، به همان اندازه به تقویت روابط دولت با مردم و تقویت نظام همکاری میکند."
شورای عالی احزاب ملی و جهادی از حکومت توقع دارد که برای حل مشکلات جاری بر اساس یک تعامل مثبت با جریانهای سیاسی به تفاهم برسد.
حکومت وحدت ملی از آغاز ایجادش با انتقاد جریانات سیاسی روبهرو بودهاست.
جبهه ملی نوین، جنبش روشنایی، محور ملی مردم، ائتلاف نجات افغانستان، شورای حراست و ثبات، شورا و احزاب سیاسی جهادی و برخی جریانهای سیاسی دیگر همواره بر حکومت انتقاد کردهاند.
در عین حال عبدرب رسول سیاف رهبر جهادی پیشین روز پنجشنبه هنگام سخنرانی در نشست سران حزب دعوت در پغمان گفت، آنان از حکومت ناراض هستند.
او افزود:
"ما از حکومت خفه هستیم، ناراض هستیم. از بیراهه رویشان ناراض هستیم، اما تا حالا با وجود نارضایتی ما نخواستیم که در کشور گدودی و تزلزل در نظام عمومی بیاید."
وی همچنان میگوید، با آنکه حکومت هیچ یک از پیشنهادات و برنامههای اصلاحی آنان را نپذیرفته، اما هیچ هرج و مرج را در کشور بر پا نکردهاند.
دوا خان مینهپال معاون سخنگوی رئیس جمهور در صحبت با رادیو آزادی گفت که حکومت افغانستان به پیشنهادات و خواستههای احزاب توجه دارد و دستاوردهای خوبی داشتهاست.
مینهپال افزود:
"حکومت افغانستان در تمام عرصهها از مشورهها و پیشنهادات سیاسیون، احزاب و رهبران استفاده کرده و در روشنایی مشورههای آنان قدم میگذارد."
اما شورای عالی احزاب ملی و جهادی میگوید، تلاش میکند تا همه احزاب سیاسی در یک صف قرار گرفته و با این کار میان حکومت و احزاب وحدت به میان آمده و تفرقه از بین برده شود.
گزارش: فرشته ندا