لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۰

نگرانی‌ها در مورد احتمال ائتلاف ۳ حزب سیاسی در افغانستان!


گزارش‌ها از شکل‌گیری ائتلاف برای آوردن اصلاحات در حکومت به‌خصوص سکتور امنیتی از سوی ۳ حزب که پیشتر مخالف سیاسی یکدیگر بودند، نگرانی‌های را از بهر به بحران کشانیدن نظام برانگیخته است.

مشرانو جرگه افغانستان می‌گوید، اگر هدف این ائتلاف برای اصلاح نظام باشد باید از آن استقبال گردد و اما اگر هدف ایجاد چنین ائتلاف‌ها تحریک ملت برای به خطر انداختن نظام باشد، خیانت است و این‌ کشور را به دهه ۷۰ بر می‌گرداند.

محمد آصف صدیقی معاون دوم مشرانو جرگه افغانستان
محمد آصف صدیقی معاون دوم مشرانو جرگه افغانستان

محمد آصف صدیقی معاون دوم مشرانو جرگه امروز در صحبت با رادیو آزادی در مورد گفت:

"می‌پذیریم که انتقاد‌ها باید به‌خاطر اصلاحات موجود باشند نه آن‌که باید نظام را تخریب و کشتی را از بین ببریم و با از بین بردن کشتی باید بدانیم که خود ما غرق می‌شویم، زمانی‌که افراد از تیم‌های مربوطه تقرر حاصل نمی‌کنند، باز موضوع اصلاح نظام را مطرح می‌کنند و اگر در نظام بودن هیچ گپی نیست، یک تعداد دوست‌های ما به‌خاطر منفعت شخصی‌شان کار می‌کنند نه به‌خاطر خیر ملت."

از دو روز پیش گزارش‌ها از اتحاد محمد محقق معاون دوم ریاست اجرائیه و رئیس حزب وحدت مردم افغانستان، عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری و رئیس حزب جنبش ملی افغانستان و عطا محمد نور والی بلخ و رئیس اجرائیه حزب جمعیت اسلامی افغانستان، در صفحات اجتماعی انعکاس گستره داشته‌اند.

برخی از فعالان مدنی که برپا کننده‌گان خیمه‌های تحصن در کابل بودند، در صفحه‌های فیسبوک‌شان این موضوع را تائید کردند و نوشته‌اند که شکل‌گیری این ائتلاف، حمایت از خیمه‌های تحصن است و یک حرکت بزرگ در راه می‌باشد.

از سوی دیگر، یک منبع که نخواسته است از وی نام گرفته شود به رسانه‌ها گفته که "قرار است ائتلاف سیاسی میان عبدالرشید دوستم، محمد محقق و عطا محمد نور و صلاح‌الدین ربانی در محور اعتراض در برابر آنچه استبداد و انحصار قدرت توسط تیم حاکم خوانده می‌شود، شکل گیرد.

حدود دو ماه پیش نیز از نزدیکی عطا محمد نور و عبدالرشید دوستم برای تشکیل یک ائتلاف که هدف آن تأمین امنیت ولایات شمال افغانستان خوانده شده بود، گزارش‌های پخش شدند، اما این دو چهره به توافق نرسیدند و برعکس اختلاف‌ها میان دو طرف به این تلاش‌ها سایه افگند.

با تلاش‌های بیشتر موفق به دریافت نظر حزب وحدت مردم و جنبش ملی افغانستان نشدیم، اما با این همه منیر احمد فرهاد سخنگوی والی بلخ تائید می‌کند که یک ائتلاف میان احزاب در حال شکل‌گیری است و می‌گوید، این ائتلاف برای آوردن یک حکومت با پایه‌های قوی، شکل خواهد گرفت، اما هدف آن حمایت از حکومت است نه تقابل با حکومت و ایجاد بحران.

اما، داوود مایار یکی از آگاهان سیاسی می‌گوید که نباید از شکل‌گیری ائتلاف‌ها هراس داشت، مشروط بر این‌که برای اصلاح نظام باشد نه فروپاشی نظام.

داوود مایار یکی از آگاهان سیاسی
داوود مایار یکی از آگاهان سیاسی

وی گفت:

"فضا به‌گونۀ پیش می‌رود که پاکستان می‌تواند این فضا را کنترول کند، در حقیقت ائتلاف یک پدیده معقول است. ما نباید از ائتلاف‌ها نگران باشیم، بلکه از اختلاف‌ها باید نگران بود؛ تغییر نظام به نفع کشور نیست، اما امریکا که این‌جا هزینه‌های مالی و جانی پرداخته، ولو افغانستان در بحران باشد، باز هم چنین فضا را امریکا تحمل نخواهد کرد و ائتلاف‌های ضد نظام یک زنگ خطر است."

مایار تأکید می‌کند که اگر هدف این ائتلاف‌ها منفعت‌های شخصی را دنبال کند، افغانستان مانند سوریه با بحران‌های نا فرجامی از آدرس احزاب روبه‌رو خواهد شد و فرصت بیشتر را برای جای پای یافتن داعش در بخش‌های مختلف کشور باز می‌کند.

گزارش: نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG