لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۸

انتقاد فدریشن جامعه مدنی افغانستان از کارنامۀ نیروهای امریکایی


"فدریشن جامعه مدنی افغانستان" کارنامه نیروهای امریکایی را در افغانستان انتقاد می‌کند.

صدیق الله انصاری رئیس این نهاد شدت جنگ، آواره شدن مردم از بهر نا امنی‌ها تا فرار به بیرون از کشور را حاصل پانزده سال ماموریت نیروهای امریکایی در این کشور می‌خواند.

انصاری تأکید می‌کند که اگر امریکا در پی اهداف خود در افغانستان نمی‌بود، افغان‌ها چنین بحران‌ها را نمی‌آزمودند.

وی گفت:

"ما و شما اکنون وضعیت انکشافی و اقتصادی را می‎بینیم، اوضاع امنیتی را می‎بینیم، مردم افغانستان دیگر کشتار و فقر را تحمل ندارند. به جامعه جهانی صدا می‌زنیم، اینکه می‌گوید ترلیون‌ها دالر را به افغانستان زیر نام کمک به مردم این کشور فرستاده، برای ما هیچ چیزی نیاورده‌اید، ما از نگاه امنیتی و اقتصادی فقیر نگه داشته شده‌ایم."

پانزده سال پیش از امروز نیروهای امریکایی برای نابودسازی شبکه‌های تروریستی و طالبان وارد افغانستان شدند.

اما اکنون اعضای فدریشن جامعه مدنی افغانستان شدت جنگ و کشتار مردم در کندز، هلمند، فراه و حضور جنگجویان داعش را در برخی از مناطق افغانستان حاصل حضور پانزده ساله نیروهای امریکایی می‌خوانند.

با این همه انتقاد ها، ایالات متحد امریکا ماموریت نیروهایش را در افغانستان با دستآوردهای همراه می‌داند.

اعضای این فدریشن در کنار امریکا رهبری حکومت افغانستان را نیز در راستای بهبود امنیت و زندگی مردم ناکام می‌دانند.

این نهاد در حالی کارنامه امریکا را در افغانستان با انتقادهای همراه می‌داند که سخنگوی سفارت این کشور در کابل یک روز پیش به رادیو آزادی گفته است، اوضاع افغانستان در سال‌های پسین، بهتر از سال‌های پیش از ماموریت نیروهای امریکایی در این کشور بوده‌است.

پاسخ ریاست جمهوری به این انتقادها چه است؟

شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور افغانستان در صحبت با رادیو آزادی می‌گوید، نقش امریکا در تمامی بخش‌ها در چند سال گذشته در افغانستان و در کنار نیروهای امنیتی افغان بر اوضاع امنیتی و اقتصادی کشور تأثیر گذار بوده‌است.

شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور افغانستان
شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور افغانستان

وی افزود:

"امریکا و دیگر متحدان جهانی افغانستان در بخش‌های مختلف با مردم افغانستان همکاری داشته، هم در بخش زیر ساخت‌ها، پیشرفت زنان، صحت، بازسازی، نوسازی و در حمایت از نیروهای امنیتی افغان همکار بوده‌اند. یک بخش چالش گروه‌های تروریستی است و یک بخش دیگر مداخله کشورهای بیرونی است، مشکلات وجود دارد؛ اما برنامه‌های عملی و موثر را برای پایان چالش‌ها دارد."

فدریشن جامعه مدنی افغانستان که در سال ۲۰۱۲ میلادی در این کشور آغاز به فعالیت‌های مدنی کرده است می‌گوید، اهداف این نهاد دادخواهی برای تأمین حقوق شهروندان کشور است.

این نهاد فقر و فرار جوانان به کشورهای بیرونی را از بهر نا امنی‌ها، گوشه دیگری از انتقادهای اعضای این فدریشن می‌خواند که به ناکارایی نیروهای امریکایی در افغانستان پیوند داده می‌شود.

اما شماری دیگری از فعالان حضور امریکا را در افغانستان با دستآورد های در بخش آموزش، پیشرفت زنان، بهبود اقتصاد تأثیرگذار می‌دانند.

لیا جواد غضنفر یکی از این فعالان مدنی می‌گوید، این حضور امریکا بود که نیروهای امنیتی برای دفاع در برابر دسیسه‌های کشورهای همسایه بخصوص پاکستان ایستادند، اقتصاد بهبود یافت و دست جنایتکاران جنگی در این کشور از پرداختن به کشتار مردم کوتاه شده‌است.

نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG