کمیته گزینش، فهرست اعضای برگزیده را برای کمیسیونهای انتخابات و شکایتهای انتخاباتی به رئیس جمهور سپردهاست.
حکومت وحدت ملی، دو سال پیش با آغاز کارش تعهد کرد که در نظام انتخاباتی اصلاحات خواهد آورد.
اما از یک سال به اینسو، برخی ممانعتها در اصلاح نظام انتخاباتی وجود داشتهاست.
رئیس جمهور اشرف غنی میخواهد از طریق کمیته گزینش، با افراد برگزیده برای کمیسیونهای انتخاباتی دیدار و گفتگو کند.
شماری از اعضای کمیته گزینش عصر چهارشنبه با رئیس جمهور در ارگ دیدند و فهرست اعضای برگزیده از سوی خود را به وی سپردند.
در این دیدار، عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، فرید حمیدی لوی سارنوال و تادامچی یاماموتو نماینده خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز حضور داشتند.
دوا خان مینه پال معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان به رادیو آزادی گفت که تلاشها بخاطر شفافیت در این روند صورت خواهد گرفت.
او افزود:
" کمیته گزینش با خیلی دقت و شفافیت کار کرد و لست را نهایی ساخت. پس از این رئیس جمهور با کسانی که نامهای شان از سوی کمیته گزینش نهایی شده، صحبت خواهد کرد. یک انتخاب این هم است که شاید این صحبتها از طریق رسانهها نشر شود. برای اینکه روند شفافیت بیشتر داشته باشد، شماری از فعالان مدنی و اعضای ادارههای مربوط نیز در آن دخیل خواهند بود."
رئیس جمهور اشرف غنی دو بار فرمانهای تقنینی را در مورد انتخابات به شورای ملی فرستاد که هر دو بار رد شد.
سپس وی هنگامی که شورای ملی تعطیل بود، فرمان تقنینی را در این مورد صادر کرد.
این فرمان از سوی شورای وزیران تصویب شد و رئیس جمهور آنرا توشیح کرد. به دنبال این اقدامها، کمیته گزینش کار هایش را آغاز کرد.
کمیته گزینش، ۲۱ تن را به حیث اعضای کمیسیون مستقل انتخابات و ۱۵ تن دیگر را بحیث اعضای کمیسیون شکایتهای انتخاباتی به رئیس جمهور معرفی کردهاست.
در نهایت، ۷ تن از سوی رئیس جمهور اشرف غنی به حیث اعضای کمیسیون مستقل انتخابات و ۵ تن دیگر به حیث اعضای کمیسیون شکایتهای انتخاباتی، برگزیده خواهند شد.
بر اساس توافقی که صورت گرفته، افراد انتخاب شده صلاحیت دارند در داخل کمیسیونها اصلاحات بیاورند و همچنان در باره محدوده کاری کمیشنران و قوانین و مقررات، اصلاحات وارد کنند.
گزارش: جاوید نعیمی