لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۳

خشونت‌ها در برما سبب شده تا ۷۳ هزار مسلمان از میانمار فرار کنند


کمیشنری عالی ملل‌متحد در امور پناهنده‌گان می‌گوید، حدود ۷۳ هزار مسلمان روهینگیا از خشونت‌های جاری در میانمار فرار نموده به کشور همسایه بنلگه‌دیش پناه برده‌اند.

سخنگوی کمیشنری عالی ملل‌متحد در امور پناهنده‌گان ضمن ابراز این مطلب دیروز در اعلامیه‌ای گفت، از آغاز خشونت‌ها در ۲۵ ماه اگست به این‌طرف، شماری زیاد از اقلیت مسلمان میانمار از سرحد گذشته به بنگله‌دیش پناه برده‌اند.

اردوی میانمار می‌گوید، حدود ۴۰۰ نفر که اکثر آن‌ها شورشیان اند در درگیری‌های چند روز گذشته کشته شده‌اند.

بی‌جا شده‌گان میانمار ادعا دارند که نیروهای امنیتی و گروه‌های افراطی بودیست حملاتی را بر مردم ملکی انجام داده، خانه‌های شان را آتش زده و آن‌ها را از ایالت راخین رانده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر که مرکز آن در نیویارک است تصاویر تازه گرفته شده توسط ستلایت را منتشر نموده که به‌گفته این گروه نشان می‌دهد، بیش از ۷۰۰ خانه در یک قریۀ روهینگیا سوخته اند.

تنشن‌ها میان مسلمانان روهینگیا و بودایی‌ها بعد از قیام خونین سال ۲۰۱۲ آغاز شد که بیش از ۱۰۰ هزار مسلمان را بی‌جا ساخت.

فعالین در نقاط مختلف جهان که به سبب برخورد ناگوار با مسلمانان روهینگیا خشمگین اند از آنگ سان سوچی رهبر میانمار می‌خواهند، جایزه صلح نوبل را که چند سال پیش به وی اعطا شده بود، دوباره بدهد.

آنگ سان سوچی رهبر میانمار
آنگ سان سوچی رهبر میانمار

آنگ سان سوچی از سال ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۰ در منزل‌اش تحت نظربند قرار داشت که به همین سبب و به دلیل فعالیت‌هایش، برای وی جایزه صلح نوبل اعطا شد.

آژانس خبری رویترز در رابطه با خشونت‌های اخیر در روهینگیا نظریات متفاوت جوانب مختلف را گرفته است.

یک جانب محصلین اند که از دولت میانمار خواسته اند به هدف حل مشکلات ایالت راخین اقدامات جدی را اتخاذ کند و حیات باشنده‌گان این منطقه را حفظ نماید.

یکی از همین محصلین چنین می‌گوید:

"من از حکومت می‌پرسم که چرا به باشنده‌گان قریه ارزش قایل نیست، من از حکومت می‌خواهم به زودی مردم را از چنگ شورشیان حفظ کند."

گروه دیگر در اندونیزیا جمع شده و خواهان ختم خشونت‌ها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا می‌باشند.

توتی الوحیاه سازمان دهندۀ این گردهمآیی در اندونیزنیا گفت:

"ما در مقابل کشته شدن برادران و خواهران مسلمان ما در میانمار دست زیر زنخ نشسته نمی‌توانیم. اگر احیاناً در آنجا یک گروه غیر مسلمان هم تحت ظلم قرار می‌داشت ما به تمام ارزش‌های انسانی متعهدیم و صدا بلند می‌کردیم. ما این را تحمل کرده نمی‌توانیم که انسان‌های یک گروه انسان گروه دیگر را بکشند."

از سوی دیگر آنتونیو گوترس سرمنشی ملل‌متحد روز جمعه در صفحه تویترش نوشته بود که از گزارش‌ها در مورد خشونت‌ها در جریان عملیات نظامی در ایالت راخین میانمار نگرانی دارد و به جلوگیری از بدتر شدن حالات در آنجا، حفظ حیات مردم و رسانیدن کمک‌های بشری، نیاز جدی موجود است.

رئیس اجرائیوی سازمان حقوق بشر در اندونیزیا نیز از حکومت این‌کشور خواسته است، نقش‌اش را در حل معضلۀ جاری در میانمار بازی کند.

XS
SM
MD
LG