منشی عمومی ناتو میگوید، برای مشکل مخفیگاههای مخالفین مسلح حکومت افغانستان در قلمرو پاکستان باید راه حل منطقوی جستجو شود.
ینس ستولتنبرگ پس از نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو طی یک کنفرانس خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار رادیو آزادی در مورد پناهگاههای مخالفان مسلح حکومت افغانستان در پاکستان گفت، به این مسئله باید به عنوان یک بخشی از راه حل بحران افغانستان توجه جدی شود.
آقای ستولتنبرگ افزود:
" ناتو و بسیاری از متحدان و بخصوص ایالات متحده امریکا بار ها در مورد مخفیگاههای طالبان و شبکه حقانی در قلمرو پاکستان بحث کردهاند و مطرح کردن این مسئله به عنوان بخشی از راه حل پایان جنگ در افغانستان است."
منشی عمومی ناتو همچنان گفت که کشورهای عضو این پیمان حمایت شانرا از افغانستان جهت سرکوب گروههای تروریستی در اینکشور ادامه خواهند داد.
در همین حال جیمز متیس وزیر دفاع امریکا نیز تعهد کردهاست که کشورش برای از بین بردن گروههای تروریستی در افغانستان از نیروهای امنیتی افغان حمایت میکند.
آقای متیس که پس از نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در بروکسل با خبرنگاران صحبت میکرد گفت، امریکا در سال های اخیر شمار نیروهایش را در افغانستان بگونه چشمگیر کاهش داد.
وزیر دفاع امریکا همچنان گفت، خروج نیروهای امریکایی و متحدان آن از افغانستان به سرعت انجام شدهاست.
در ۲۰۱۱ میلادی شمار نیروهای امریکایی در افغانستان به اضافه تر از یکصد هزار تن میرسید اما پس از اینکه فشارها بالای اداره بارک اوباما رئیس جمهور پیشین امریکا بخاطر هزینه عملیاتها در افغانستان افزایش یافت، اداره آن زمان امریکا تصمیم گرفت تا شمار نیروهای امریکایی در افغانستان را کاهش دهد.
اما با کاهش چشمگیر شمار نیروهای امریکایی در افغانستان حملات طالبان مسلح نیز افزایش یافت و در نتیجه شمار تلفات نیروهای افغان و افراد ملکی بلند رفت.
مقامهای افغان، اسلام آباد را متهم میکنند که اجازه دادهاست تا اعضای شبکه حقانی و شورای کویته در قلمرو آن کشور آزادانه بود و باش کنند و حملات را در افغانستان راه اندازی نمایند.
پاکستان در کنار اینکه اتهامات را رد میکند، افغانستان را متهم کرده میگوید که شورشیان از خاک افغانستان داخل پاکستان شده و حملات را انجام میدهند.
اما ینس ستولتنبرگ منشی عمومی ناتو گفته است که روی مسئله موجودیت مخفیگاههای شورشیان در قلمرو پاکستان باید بگونه جدی توجه صورت گیرد.