لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۹

سروی: 55 درصد معتادان بعد از تداوی دوباره به اعتیاد رو می آورند


بیکاری، فشار دوستان و دسترسی آسان به مواد مخدر از دلایلی عمده روی آوردن دوباره افراد معتاد پس از تداوی به مواد مخدر خوانده میشود.

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان با انجام سروی میگوید،نتایج این بررسی برای کاهش تعداد معتادین دراین کشور موثر خواهد بود.

سلامت عظیمی وزیر مبارزه با مواد مخدر روز سه شنبه طی نشستی در کابل از نهاد های مربوط خواست تا پالیسی های شان را بر اساس نتایج این بررسی طرح وعملی کنند:

" با تطبیق موثر پیشنهادات و توصیه های این مطالعه در یک چهارچوب اصلاح شده میتوان توقوع کاهش در میزان استفاده کنندگان مواد مخدر و بازگشت به استفاده دوباره مواد مخدر را داشت. "

کشت، قاچاق و استفاده از مواد مخدر در افغانستان درحال بیشترشدن است و این پدیده همواره نگرانی های مقامات افغان و کشور های منطقه را برانگیخته است.

این بررسی که به کمک مالی بریتانیا در39 مرکز تداوی معتادین درولایات کابل، هرات، قندهار، بلخ، بدخشان وننگرهار درمدت یک سال انجام شده، نشان می دهد که 95 درصد ازمعتادین ازتریاک،پودر وانواع دیگر مواد مخدر استفاده میکنند.

این بررسی نشان میدهد که 22 درصد عوامل روی آوردن دوباره معتادین به مواد مخدر بیکاری، 19 در صد تشویق دوستان و 16 در صد آن دسترسی آسان به مواد مخدر بوده است.

در این حال واصل نور مهمند معین وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان می گوید، هر فرد معتاد بعد از تداوی باید برنامه آموزش های مسلکی را فراگیرد تا بتواند به آسانی کار پیدا کند.

در عین حال احمد جان نعیم معین وزارت صحت عامه افغانستان می گوید که از حدود سه و نیم میلیون معتاد در افغانستان، سالانه سی و پنج هزار تن آنان از سوی این وزارت تداوی می شوند.

وی عدم همکاری خانواده های افراد معتاد به مواد مخدر را یکی از عوامل دیگر روی آوردن دوباره آنان به اعتیاد می خواند:

" تعداد بسترهایکه وزارت صحت عامه دارد بخاطر تداوی معتادین بی نهایت کم است، متاسفانه یک تعداد آنها تداوی نمی شوند، خواهش ما این است که به این منظور بودجه کافی داده شود. "

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان می گوید که این وزارت مصمم به مبارزه جدی با این پدیده بوده و کشورهای منطقه و جهان نیز در این راستا باید از همکاری های صادقانه شان دریغ نه ورزند.

کارشناسان و مردم عام میگویند اگر جلو کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در این کشور گرفته نشود تعداد معتادان بگونه بی سابقه افزایش یافته و افغانستان با مشکلات جدی روبه رو خواهد شد.

گزارش از تمیم اخگر

XS
SM
MD
LG