لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۱

در ۸ ماه گذشته، بیش از ۳۰ هزار قضیه توسط لوی سارنوالی بررسی شده‌اند


لوی سارنوالی افغانستان می‎گوید، میزان جرایم در هشت ماه اخیر سال روان هجری شمسی در مقایسه به سال‎های قبل افزایش یافته‎است.

بر اساس آماری‎که این اداره روز پنجشنبه «۱۸عقرب ۱۳۹۶» با رسانه‌ها شریک کرد، در هشت ماه گذشته سال روان، بیش از سی هزار قضیه را مورد بررسی قرار داده است.

جمشید رسولی سخنگوی این اداره در یک نشست خبری در کابل گفت، این رقم نشان می‎دهد که میزان جرایم نسبت به سال گذشته افزایش یافته‎است.

جمشید رسولی
جمشید رسولی

او افزود:

"قضایای امسال ما شامل سه بخش ملکی و نظامی و جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی می‎شود. سطح قضایا متفاوت است، مثلاً در قضایای خشونت علیه زنان لت‌وکوب از جمله قضایای بوده که گرافش بلند بوده، همین قسم اگر قضایای ملکی را صحبت کنیم در میان آن قضایای جنایی بیشتر است. در این ربع ۱۳۹۶ که خدمت شما عرض کردم تا ربع سوم که حدود نزدیک به ۳۴۵۰۰ قضیه را داریم این افزایش گراف جرایم را نسبت به سال‎های گذشته نشان می‎دهد."

آقای رسولی در جریان نشست خبری روز پنج‌شنبه همچنان گفت، فرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان برای رسیده‎گی به مشکلات مردم، یک روز را در هفته اختصاص داده تا مراجعین را از نزدیک بیبیند.

به‌گفته وی، در حدود دو سال اخیر، لوی سارنوال افغانستان به ۶۰۰۰ عریضه مردم از نزدیک رسیده‎گی کرده‎است.

این در حالی است که به‌گفته مسئولان در لوی سارنوالی، حکومت در بخش جرایم سنگین فساد اداری نیز رسیده‎گی‎های لازم را انجام داده‎است.

به‌گفته سخنگوی این اداره، از زمان ایجاد مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری، ۳۷۳ قضیه در این مرکز به ثبت رسیده که از این میان بالای ۱۱۷ آن کار شده و همچنان ۸۰ تن محکوم به مجازات شده‎اند.

لوی سارنوالی افغانستان همچنان خبر می‎دهد که از سال گذشته به این‌سو، مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری، وظایف ۴۴ تن را تعلیق کرده و نیز ۸۲ تن را ممنوع‌الخروج اعلام کرده‎است.

در همین حال محمد آصف صدیقی معاون دوم مشرانو جرگۀ افغانستان می‎گوید، فساد اداری، تولید و قاچاق مواد مخدر، نا امنی و فقر از عوامل افزایش جرایم در افغانستان اند.

محمد آصف صدیقی
محمد آصف صدیقی

او افزود:

"بی‌کاری یکی از فکتورهای بزرگ است. متأسفانه هر روز سطح بی‌کاری افزایش میابد، امنیت وجود ندارد، سرمایه‌دار مصونیت ندارد و مخالفان مسلح دولت از سرمایه‌داران باج می‎گیرد. این از عواملی‎اند که سطح جرایم در کشور را افزایش داده‎اند."

آقای صدیقی هرچند نقش رهبری جدید در لوی سارنوالی را در امر مبارزه با فساد مهم می‎خواند، اما می‎گوید تمام نهادهای ذیربط دولتی باید برای کاهش میزان جرایم، در برابر فساد اداری، بی‌کاری، فقر و مواد مخدر، مبارزه کنند.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG