لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۳

راه‌های محو خشونت علیه زنان و کودکان در افغانستان بررسی گردید


اکادمی علوم تلاش‌های چند سال گذشته حکومت افغانستان را در راستای کاهش خشونت در برابر زنان و کودکان مورد انتقاد قرار داد.

جنگ، فقر و مهاجرت‌ها، عواملی اند که از دید مسئولان این اکادمی سبب افزایش خشونت در برابر زنان و کودکان در افغانستان شده‌است.

مسئولان این اکادمی روز یکشنبه به همین منظور نشستی را زیر نام "خشونت و اثرهای اجتماعی و روانی آن بالای جامعه" برگزار کردند که هدف آن دریافت راه‌های حل برای پایان دادن به خشونت‌ها و آگاهی دهی برای خانواده‌ها در مورد حقوق زنان و کودکان گفته شده‌است.

ثریا پوپل رئیس اکادمی علوم افغانستان در پایان این نشست به رادیو آزادی گفت که در نظر دارند با به کارگیری روش علمی و تحقیقی، به خشونت علیه زنان و کودکان در این کشور پایان دهند.

پوپل: اکادمی علوم در نظر دارد که در برنامه‌های استراتیژیک ده ساله‌، مسایل خشونت را به گونه پروژه علمی–تحقیقی روی دست گیرد.
پوپل: اکادمی علوم در نظر دارد که در برنامه‌های استراتیژیک ده ساله‌، مسایل خشونت را به گونه پروژه علمی–تحقیقی روی دست گیرد.

وی افزود:

"به کار جدی ضرورت است که حکومت همکاری می‌کند، اما کامل و کافی نیست. اکادمی علوم در نظر دارد که در برنامه‌های استراتیژیک ده ساله‌، مسایل خشونت را به گونه پروژه علمی–تحقیقی روی دست گیرد تا باشد که ما از این رهگذر برای زنان و کودکان کشور کاری انجام داده باشیم."

زنان و کودکان در سال‌های پسین در افغانستان شاهد خشونت‌های بی‌شمار بوده اند، اما امسال در مقایسه به گذشته، از دید کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، خشونت در برابر زنان و کودکان جدی‌تر بوده‌است.

آمار این خشونت‌ها تا کنون از سوی این کمیسیون اعلام نشده‌است، اما می‌شود سر بریده شدن ریحانۀ هژده ساله در غور را در روزهای اخیر و به نکاح درآورده شدن دختر شش ساله از سوی یک مرد شصت ساله را از تازه‌ترین رویدادهای خشونت در برابر زنان و کودکان شمرد.

با این همه، شماری از استادان و روانشناسان به این نظر اند که برگزاری نشست‌ها و سر دادن شعارها برای پایان دادن به خشونت در برابر زنان و کودکان ثمر بخش نخواهد بود، بلکه حکومت باید برای نابودی این پدیده عملاً دست به کار شود.

عبدالمنان حقیار یکی از روان شناسان افغان می‌گوید، نباید برخی از نهادهای مبارزه با خشونت از این پدیده برای بدست آوردن پروژه‌های بزرگ استفاده کنند.

وی گفت:

"ایجاب می‌کند که حکومت کوشا باشد و به هر دلیلی، برای کاهش خشونت راه حل‌ها را جستجو کند و اینکه دانشمندان تحقیقاتی را بخاطر کاهش این پدیده انجام می‌دهند، بر می‌گردد به نهادها که چگونه آن را به مردم برسانند، اما تا زمانیکه ما برای نابودی خشونت بستر سازی نکنیم به هر اندازه‌یی که مصرف کنیم سودی نخواهد داشت."

حقیار به این نظر است که بهره‌گیری بسیاری نهادها از پدیده خشونت در برابر زنان و کودکان، سبب افزایش روز افزون خشونت علیه این دو قشر جامعه شده‌است.

او پیشنهاد می‌کند که برای نابودی پدیده خشونت، باید اقدامات جدی روی دست گرفته شود و مبارزه در این زمینه بگونۀ اساسی و دایمی صورت گیرد.

گزارش: نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG