لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۲

افغانستان

ایران فهرست پنجصد زندانی افغان را به حکومت طالبان سپرده

صد‌های شهروند افغان به ایران زندانی هستند.
صد‌های شهروند افغان به ایران زندانی هستند.

عسکر جلالیان معاون حقوق‌بشر و امور بین‌الملل وزارت عدلیه ایران می‌گوید که فهرست پنجصد زندانی افغان به حکومت طالبان سپرده شده تا بعد از تثبیت هویت به افغانستان انتقال یابند.

جلالیان این را سه‌شنبه ۱۳ قوس به خبرگزاری ایسنای ایران گفته است.

او گفته که در حال‌حاضر هشت‌هزار زندانی خارجی در ایران در بند به سر می‌برند که اکثریت‌شان شهروندان افغانستان‌اند.

به گفته جلالیان، اکثر شهروندان افغانستان به اتهام قاچاق مواد مخدر، قاچاق اجناس ممنوعه، سرقت و قتل زندانی‌اند.

جلالیان می‌گوید که روند انتقال زندانیان افغان به کشورشان براساس توافق‌نامه مبادله زندانیان که در سال ۱۳۸۵ خورشیدی امضاء شد، انجام می‌شود و در سال آینده هم ادامه خواهد یافت.

جلالیان ماه پیش در سفرش به کابل با امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان دیدار کرد و در مورد مبادله زندانیان بین دو کشور به توافق رسید.

پیش از این اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران در اواخر ماه عقرب گفت که تعداد قابل‌توجهی از افغان‌ها در زندان‌های ایران به سر می‌برند که بار مالی هنگفتی را بر دوش آن کشور گذاشته است.

نشست کابینه طالبان در ولایت قندهار جریان دارد

چک پاینت طالبان.
چک پاینت طالبان.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی این حکومت، خبر راه‌اندازی این نشست را چهارشنبه ۱۴ قوس به تلویزیون خصوصی طلوع‌نیوز تأیید کرده است.

مجاهد گفته که در این نشست شماری از سرپرست‌وزیران کابینه به‌شمول مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌الوزرا، حضور دارند. هنوز جزئیات بیشتر در این مورد داده نشده.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که براساس دستور جدید رهبر طالبان، دروازه‌های تمامی انستیتوت‌ها و نهادهای طبی سر از روز گذشته ۱۳ قوس به روی دختران و زنان در افغانستان مسدود شدند.

این تصمیم جدید طالبان، انتقادات و واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است.

جبههٔ آزادی افغانستان ادعا کرد که در یک حمله ۵ تن از طالبان را در کابل کشته است

تعدادی از افراد جبهه مقاومت ملی افغانستان
تعدادی از افراد جبهه مقاومت ملی افغانستان

یک گروه ضد طالبان موسوم به «جبهه آزادی افغانستان» مدعی شده است که دستکم ۵ طالب بشمول به مولوی مبشر، از مقامات اداره امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان را در کابل کشته است.

«جبهه آزادی افغانستان» در شبکه ایکس یا توییتر سابق ادعا کرده است که این تعداد طالبان پس از آن کشته شدند، که افراد جبهه مقاومت شام روز سه‌شنبه کاروان موترهای استخبارات و امر به معروف و نهی از منکر طالبان را هدف قرار داد.

در ادامه آمده است که این کاروان برای بیرون راندن بانوان دانشجوی کارآموز در بخش پرستاری و قابلگی به سوی شفاخانه ۱۰۲ بستر خیرخانه در حرکت بود.

این گروه ضد طالبان، با انتشار ویدئوی از به گفته اش جریان این عملیات، افزوده است که در این رویداد در جاده منتهی به قلعه نجارها، دو طالب دیگر زخمی شدند.

طالبان تا هنوز در این مورد چیزی نگفته اند و عمدتاً از تبصره در مورد ادعاهای گروه های ضد شان خودداری می‌کنند.

منابع مستقل این خبر و ویدئوی منتشر شده از سوی «جبهه آزادی افغانستان» را تایید یا رد نکرده اند. رادیو آزادی هم نمی‌تواند به گونۀ مستقل این موضوع را تایید کند.

ریچارد بنیت: فرهنگ معافیت از مجازات در افغانستان باید خاتمه یابد

 ریچارد بینت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان
ریچارد بینت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان

ریچارد بینت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان می گوید که فرهنگ معافیت از مجازات در افغانستان، باید خاتمه یابد.

