لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۳

دیدار اخیر نظامیان افغان با نظامیان پاکستانی


قوماندانان بلند رتبه اردوی ملی افغانستان دیدار اخیر شان با نظامیان پاکستانی را در مورد تامین امنیت هرچه بیشتر سرحدات مثبت می خوانند.

برخی از قومانان نظامی پاکستان و افغان در حالی در مورد تامین سرحدات بحث کرده اند که این سرحدات برخی اوقات شاهد حملات مسلحانه بوده و افغانستان از سالها به اینسو در نتیجه آن قربانی داده است.

جنرال شریف یفتلی قوماندان قول اردوی ۲۰۳ تندر در جنوب شرق افغانستان رهبری هیئت هشت نفره افغان را به عهده داشت که با قوماندانان نظامی پاکستان در شهر پشاور ملاقات کرد.

آقای یفتلی روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که با قوماندان قول اردوی ۱۱ نظامی پاکستان هم دیدن کرده و روی حل مشکلات موجود در سرحدات باهم صحبت کرده اند.

وی گفت:

"ما با آنها هم سرحد هستیم، سفر ما خوب بود قوماندان قول اردو گفت که باید بالای اعتماد سازی تمرکز شود و همچنان ارتباطات سرحدی به خاطر برخی چالش ها باید تأمین شود، در گذشته هر چه بود اکنون باید نشود، به همین اساس ارتباط باید بین قوماندان های کندک ها تأمین شود و چالش ها سر راه شان را حل بسازند."

جنرال یفتلی این سفر را که دو روز قبل صورت گرفته است، تعارفی خوانده افزود که قوماندان نظامی قول اردوی یازدهم پاکستان تعهد کرد که به کمک هایش در بخش سرحدات ادامه می دهد و برای مبارزه مشترک با مخالفین تلاش خواهد کرد.

قوماندانان اردوی ملی افغانستان در حالی با قوماندانان نظامی پاکستان ملاقات کرده اند که مناطق شرقی و جنوب شرقی افغانستان، بارها مورد حملات مسلحانه پاکستان قرار گرفته و همچنان مثال های پیشروی نظامیان پاکستان در گوشته ننگرهار و انگور اده پکتیکا موجود اند.

این در حالیست که به اساس برخی گزارش های تائید نشده، اسلام آباد در بدل ایفای نقش مثبت اش در پروسه صلح افغانستان، خواهان به رسمیت شناختن خط دیورند شده است.

فیض الله ځلاند استاد پوهنتون و آگاه مسایل سیاسی نیز با اشاره به این مسئله می گوید که دیدار این هیئت نظامی بیشتر به هدف بر آورده شدن اهداف سیاسی صورت گرفته تا پاکستان اطمینان حاصل کند که افغانستان تا چه حد شرط های آن کشور را می پذیرد.

آقای ځلاند در صحبت با رادیو آزادی گفت که این دیدار به حاکمیت ملی صدمه می زند و در راستای تلاش ها برای تأمین امنیت در کشور سودی ندارد.

وی افزود:

"این یک شرط بود که از طرف پاکستان برای افغانستان وضع شده بود و حکومت افغانستان هم بدون در نظر داشت از این که بحث تمامیت ارضی افغانستان است و بدون احتیاط وارد این بحث شد که عواقب ناگوار بر آینده افغانستان خواهد داشت."

آقای ځلاند همچنان گفت، اسلام آباد برای میزبانی گفتگو ها در رابطه به صلح که قرار است در ششم ماه جاری میلادی برگزار گردد تلاش ها را به اساس سیاست دو پهلویش شدت بخشیده اما وی تأکید کرد که نیاز است تا حکومت افغانستان با احتیاط گام بردارد.

آگاهان مسایل سیاسی در حالی از دیدار نظامیان افغان و پاکستان انتقاد می کنند که قبل از این پاکستان همواره به داشتن سیاست دوگانه در برابر افغانستان متهم شده است.

گزارش: لیزا حیدری

XS
SM
MD
LG