لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۱

افغانستان

حامد کرزی از کشور های منطقه خواست برای حل مشکلات افغانستان تلاش کنند

 حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان.

حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان در دیدار با حسن کاظمی قمی نماینده خاص ایران برای افغانستان و سفیر این کشور در کابل تاکید نمود که کشورهای منطقه برای حل مشکلات افغانستان تلاش نموده و ابتکار را بدست بگیرند.

آقای کرزی در جریان ملاقات روز چهارشنبه خود با آقای قمی در کابل در این مورد سخن گفت. اما به گفته رسانه های ایرانی آقای کرزی در مورد این تلاشها و ابتکار جزئیات نداده است.

کاظمی قمی روز چهارشنبه با یک تعداد از مقامات حکومت طالبان به شمول سرپرست وزارت های دفاع و امور خارجه حکومت طالبان در کابل نیز دیدار نمود.

بانک جهانی از کاهش میزان صادرات محصولات تولیدی افغانستان خبر داد

یکی از مشکلات در مسیر کاهش صادرات افغانستان افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه این کشور است.
یکی از مشکلات در مسیر کاهش صادرات افغانستان افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه این کشور است.

بانک جهانی در یک گزارش خود گفته است که صادرات افغانستان از ماه جنوری تا ماه سپتمبر سال جاری میلادی در مقایسه با عین مهلت در سال گذشته ۱۴ درصد کمتر شده است.

این بانک در گزارشی خود که به روز چهارشنبه با رسانه ها شریک ساخت یکی از علت های کم شدن صادرات افغانستان را افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه و سبزیجات افغانستان خوانده است.

آخند زاده عبدالسلام جواد سخنگوی وزارت تجارت و صنعت حکومت طالبان در این اواخر گفته بود که در پنج ماه اول سال جاری صادرات افغانستان به پاکستان ده درصد کاهش یافته است.

نظر به گزارش بانک جهانی از آغاز سال جاری تا ماه سپتمبر مقدار صادرات افغانستان به ۹۲ عشاریه پنج میلیون دالر رسید.

کارن دیکر: افغانستان بدون مشارکت تمام مردم آن، پیشرفت کرده نمی‌تواند

 کارن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان
کارن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان

کارن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان می گوید افغانستان بدون مشارکت تمام مردم آن پیشرفت کرده نمی تواند.

خانم دیکر در این مورد به روز چهارشنبه در رابطه با محدودیت تعلیم دختران در افغانستان در صفحه ایکس (تویتر سابق) نوشته است. او می افزاید افغانستان خواهان تعلیم یک سان برای همه در اتباع آن است.

هفته جاری به عنوان هفته آموزش در جهان تجلیل میشود ، اما در افغانستان دروازه مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است.

نظر به ارقام ملل متحد بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر در افغانستان از تعلیم محروم شده اند.

سفارت امریکا در کی‌یف به دلیل احتمال حملۀ هوایی موقتاً تعطیل شد

سفارت امریکا در کی‌یف به کارمندانش و شهروندان امریکا در این شهر توصیه کرده که خود را به جاهای امن برسانند.
سفارت امریکا در کی‌یف به کارمندانش و شهروندان امریکا در این شهر توصیه کرده که خود را به جاهای امن برسانند.

سفارت ایالات متحدۀ امریکا در کی‌یف، پایتخت اوکراین، به‌گونه موقت تعطیل شد.

براساس اعلامیۀ این سفارت که امروز چهارشنبه (۳۰ عقرب) منتشر شد، این اقدام به‌خاطر احتمال یک حملۀ بزرگ هوایی اتخاذ شده است.

سفارت امریکا در کی‌یف در این اعلامیه گفته که در صورت هشدار حملۀ هوایی، به کارمندانش و شهروندان امریکا در این شهر توصیه کرده که خود را به جاهای امن برسانند و سفارت نیز به‌خاطر احتیاط فراوان مسدود خواهد ماند.

سفارت امریکا جزئیات بیشتری نداده است.

اما در حال حاضر، مقام‌های اوکراینی از حملات گستردۀ طیاره‌های بی‌سرنشین روسیه به مناطق مختلف این کشور، از جمله شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین، هشدار داده‌اند.

این در حالی است که جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، با ارسال ماین‌های ضد پرسونل به اوکراین موافقت کرده است.

مقام‌های امریکایی هدف این اقدام را کند کردن پیشروی نیروهای روسی در جنگ علیه اوکراین خوانده‌اند.

ایبک عثمانوف، سفیر جدید ازبیکستان، اعتبارنامۀ خود را به امیرخان متقی سپرد

ایبک عثمانف و امیرخان متقی
ایبک عثمانف و امیرخان متقی

ایبک عثمانوف، سفیر جدید ازبیکستان برای افغانستان، امروز چهارشنبه (۳۰ عقرب) اعتبارنامۀ خود را به امیرخان متقی، وزیر خارجۀ حکومت طالبان، سپرد.

این در حالی است که حکومت طالبان از سوی هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده است. اما برخی از کشورها، به شمول ازبیکستان، روابط نزدیکی با طالبان داشته‌اند.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان، با نشر تصاویری از این دیدار در ایکس (توییتر سابق)، نوشت که در دیدار میان سفیر جدید ازبیکستان و آقای متقی، بر روابط نزدیک دیپلماتیک و فعالیت سفارتخانه‌های دو کشور تأکید شده است.

پیش از این، یک رسانۀ مربوط به وزارت خارجۀ ازبیکستان به نام "دنیا" گزارش داده بود که ایبک عثمانوف، ۶۲ ساله، در کنار دیگر پست‌های دیپلماتیک، از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ به‌عنوان معاون وزیر خارجۀ این کشور کار کرده است و همچنان اخیراً به‌عنوان سفیر ازبیکستان برای پاکستان و مصر هم ایفای وظیفه کرده است.

طی یک سال گذشته، ۶۵۱ نفر در افغانستان قربانی انفجار ماین شده‌اند

ICBL آمار جدید قربانیان ماین‌ها را در کشورهای مختلف منتشر کرده است.
ICBL آمار جدید قربانیان ماین‌ها را در کشورهای مختلف منتشر کرده است.

براساس گزارشی تازه، طی یک سال گذشته در افغانستان، بیش از ۶۵۰ نفر بر اثر انفجار ماین‌ها کشته و زخمی شده‌اند.

کمپاین بین‌المللی ممنوعیت ماین‌های زمینی (ICBL) در گزارش تازه خود که امروز منتشر شد، آمار قربانیان ماین‌ها در کشورهای مختلف جهان طی یک سال گذشته را ارائه کرده است.

طبق این آمار، ماین‌ها بیشترین آسیب را در میانمار (برما سابق) وارد کرده‌اند که شمار قربانیان آن به یک هزار و سه نفر رسیده است.

پس از میانمار، سوریه با ۹۳۳ قربانی در جایگاه دوم، افغانستان با ۶۵۱ قربانی در جایگاه سوم، و اوکراین با ۵۸۰ قربانی در جایگاه چهارم قرار دارند.

براساس گزارش ICBL، در سال ۲۰۲۳ میلادی، شمار قربانیان انفجار ماین‌ها در سراسر جهان به پنج هزار و هفتصد و پنجاه و هفت (۵۷۵۷) نفر رسیده است که از این میان یک هزار و ۹۸۳ نفر جان خود را از دست دادند و ۳۶۶۳ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

برنامهٔ افغانستان عاری از پولیو به تلاش‌ها در زمینه محو بیماری فلج اطفال تاکید کرد

تصویر آرشیف: کمپاین تطبیق واکسین پولیو در کابل .
تصویر آرشیف: کمپاین تطبیق واکسین پولیو در کابل .

برنامۀ «افغانستان عاری از بیماری پولیو» (فلج اطفال) به روز سه شنبه (۱۹ نوامبر) در آستانۀ روز جهانی کودک در شبکۀ اکس(تویتر سابق ) خواستار کار مشترک در زمینۀ ایجاد یک جهان عاری از بیماری پولیو برای کودکان شده است.

چهارشنبه ۲۰ نوامبر، روز جهانی کودک در حالی فرا رسید که افغانستان و پاکستان تنها دو کشور جهان هستند که تا هنوز این بیماری در آنها ریشه کن نشده است.

بر علاه پولیو، شماری زیادی از کودکان افغان از سو تغذی رنج می برند، با عدم مصونیت غذایی روبرو هستند و به دلایل مختلف از مناطق اصلی شان، بی جا شده اند.

موسسۀ حفاظت از کودکان(سیف دچلدرن) روز یکشنبه، گفت که در ماه های اول سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۳۸ تن که بیش از نصف آنها کودک هستند، به دلیل شرایط سخت اقلیمی در أفغانستان، از خانه هایشان به سایر مناطق آواره شده اند.

ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی دو جایزه معتبر جهانی را کسب کردند

 ژولیا پارسی، فعال حقوق زنان افغان
ژولیا پارسی، فعال حقوق زنان افغان

بنیاد مارتین انالز روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) اعلام کرد که ژولیا پارسی، فعال حقوق زنان افغان، یکی از دریافت کنندگان جایزه"مارتین انالز ۲۰۲۴ مدافعان حقوق بشر" شناخته شد.

ژولیا پارسی معلم افغان از سوی موسسۀ"فریدم نو" برای این جایزه نامزده شده بود.

ژولیا پارسی که با تسلط دوبارۀ طالبان بر أفغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی کار خود را از دست داد، در اعتراض به سیاست ها و اقدامات طالبان علیه حقوق زنان و آزادی های اساسی آنها، جنبش خودجوش زنان افغان را ایجاد کرد و در سال گذشته، برای حدود سه ماه از سوی طالبان زندانی شد.

جایزه مارتین انالز (MEA) برای اولین بار در سال ۱۹۹۴ به منظور شناسایی، ترویج و حفاظت از مدافعان حقوق بشر در معرض خطر، داده شد.

بر اساس یک خبر دیگر،نیلا ابراهیمی یک دختر ۱۷ ساله افغان که در کشور خود اجازه سخنرانی در محضر عام را ندارد، به دلیل دفاع از حقوق دختران أفغان، روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) برندۀ جایزه معتبر صلح بین المللی کودکان سال ۲۰۲۴ میلادی شناخته شد.

براساس بنیاد حقوق کودکان، نیلا ابراهیمی به دلیل فعالیت هایش در تقویت صدای زنان، برنده این جایزه معتبر بین المللی، شده است.

وزارت خارجۀ ایران: نگهداری «تعداد قابل توجه» زندانیان افغان در زندان‌های ایران، هزینه‌های هنگفتی را در پی داشته است

زندانیان افغان بیشتر به جرایم مواد مخدر محکوم شده‌اند.
زندانیان افغان بیشتر به جرایم مواد مخدر محکوم شده‌اند.

در پی نگرانی‌ها از وضعیت بد مهاجران افغان در ایران، حالا این کشور اعلام کرده که تعداد "قابل‌توجه" افغان‌ها در زندان‌های آن کشور زندانی هستند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران می‌گوید، این افغان‌ها به دلیل دست داشتن در جرایم مختلف از جمله مواد مخدر در ولایت‌های مختلف ایران زندانی شده‌اند.

او با آنکه رقم دقیق این زندانیان را مشخص نکرد اما افزود که تعداد زیاد محکومان افغان در زندان‌های ایران بار مالی قابل‌توجهی بر دوش آن کشور گذاشته است.

خبرگزاری تسنیم ایران روز دوشنبه بخشی از ویدیوی سخنرانی بقایی در مورد زندانیان افغان در ایران را در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود منتشر کرده که در بخشی آن چنین گفته است:
"افغانستانی‌های محکوم و محبوس در زندان‌های ایران تعدادشان زیاد است. در اغلب استان‌های کشور ما زندانی‌های افغان داریم، جرایم هم متنوع است. بیشتر جرایم مربوط به مواد مخدر است. تعداد زیاد "قابل‌توجه" است که هزینه‌های زیاد هم بر دوش بیت‌المال می‌گذارد."

بقایی در این ویدیو اشاره کرده که توافقنامه انتقال محکومان افغان بین دو کشور از مدت‌ها قبل وجود داشت و در سفر اخیر هیئت ایرانی به کابل، "توافقات خوبی" در خصوص انتقال محبوسین افغان به افغانستان حاصل شده و ابراز امیدواری کرده که این روند به طور مؤثر توسط جانب افغانستان تطبیق شود.

براساس اعلامیه‌ای که در وب‌سایت وزارت خارجۀ حکومت طالبان سه روز قبل نشر شده، امیرخان متقی، سرپرست این وزارت طالبان در کابل با عسکر جلالیان، معین وزارت عدلیۀ ایران دیدار کرده و در مورد برخی مسایل مشترک میان دو کشور از جمله محبوسین افغان در ایران صحبت کرده‌اند.

در ادامه آمده که متقی از جانب ایران خواسته تا در قسمت انتقال محبوسین افغان در ایران، همکاری همه‌جانبه کند.

پیش از این، به نقل از معین وزارت عدلیۀ ایران گزارش‌هایی نشر شده که گفته ۱۰۰۰ زندانی افغان ظرف دو ماه برای گذراندن باقی‌ماندۀ محکومیت خود به افغانستان منتقل خواهند شد.

در این حال، شماری از افغان‌هایی که دوستان و خویشاوندان‌شان در ایران زندانی هستند می‌گویند از سرنوشت‌شان خبری نیست و نگران وضعیت‌شان هستند.

در وایل سال ۲۰۲۱ ، قبل از سقوط جمهوریت. عکسی از انتقال زندانیان افغان از ایران به افغانستان در مرز اسلام قلعه در هرات
در وایل سال ۲۰۲۱ ، قبل از سقوط جمهوریت. عکسی از انتقال زندانیان افغان از ایران به افغانستان در مرز اسلام قلعه در هرات

یکی از باشنده‌گان ولسوالی بگرامی که نخواست نامش در گزارش گرفته شود و به شرط تغییر صدای اصلی‌اش در مورد به رادیو آزادی گفت:
"یک بچه‌کاکای من در ایران زندانی است و ما هیچ احوالی از او نداریم، هیچ از وضعیتش خبر نداریم. فقط یک‌بار بچه‌ها که در ایران بودند به ما خبر دادند که زندانی است. مادرش زیاد به تشویش است."

عزیز، یکی از مهاجران افغان در ایران، اما می‌گوید بازداشت افغان‌ها از سوی پولیس ایران جریان دارد:
"گرفتاری‌ها بسیار زیاد است. کسانی را که مدارک نداشته باشند می‌برند و رد و مرز می‌کنند. همین رقم گرفتاری‌ها زیاد شده. همه‌روزه مردم را می‌گیرند."

مقام‌های ایرانی در حالی از موجودیت تعداد زیاد زندانیان افغان در زندان‌های ایران سخن گفته‌اند که به‌تازه‌گی سازمان حقوق بشر ایران مستقر در ناروی از اعدام ده نفر به شمول یک افغان در زندان قزل‌حصار در شهر کرج ایران خبر داد.

یک زن در ولایت بغلان در ملاء عام شلاق زده شد

عکس از ارشیف
عکس از ارشیف

ستره محکمه طالبان می گوید که یک زن را در ولایت بغلان در ملاعام شلاق زدند.

این اداره طالبان امروز در وبسایت خود گفته که این زن از سوی محکمه ابتدایی این ولایت به جرم آنچه آنان " قوادی" یا "دلالی" میخوانند به سی دره جزای تعزیری و شش ماه حبس محکوم شده بود.

حکم شلاق بر این زن روز گذشته اجرا شد.

این در حالی است که نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری بارها از طالبان خواسته‌ اند که مجازات بدنی را متوقف کنند، زیرا این اقدامات را مغایر با اصول حقوق بشری می‌دانند.

اما طالبان همچنان به اجرای چنین مجازات‌هایی در ولایات مختلف ادامه می‌دهند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG