خبر ها
دیدبان حقوقبشر سوریه: شورشیان سوری به حومه شهر حما رسیدهاند
دیدبان حقوقبشر سوریه میگوید که شورشیان سوری به حومه شهر حما رسیدهاند و باعث بیجاشدن ساکنان این شهر شدهاند.
این شورشیان به رهبری اسلامگرایان بهسرعت به سمت چهارمین شهر بزرگ سوریه پیشروی کرده و شماری از مناطق شمالی این کشور را تحت تصرف خود درآوردهاند.
دیدبان حقوقبشر سوریه شب گذشته اعلام کرد که شورشیان در حالحاضر به دروازههای شهر حما رسیده و برخی مناطق این شهر را مورد شلیک قرار دادهاند.
به گفته این نهاد که در بریتانیا مستقر است، به دلیل درگیریهای شدید در اطراف شهر حما، مردم سراسیمه شده و مجبور به ترک خانههایشان شدهاند.
درگیری در سوریه هفته پیش بعد از آن آرامی نسبی چهارساله این کشور را برهم زد که شورشیان مسلح سوریه بر نیروهای رژیم بشار اسد، رئیسجمهور این کشور، در شهر حلب حمله کردند و آنها را از بسیاری مناطق عقب راندند.
ایران فهرست پنجصد زندانی افغان را به حکومت طالبان سپرده
عسکر جلالیان معاون حقوقبشر و امور بینالملل وزارت عدلیه ایران میگوید که فهرست پنجصد زندانی افغان به حکومت طالبان سپرده شده تا بعد از تثبیت هویت به افغانستان انتقال یابند.
جلالیان این را سهشنبه ۱۳ قوس به خبرگزاری ایسنای ایران گفته است.
او گفته که در حالحاضر هشتهزار زندانی خارجی در ایران در بند به سر میبرند که اکثریتشان شهروندان افغانستاناند.
به گفته جلالیان، اکثر شهروندان افغانستان به اتهام قاچاق مواد مخدر، قاچاق اجناس ممنوعه، سرقت و قتل زندانیاند.
جلالیان میگوید که روند انتقال زندانیان افغان به کشورشان براساس توافقنامه مبادله زندانیان که در سال ۱۳۸۵ خورشیدی امضاء شد، انجام میشود و در سال آینده هم ادامه خواهد یافت.
جلالیان ماه پیش در سفرش به کابل با امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان دیدار کرد و در مورد مبادله زندانیان بین دو کشور به توافق رسید.
پیش از این اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران در اواخر ماه عقرب گفت که تعداد قابلتوجهی از افغانها در زندانهای ایران به سر میبرند که بار مالی هنگفتی را بر دوش آن کشور گذاشته است.
نشست کابینه طالبان در ولایت قندهار جریان دارد
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی این حکومت، خبر راهاندازی این نشست را چهارشنبه ۱۴ قوس به تلویزیون خصوصی طلوعنیوز تأیید کرده است.
مجاهد گفته که در این نشست شماری از سرپرستوزیران کابینه بهشمول مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیسالوزرا، حضور دارند. هنوز جزئیات بیشتر در این مورد داده نشده.
این نشست در حالی برگزار میشود که براساس دستور جدید رهبر طالبان، دروازههای تمامی انستیتوتها و نهادهای طبی سر از روز گذشته ۱۳ قوس به روی دختران و زنان در افغانستان مسدود شدند.
این تصمیم جدید طالبان، انتقادات و واکنشهای زیادی را به همراه داشته است.
نمایندگان ایالات متحده و روسیه در ملل متحد یکدیگر را به حمایت از تروریزم متهم کردند
نمایندگان ایالات متحده و روسیه در ملل متحد به روز سهشنبه یکدیگر را به حمایت از تروریزم متهم کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آنها در جریان یک نشست شورای امنیت این سازمان بر سر افزایش ناگهانی جنگ در سوریه، بحث کردند.
رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در ملل متحد نیروهای بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و روسیه را متهم کرد که با حمله بر مکاتب و شفاخانهها سبب قتل غیرنظامیان میشوند.
واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در ملل متحد مستقیماً به رابرت وود گفت که ایالات متحده قادر نبود تا به گفته او حمله آشکار تروریستی علیه غیرنظامیان در شهرهای صلحآمیز سوریه را نکوهش کند.
شورشیان هفته گذشته شهر حلب سوریه را تصرف کردند.
جبههٔ آزادی افغانستان ادعا کرد که در یک حمله ۵ تن از طالبان را در کابل کشته است
یک گروه ضد طالبان موسوم به «جبهه آزادی افغانستان» مدعی شده است که دستکم ۵ طالب بشمول به مولوی مبشر، از مقامات اداره امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان را در کابل کشته است.
«جبهه آزادی افغانستان» در شبکه ایکس یا توییتر سابق ادعا کرده است که این تعداد طالبان پس از آن کشته شدند، که افراد جبهه مقاومت شام روز سهشنبه کاروان موترهای استخبارات و امر به معروف و نهی از منکر طالبان را هدف قرار داد.
در ادامه آمده است که این کاروان برای بیرون راندن بانوان دانشجوی کارآموز در بخش پرستاری و قابلگی به سوی شفاخانه ۱۰۲ بستر خیرخانه در حرکت بود.
این گروه ضد طالبان، با انتشار ویدئوی از به گفته اش جریان این عملیات، افزوده است که در این رویداد در جاده منتهی به قلعه نجارها، دو طالب دیگر زخمی شدند.
طالبان تا هنوز در این مورد چیزی نگفته اند و عمدتاً از تبصره در مورد ادعاهای گروه های ضد شان خودداری میکنند.
منابع مستقل این خبر و ویدئوی منتشر شده از سوی «جبهه آزادی افغانستان» را تایید یا رد نکرده اند. رادیو آزادی هم نمیتواند به گونۀ مستقل این موضوع را تایید کند.
یک عضو ارشد حزب الله لبنان در نتیجه حملهٔ هوایی اسرائیل در سوریه کشته شد
در اثر حمله هوایی اسرائیل بر سوریه، یک عضو ارشد حزب الله لبنان، کشته شد.
حزب الله لبنان یک گروه سیاسی نظامی است که ایالات متحدۀ امریکا، آن را به حیث یک سازمان تروریستی می شناسد، ولی اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لیست سیاه شامل کرده است.
یک منبع امنیتی لبنانی روز سه شنبه(۳ دسمبر) به خبر گزاری رویترز گفت که در این حمله هوایی اسرائیل که بر یک موتر در نزدیک شهر دمشق پایتخت سوریه صورت گرفت، سلمان جمعه یکی از اعضای ارشد حزب الله که مسئول ارتباط با اردوی سوریه بود، کشته شده است.
حزب الله کنترل بخش اعظم جنوب لبنان را در دست دارد و نمایندگان شاخۀ سیاسی این حزب در پارلمان لبنان حضور دارند.
خبرگزاری دولتی سوریه از یک حمله در سرک میدان هوایی خبر داده، اما جزئیاتی در مورد تلفات ارائه نکرده است.
تا هنوز اردوی اسرائیل در مورد چیزی نگفته، اسرائیل به ندرت حملات خود در سوریه را تأیید می کند، جایی که از مدت ها، حملاتی را بر ضد اهداف نظامی ایران و متحدانش از جمله حزب الله انجام داده است.
شیوع بیماری شبیه به انفلونزا در کانگو جان دهها تن را گرفت
مقامات محلی می گویند که یک بیماری شبیه به انفلوانزا که طی دو هفته در جنوب غرب کانگو، جان ده ها تن را گرفت، مورد بررسی قرار دارد. این مرگ ها بین ۱۰ تا ۲۵ نوامبر در ولایت کوانگو در کانگو ثبت شده است.
ریمی ساکی(Rémy Saki) معاون والی این منطقه، روز سه شنبه(۳ دسمبر) به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت که در اثر این بیماری، بین ۶۷ تا ۱۳۴ تن فوت کرده اند.
اپولینیر یومبا(Apollinaire Yumba) وزیر صحت ولایت کوانگو به خبرنگاران گفته که این بیماری علایمی شامل تب، سردرد، سرفه و کم خونی را دارد
یک کارمند سازمان صحی جهان که از افشای نامش خوداری کرده گفته که این سازمان از این بیماری ناشناس آگاه است و یک تیم آن در محل، همراه با کارمندان صحی محلی برای جمع آوری نمونه ها کار می کند.
به اساس سازمان صحی جهان، کانگو این کشور افریقای مرکزی، قبل از این هم، از همه گیری آبلۀ میمون(mpox) با بیش از ۴۷۰۰۰ مورد مشکوک و بیش از ۱۰۰۰ مرگ مشکوک از این بیماری، رنج می کشد.
روسای جمهور روسیه و ترکیه به حل دیپلومات تشنج در شمال سوریه، تاکید کردند
ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، روسای جمهور روسیه و ترکیه تاکید کرده اند که برای حل بحران موجود در شمال سوریه، به دیپلوماسی نیاز است.
این دو رئیس جمهور روز سهشنبه(۳ دسمبر) تلیفونی صحبت کردند. به اساس اعلامیه دفتر ریاست جمهوری ترکیه که به روز سه شنبه در شبکۀ اکس(تویتر سابق) منتشر شد، اردوغان تاکید کرده که ترکیه، علاوه بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه، تلاش می کند تا یک راه حل دایمی جستجو شده، سوریه نباید به منبع بی ثباتی گسترده تبدیل شود.
اردوغان همچنین تعهد کرده که ترکیه به مبارزه بر ضد حزب کارگران کردستان (PKK) که ترکیه و ایالات متحده آن را به حیث یک سازمان تروریستی می شناسند، ادامه خواهد داد.
پس از آن که در هفته گذشته شورشیان سوریایی بر نیروهای رژیم سوریه در شهر حلب حمله کردند و آنها را از بسیاری مناطق عقب راندند، روسای جمهور ترکیه و روسیه با هم گفتگو کردند. از آن زمان، روسیه در حمایت از دمشق، حملات خود را علیه شورشیان افزایش داده است.
ریچارد بنیت: فرهنگ معافیت از مجازات در افغانستان باید خاتمه یابد
ریچارد بینت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان می گوید که فرهنگ معافیت از مجازات در افغانستان، باید خاتمه یابد.
آقای بینت روز سه شنبه(۳ دسمبر) در شهر هاگ در هالند، به خبرنگار رادیو آزادی گفت:
"در حال حاضر فضای معافیت در برابر آنچه که انجام داده می شود، وجود دارد. باید این فضا شکستانده شود، لازم است پاسخگویی وجود داشته باشد، به ویژه زمانیکه در مورد زنان و دختران، گروه های مذهبی و قومی، افراد مربوط به گروه دگرباشان، خبرنگاران، اعضای جامعۀ مدنی و فعالان حقوق بشر سخن گفته می شود که در افغانستان، به شدت تحت فشار قرار دارند."
این اظهارات در حالی صورت گرفته که در هفتۀ گذشته کشورهای اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ، چیلی، کاستاریکا و مکسیکو قضیۀ تخطیهای حقوق زنان در افغانستان را به محکمۀ جزایی بین المللی محول کردند. کریم خان، سارنوال ارشد این محکمه روز دوشنبه گفت که به زودی حکم دستگیری مقامات طالبان را صادر خواهد کرد.
حکومت طالبان در بیش از سه سال گذشته، محدودیتهای زیاد و شدیدی را به شمول محدودیت کار و آموزش بر دختران و زنان وضع کرده است.
عفو بین الملل فرمان طالبان مبنی بر مسدود ساختن انستیتوتهای آموزش طبی برای دختران را محکوم کرد
عفو بینالملل ممنوعیت وضع شده از سوی حکومت طالبان بر تحصیل زنان و دختران در مراکز آموزش صحی از جمله قابلهها و نرس ها را محکوم کرده، آن را حملهای سیستماتیک دیگر بر زنان و دختران افغان، بر اساس جنسیت آنها خوانده است.
بخش جنوب آسیای این سازمان روز سه شنبه(۳ دسمبر) در اعلامیه ای که در شبکۀ اکس(تویتر سابق) منتشر شد، فرمان جدید رهبری طالبان را "مضحک" و یکی از سخت ترین اقدامات علیه زنان پس از به قدرت رسیدن دوبارۀ آنها در اگست سال ۲۰۲۱ خوانده است.
عفو بینالملل گفته که این محدودیتها نه تنها زنان افغان را از آخرین امکانات آموزش محروم میکند، بلکه پیامدهای منفی روی صحت زنان در افغانستان نیز خواهد داشت.
این سازمان، از طالبان خواسته که همۀ فرمانها و محدودیتهایی را که پس از به قدرت رسیدن بر زنان و دختران افغان وضع کرده اند، لغو کنند.
براساس فرمان جدید حکومت سرپرست طالبان، سر از روز سه شنبه(۳ دسمبر) تحصیل دختران و زنان در همۀ انستیتوتهای آموزش طبی در افغانستان، ممنوع شده است.