آقای بینت روز سه شنبه(۳ دسمبر) در شهر هاگ در هالند، به خبرنگار رادیو آزادی گفت:

"در حال حاضر فضای معافیت در برابر آنچه که انجام داده می شود، وجود دارد. باید این فضا شکستانده شود، لازم است پاسخگویی وجود داشته باشد، به ویژه زمانیکه در مورد زنان و دختران، گروه های مذهبی و قومی، افراد مربوط به گروه دگرباشان، خبرنگاران، اعضای جامعۀ مدنی و فعالان حقوق بشر سخن گفته می شود که در افغانستان، به شدت تحت فشار قرار دارند."

این اظهارات در حالی صورت گرفته که در هفتۀ گذشته کشورهای اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ، چیلی، کاستاریکا و مکسیکو قضیۀ تخطی‌های حقوق زنان در افغانستان را به محکمۀ جزایی بین المللی محول کردند. کریم خان، سارنوال ارشد این محکمه روز دوشنبه گفت که به زودی حکم دستگیری مقامات طالبان را صادر خواهد کرد.

حکومت طالبان در بیش از سه سال گذشته، محدودیت‌های زیاد و شدیدی را به شمول محدودیت کار و آموزش بر دختران و زنان وضع کرده است.

عفو بین الملل فرمان طالبان مبنی بر مسدود ساختن انستیتوت‌های آموزش طبی برای دختران را محکوم کرد

تعدادی از دختران دانش آموز در کابل
تعدادی از دختران دانش آموز در کابل

عفو بین‌الملل ممنوعیت وضع شده از سوی حکومت طالبان بر تحصیل زنان و دختران در مراکز آموزش صحی از جمله قابله‌ها و نرس ها را محکوم کرده، آن را حمله‌ای سیستماتیک دیگر بر زنان و دختران افغان، بر اساس جنسیت آنها خوانده است.

بخش جنوب آسیای این سازمان روز سه شنبه(۳ دسمبر) در اعلامیه ای که در شبکۀ اکس(تویتر سابق) منتشر شد، فرمان جدید رهبری طالبان را "مضحک" و یکی از سخت ترین اقدامات علیه زنان پس از به قدرت رسیدن دوبارۀ آنها در اگست سال ۲۰۲۱ خوانده است.

عفو بین‌الملل گفته که این محدودیت‌ها نه تنها زنان افغان را از آخرین امکانات آموزش محروم می‌کند، بلکه پیامدهای منفی روی صحت زنان در افغانستان نیز خواهد داشت.

این سازمان، از طالبان خواسته که همۀ فرمان‌ها و محدودیت‌هایی را که پس از به قدرت رسیدن بر زنان و دختران افغان وضع کرده اند، لغو کنند.

براساس فرمان جدید حکومت سرپرست طالبان، سر از روز سه شنبه(۳ دسمبر) تحصیل دختران و زنان در همۀ انستیتوت‌های آموزش طبی در افغانستان، ممنوع شده است.

معترضان در چمن به حکومت پاکستان هشدار دادند، تا راه چمن – اسپین بولدک را باز کند

مرد سپین بولدک میان افغانستان و پاکستان.
مرد سپین بولدک میان افغانستان و پاکستان.

معترضان در چمن به حکومت پاکستان هشدار دادند، تا فردا چهارشنبه راه چمن – اسپین بولدک را به روی افراد مصروف کسب و کار کوچک و مسافران باز کند و بگذارد دارندگان تذکره‌ افغانستان و کارت شناسایی پاکستان از این مسیر تردد کنند.

معترضان گفته اند که اگر درخواست شان پذیرفته نشود، این راه را به روی انتقال اموال صادراتی و وارداتی خواهند بست.

صادق خان، رهبر معترضان به رادیو آزادی گفت که ممنوعیت وضع شده از سوی پاکستان سبب شده است تا قاچاقبران از مردم به گونۀ غیرقانونی پول بگیرند.

اعتراض‌ها در چمن حدود ۱۴ ماه پیش زمانی آغاز شد که حکومت پاکستان اعلام کرد که افراد برای تردد از این مسیر باید پاسپورت و ویزا داشته باشند.

اما معترضان استدلال می‌کنند که این اقدام پاکستان در زمینۀ تردد مردم مشکل ایجاد کرده است.

شارژدافیر بریتانیا از ممنوعیت تازۀ طالبان بر تحصیل دختران عمیقاً ابراز نگرانی کرد

ابرت دیکسن، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان.
ابرت دیکسن، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان.

یک مقام ارشد بریتانیا با اشاره به ممنوعیت تازۀ طالبان بر تحصیل دختران، در این مورد عمیقاً ابراز نگرانی کرده است.

رابرت دیکسن، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان امروز در شبکۀ ایکس یا توییتر سابق نوشت، که جلوگیری از دسترسی زنان به تحصیلات طبی در افغانستان«بی‌حرمتی» دیگر به حق زنان به تحصیل است.

او افزوده است که این اقدام طالبان، دسترسی زنان و دختران افغان به مراقبت صحی را بیشتر محدود می‌کند.

بر اساس دستور طالبان، انستیتوت‌ها و نهاد‌های علوم صحی سر از سه شنبه ۱۳ قوس به روی دختران در افغانستان مسدود شد.

پیش از این، حکومت طالبان مکتب‌های متوسطه و لیسه و پوهنتون‌ها را به روی دختران بسته بودند.

یوناما از حکومت طالبان خواست سهم معلولین در توسعۀ پایدار افغانستان را به رسمیت بشناسد

اشتراک معلولین در مسابقات کریکت ولایت کنر.
اشتراک معلولین در مسابقات کریکت ولایت کنر.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد برای افغانستان امروز در روز جهانی معلولین از حکومت طالبان خواسته است که سهم معلولین در توسعۀ پایدار افغانستان را به رسمیت بشناسد.

در بیانیه‌ی یوناما آمده است که موانعی در برابر دسترسی معلولین به آموزش، اشتغال، مراقبت‌های صحی و مشارکت در زندگی رو به رو استند.

در این حال، ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه‌ی ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان خواهان اقدام محلی و جهانی برای حفاظت از حقوق افراد معلول در افغانستان شده است.

آقای بنیت، در شبکه ایکس یا توییتر سابق نوشت که در کنار میلیون‌ها شهروند افغانستان که دچار معلولیت استند، می‌ایستد.

او افزوده است که صدای این افراد باید شنیده شود.

پیش از این شماری از افراد معلول در صحبت با رادیو آزادی، از نارسایی‌ها و مشکلات جدی اقتصادی و اجتماعی در جامعه شکایت کرده اند.

شورای امنیت سازمان ملل در ماه روان میلادی در مورد وضعیت کنونی افغانستان بحث خواهد کرد

شورای امنیت سازمان ملل.
شورای امنیت سازمان ملل.

شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که در ماه روان میلادی در مورد وضعیت کنونی افغانستان بحث خواهد کرد.

روز برگزاری این نشست مشخص نشده است.

بر اساس این بیانیه‌ی شورای امنیت، انتظار می‌رود روزا اوتونبایووا، رئیس دفتر هیئت معاونت ملل متحد برای افغانستان، یوناما، اندریس مونتال وو سوسا، رئیس بخش افغانستان کمیته تحریم‌های ملل متحد و نیز نماینده دفتر هماهنگی امور بشردوستانه یا اوچا گزارش‌های خود را در نشست شورای امنیت پیشکش خواهند کرد.

در ادامه آمده است که موضوعات مختلف از جمله تمدید ماموریت‌های گروه نظارتی کمیته تحریم‌های افغانستان و یوناما، در دستور کار این نشست شامل خواهند بود.

ماموریت یوناما در هفدم ماه مارچ سال آینده به پایان می‌رسد.

کمیته بین المللی صلیب سرخ: در ۹ گذشته به درمان بیشتر از یازده هزار کودک در افغانستان کمک کردیم

کمیته بین المللی صلیب سرخ چندین مرکز درمانی دارد و دهها شفاخانه و کلینیک محلی را نیز حمایت می کند.
کمیته بین المللی صلیب سرخ چندین مرکز درمانی دارد و دهها شفاخانه و کلینیک محلی را نیز حمایت می کند.

کمیته بین المللی صلیب سرخ می گوید در ۹ ماه اول سالجاری برای علاج ۱۱ هزار کودک افغان از بیماری های مادرزادی کمک کرده است.

خبرنامه ای روز دوشنبه این کمیته گفت که ازماه جنوری تا سپتمبر درمراکز طبی خود درمناطق مختلف افغانستان به ۱۱ هزار و۴۳ کودک که به اختلال دماغی Cerebral palsy دچار بودند کمک های حیاتی ارائه کرده است.

کمیته بین المللی صلیب سرخ می افزاید که درعین زمان سال گذشته ۱۱ هزارو ۲۹۶ کودک مبتلا به این گونه بیماری، مداوا شده بودند.

کمیته بین المللی صلیب سرخ در کابل و برخی از ولایات افغانستان کلینیک ها و مراکز صحی را به ویژه مراکزی را که به مصدومین جنگ کمک های صحی فراهم می کنند، حمایت می کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG