لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۵

سلامت عظیمی: بودجه کافی برای مبارزه با مواد مخدر نداریم


وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان تلاش های جاری به هدف مبارزه با مواد مخدر را در کشور کافی ندانسته می گوید که در این زمینه به همکاری بیشتر جامعه جهانی با حکومت افغانستان نیاز است.

سلامت عظیمی این اظهارات را روز سه شنبه در نشست استجوابیه مشرانو جرگه بیان کرد و گفت که وزارت مبارزه با مواد مخدر بودجه کافی برای مبارزه جدی در برابر مواد مخدر در دست ندارد.

خانم عظیمی گفت: "من میپذیرم که امروز بالاتر از یک میلیون جوان ما به مواد مخدر معتاد هستند و بیشتر از یک و نیم میلیون استفاده کننده وجود دارد."

خانم عظیمی افزود که با تلاش های حکومت در سال جاری ۱۹ درصد در کشت و ۴۰ درصد در زمینه تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش آمده است.

کشت،تولید و قاچاق مواد مخدر در کشور و افزایش روز افزون معتادین سناتوران را به شدت نگران ساخته است.

مشرانو جرگه افغانستان در رابطه به همین موضوع وزرای مبارزه با مواد مخدر، صحت عامه و معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله را به نشست عمومی این جرگه فراخوانده بود.

اما وزیر صحت عامه و معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله به علت نا معلوم به نشست عمومی مشرانو جرگه حاضر نشدند.

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان می گوید که کمپاین جمع آوری معتادین مواد مخدر از نقاط مختلف کشور جریان دارد و تا اکنون نزدیک به ده هزار تن جمع آوری و تحت تداوی قرار دارند.

مهاجرت های پی هم، بیکاری، عدم آگاهی از ضرر مواد مخدر، کشت، تولید و قاچاق آن در کشور دلیل عمده اعتیاد صد ها هزار افغان به مواد مخدر محسوب می شود.

در این حال اعضای مشرانو جرگه افغانستان مواد مخدر را در مقایسه با گروه داعش و دیگر گروه های تروریستی خطرناک تر میدانند.

گل احمد عظیمی عضو این جرگه می گوید، اگر حکومت در راستای محو مواد مخدر توجه جدی نکند امکان آن می رود که این پدیده برای افغانها به یک بحران جدی مبدل شود.

آقای عظیمی گفت: "دوازده یا سیزده سال قبل معتادین ما صد هزار تن بود اما اکنون بیشتر از یک میلیون است، نبود یک خط مشی و پالیسی خودش یک تباهی است به نظر من در مقایسه با داعش، گروه های تروریستی و مخالفین حکومت، افزایش و موجودیت معتادین خطرناکتر است چون در خانه که معتاد باشد آن خانواده همرایش تباه است."

بر اساس یک احصائیه بین المللی، افغانستان بیشترین مقدار مواد مخدر جهان را تولید می کند و در چند سال گذشته تلاش ها در این زمینه طوریکه لازم بود نتیجه نداده است.

از سوی هم مقامات افغان می گویند، در تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان مافیای منطقه دست داشته و به گفته آنان این کشور نمیتواند به تنهایی این مبارزه را بگونه لازم آن به پیش ببرد.


گزارش - آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG