خبر ها
ملاقات وزیر اقتصاد امارات متحده عربی با امیرخان متقی
وزارت خارجۀ حکومت طالبان می گوید که مولوی امیرخان متقی سرپرست این وزارت و عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات متحدۀ عربی روز پنجشنبه ۲۰ جدی در مورد اعزام کارگران افغان به امارات و مسایل دیگر گفتگو کردند.
ضیاء احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان در پستی در شبکۀ ایکس (تویتتر سابق) ناوقت دیروز در این باره جزئیات نداده است.
او نوشته که در این دیدار در بارۀ استخراج معادن افغانستان ، بازار یابی به محصولات زراعتی این کشور و گسترش تجارت و ترانزیت بین افغانستان و امارات نیز بحث شد.
آقای متقی روز چهارشنبه با شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجۀ امارات متحدۀ عربی و وکرم مسری معین وزارت خارجۀ هند در دبی دیدار کرده بود.
سرپرست وزارت خارجۀ طالبان در راس یک هیئت روز دوشنبه به امارات متحده رفت.
به شمول امارات هیچ کشوری حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است.
امارات متحدۀ عربی یکی از سه کشوری بود که حاکمیت اول طالبان را در دهۀ ۱۹۹۰ به رسمیت شناخته بود.
دو کشوری دیگر عربستان سعودی و پاکستان بودند.
افریقای جنوبی به درخواست تحریم مسابقات با تیم کریکت افغانستان پیوست
گیتون مکنزی ، وزیر ورزش افریقای جنوبی به درخواست ها برای تحریم مسابقات جام کریکت قهرمانان در مقابل افغانستان پیوست و از شورای بین المللی کریکت به دلیل عدم رعایت قوانین شورا انتقاد کرد.
مکنزی روز پنجشنبه ۹ جنوری گفت ، احساس می کند که از نظر اخلاقی ملزم به حمایت از تحریم مسابقه است زیرا حکومت طالبان ورزش زنان را ممنوع کرده و تیم ملی کریکت زنان را منحل کرده است.
او در بیانیه ای گفت ، منحیث یک مرد که در جریان آپارتاید در افریقای جنوبی اجازۀ دسترسی مساوی به فرصت های ورزشی را نداشت، این ریاکارانه و غیراخلاقی خواهد بود که امروز طور دیگر نگاه کنند در حالی که همان کار در مورد زنان در جای دیگر جهان انجام میشود.
بازی تیم کریکت افریقای جنوبی در برابر افغانستان در جام قهرمانان برای ۲۱ ماه فبروری برنامه ریزی شده است.
پیش از این بیش از ۱۶۰ سیاستمدار بریتانیایی از بورد کریکت این کشور خواسته بودند تا اجازه ندهد تیم ملی کریکت انگلستان در ۲۶ فبروری در جریان رقابتهای جام قهرمانان در پاکستان، با تیم ملی کریکت افغانستان رقابت کند.
مولوی عبدالکبیر از معاونیت سیاسی ریاست الوزراء تبدیل شد
مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرای طالبان به عنوان سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان این گروه تعیین شد.
ذبیح الله مجاهد ، سخنگوی حکومت طالبان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) پنجشنبه شب ۲۰ جدی نوشت که این مقرری بر اساس فرمان ملاهبت الله آخندزاده رهبر این گروه صورت گرفته است.
خلیل الرحمان حقانی سرپرست سابق وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان در ۲۱ قوس در حملۀ انتحاری در داخل محوطۀ این وزارت کشته شد.
مسئولیت این حمله را شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش پذیرفت.
مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرای طالبان به عنوان سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان این گروه تعیین شد.
ذبیح الله مجاهد ، سخنگوی حکومت طالبان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) پنجشنبه شب ۲۰ جدی نوشت که این مقرری بر اساس فرمان ملاهبت الله آخندزاده رهبر این گروه صورت گرفته است.
خلیل الرحمان حقانی سرپرست سابق وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان در ۲۱ قوس در حملۀ انتحاری در داخل محوطۀ این وزارت کشته شد.
مسئولیت این حمله را شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش پذیرفت.
پولیس خیبر پختونخوا پاکستان: افراد مسلح ۱۶ کارمند کمیسیون انرژی اتمی را در لکیمروت ربودهاند
پولیس ایالت خیبر پختونخوا در پاکستان می گوید که افراد مسلح ۱۶ کارمند یک کارخانه کمیسیون انرژی اتمی این کشور را در منطقۀ لکی مروت، ربودهاند.
یک مقام امنیتی در لکی مروت که از افشای نامش خودداری کرده، به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که عصر امروز پنجشنبه ۲۰جدی افراد مسلح بالای کارگران این کارخانه زمانی حمله کردند که آنها بسوی کار می رفتند.
به گفته این مقام، افراد مسلح موتر این کارمندان را نیز آتش زده اند.
تحریک طالبان پاکستان یا تی تی پی مسئولیت این رویداد را به عهده گرفته است.
در ویدیویی که توسط تحریک طالبان پاکستان منتشر شده، کارمندان اختطاف شده از حکومت میخواهند که خواستهای جنگجویان را بپذیرد.
محمد خراسانی سخنگوی تی تی پی در پیامی ارسالی به رسانه ها گفته که آنها قصد کشتن کارمندان کارخانه کمیسیون انرژی اتمی را ندارند، اما خواسته هایی دارند که باید برآورده شود.
خراسانی از حکومت پاکستان خواسته تا در بدل این کارمندان، اعضای دستگیر شدۀ این گروه را آزاد کند.
در ماه نوامبر سال گذشته، افراد مسلح هفت پولیس را در منطقۀ بنو در ایالت پختونخواه ربودند که بعد آنها آزاد شدند.
اعلام بسته ۵۰۰ میلیون دالری کمک نظامی امریکا به اوکراین
لوید استین، وزیر دفاع ایالات متحدهٔ امریکا، یک بستهٔ جدید ۵۰۰ میلیون دالری کمکهای نظامی را با اوکراین اعلام کرد.
اعلام این بسته بهحیث بخشی از هدف ادارهٔ بایدن در زمینهٔ ارسال هرچه بیشتر کمکها به اوکراین، قبل از بازگشت دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا به قصر سفید، صورت گرفته است.
لوید استین امروز (۹ جنوری) در یک نشست با گروه تماس که از حدود ۵۰ کشور همکار تشکیل شده، گفت که این بسته شامل "راکتهای اضافی دفاع هوایی، مهمات بیشتر، مهمات هوا به زمین و سایر تجهیزات برای حمایت از طیارات افشانزدۀ (F-16) اوکراین است."
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین که در این نشست در شهر رامشتاین در جرمنی اشتراک کرده، از کشورهای اروپا خواست تا در صورت کاهش حمایت امریکا، در حمایت از کیف یکجا شوند.
شماری از عساکر بریتانیایی اعتراف کردهاند که در جریان جنگ، افغانهای غیرمسلح را کشتهاند
در جریان تحقیقات در مورد جنایات نیروهای بریتانیایی در افغانستان، شماری از عساکر اعتراف کردهاند که در جریان جنگ، افغانهای غیرمسلح را کشتهاند.
بر اساس گزارش نیویارک تایمز، این عساکر روز چهارشنبه (۸ جنوری) در محکمه، در عقب درهای بسته صحبت کردهاند.
یک عسکر که از افشای نامش خودداری شده، به محکمه گفته که به آنها گفته شده بود که همهٔ جنگجویان مرد را بکشند، حتی آنهایی را که هیچ تهدیدی ایجاد نمیکنند و اسلحه ندارند.
شماری از عساکر هم به محکمه گفتهاند که قبل از فیر مرمی به سوی برخی افراد، بالشتی را روی دهانشان میگذاشتند.
وزارت دفاع بریتانیا در سال ۲۰۲۲ میلادی اعلام کرد که بررسی جنایات جنگی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ میلادی نیروهای این کشور در افغانستان را آغاز کرده است.
این اسناد که روز چهارشنبه منتشر شد، شامل هزاران ایمیل و نامههای افسران ارشد بریتانیایی است که در مورد جنایات جنگی در افغانستان شهادت میدهند.
پیش از این، رسانههای بینالمللی، از جمله بیبیسی، گزارشهای تحقیقی را در مورد ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای بریتانیایی در افغانستان منتشر کردهاند.
وزیر دفاع امریکا با گروه تماس دفاعی اوکراین در جرمنی دیدار میکند
قرار است لوید استین، وزیر دفاع ایالات متحد امریکا امروز ۹ جنوری با گروه تماس دفاعی اوکراین که متشکل از حدود ۵۰ کشور است، در شهر رامشتاین، در جرمنی ملاقات کند.
همچنین انتظار میرود که استین قبل از برگشت دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا به قدرت، یک بسته بزرگ دیگری از کمکهای نظامی امریکا را بهحیث بخشی از هدف ادارۀ جو بایدن برای ارسال هرچه بیشتر حمایت به اوکراین اعلام کند.
بر اساس گزارشها، انتظار میرود که در این نشست، ۵۰۰ میلیون دالر تسلیحات اضافی به اوکراین اعلام شود.
لوید استین، وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا به خبرنگارانی که با او به جرمنی سفر کردهاند، گفته که تمرکز بر ارسال یک پیام روشن خواهد بود که جامعۀ بینالمللی در حمایت از اوکراین مصمم است.
تهاجم غیرموجه روسیه بر اوکراین که در ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ میلادی آغاز شده، هنوز هم ادامه دارد.
فرستاده انتخابی دونالد ترمپ: برای پایان دادن به جنگ اوکراین منافع این کشور در نظر گرفته خواهد شد
فرستاده انتخابی دونالد ترمپ رئیسجمهور منتخب ایالات متحده در امور اوکراین و روسیه میگوید که زمانی که ترمپ کار را روی یک راهحل برای پایان دادن به جنگ در اوکراین آغاز کند، منافع اوکراین را در نظر خواهد گرفت و هدف او اطمینان از عادلانه بودن این راهحل است.
کیت کلوگ جنرال متقاعد که ترمپ او را بهحیث فرستاده خود منصوب کرده و وظیفه رهبری مذاکرات را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین دارد، روز چهارشنبه ۱۹ جدی در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: "مردم باید بفهمند که او تلاش نمیکند چیزی را به ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و یا روسها بدهد."
بهگفته کلوگ، در واقع او تلاش میکند تا اوکراین را نجات دهد و حاکمیت آنها را حفظ کند.
دونالد ترمپ در جریان مبارزات انتخاباتیاش در سال گذشته گفته بود که پس از روی کار آمدن میتواند در ۲۴ ساعت به درگیری در اوکراین پایان دهد، اما اکنون او میگوید که امیدوار است در ظرف شش ماه به این جنگ پایان دهد.
فدراسیون بینالمللی صلیبسرخ و جمعیت هلال احمر: بیش از ۳۲۵ هزار تن در افغانستان از موج سرمای اخیر متاثر شدند
فدراسیون بینالمللی صلیبسرخ و جمعیت هلال احمر میگویند که ارزیابیهای بیشتر آنان، تأثیر گسترده موج سرمای اخیر در افغانستان را برجسته میسازد.
براساس گزارش این فدراسیون که روز چهارشنبه ۱۹ جدی در ریلف وب منتشر شد، ۳۲۵ هزار و ۲۰۵ تن در حداقل ۱۸ ولایت افغانستان، در نتیجۀ موج سرمای اخیر متاثر شدهاند.
در این گزارش آمده که تلف شدن هزاران راس مواشی در ولایات مختلف این کشور معیشت مردم را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
به گفته فدراسیون بینالمللی صلیبسرخ و جمعیت هلال احمر، ولایات بدخشان، بادغیس، بلخ، فراه، فاریاب، غور، هرات، جوزجان، کندز، نورستان، ننگرهار، سرپل، ارزگان و زابل، به شدت از موج سرمای اخیر آسیب دیدهاند.
بهگونۀ مثال، درجۀ حرارت هوا در ولایت غور به منفی ۳۳ درجه سانتیگراد کاهش یافت و حداقل ۷۰ تن در اثر سرما جانهایشان را از دست دادند.
ولایت نورستان نیز شاهد برفباریهای شدید بود که در نتیجۀ آن ۲۵ تن کشته و ۲۰ خانه ویران شد و حداقل ۳۵۰ خانواده بیجا شدند.
این درحالیست که بر اساس گزارشهای سازمانها و نهادهای بینالمللی، بهویژه سازمان ملل متحد، بیش از نصف نفوس افغانستان، مصونیت غذایی نداشته و به کمکهای بشری نیاز دارند.
ادارۀ هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۵.۸ میلیون تن در افغانستان به سرپناه اضطراری و کمکهای غیرغذایی نیاز خواهند داشت.