تمدید توافق‌نامه‌ی انتقال متحدان افغان‌ ایالات متحده به آن‌کشور؛ افغان‌ها می‌خواهند روند انتقال شان تسریع شود

افغانستان - انتقال گروهی از افغان‌ها توسط یک طیاره‌ی امریکا به بیرون از افغانستان (عکس آرشیف)

در حالی که انتظار طولانی و پراضطراب شماری از افغان‌ها برای رفتن به امریکا همچنان ادامه دارد، انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید که توافق‌نامه این وزارت در این بخش با ائتلاف تخلیه افغان‌ها «AfghanEvac» تمدید شده است.

انتونی بلینکن به روز چهارشنبه، ۱۹ جدی، در حساب اکس (توییتر سابق) خود، از ادامه همکاری و تعهد آن کشور برای جابه‌جایی و اسکان مجدد متحدان افغان امریکا اطمینان داده است.

او افزوده که این افراد کسانی هستند که در بیش از ۲۰ سال گذشته در کنار ایالات متحده ایستادند و از آنان حمایت کردند.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده

«روند انتقال متحدان افغان امریکا به آن‌کشور سرعت یابد»

بسیاری از مهاجران افغان که دارای پرونده‌های مهاجرتی امریکا در کشورهای سوم‌اند، می‌گویند که با شرایط دشوار روبه‌رو‌ اند.

کیس (پرونده) پی ۱ دارم، آزمایش صحی و مصاحبه‌ی من سپری شد، ولی دیگر پیشرفتی نشده.

ناهید، مهاجر افغان که منتظر طی مراحل پرونده مهاجرتش به امریکا در پاکستان به‌سر می‌برد، در صحبت با رادیو آزادی خواهان تسریع این روند شد.

«مدت ۳ سال است که در پاکستان هستم، کیس (پرونده) پی ۱ دارم، آزمایش صحی و مصاحبه‌ی من سپری شد، ولی دیگر پیشرفتی صورت نگرفته. اگر امریکا به تعهدات خود وفادار است و می‌خواهد ما را ببرد، پروسس کیس‌های ما را سریع‌تر پیش ببرد و ما را بیرون کند، چون نامه‌ای که از سوی امریکا در پیوند به کیس ما داریم، هیچ اعتباری نزد پولیس پاکستان ندارد و ما مهاجرین در حال انتظار، دچار مشکلات روانی شده‌ایم."

یک مهاجر افغان مقیم پاکستان که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی سخنان بلینکن را امیدوار کننده خواند: «در کل واکنش جدید وزیر خارجه امریکا، برای افغان‌های مهاجر امیدوارکننده است، گام نیک است. افغان‌هایی که منتظر کیس‌های پی ۱، پی ۲ و اس‌آی‌وی هستند، در پاکستان با خطر اخراج اجباری مواجه‌اند. اگر سرعت این پروسه بیشتر شود، بهتر می‌شود.»

افغان‌هایی که منتظر کیس‌های پی ۱، پی ۲ و اس‌آی‌وی هستند، در پاکستان با خطر اخراج اجباری مواجه‌اند.

افغان‌های مهاجر در شماری دیگر از کشورها نیز مدعی‌اند که با وجود داشتن پرونده‌ی مهاجرت به امریکا، در پروسه انتقال آنان تأخیر صورت گرفته است.

یک مهاجر افغان در ترکیه که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:

«مهاجران در ترکیه دشواری‌های زیادی را تجربه می‌کنند. اجازه کار ندارند، نبود اقامت همه مشکلاتی است که حالت روانی آن‌ها را برهم می‌زند. برای کیس‌های ما پاسخ داده نمی‌شود و گفته می‌شود که منتظر بمانید. در کل زندگی در ترکیه برای مهاجرین دشوار است و آن‌ها با مشکلات زیاد دست و پنجه نرم می‌کنند.»

ائتلاف تخلیه افغان‌ها «AfghanEvac» متشکل از گروه‌هایی است که در جابه‌جایی و اسکان مجدد افغان‌ها در ایالات متحده کمک می‌کنند.

این ائتلاف حدود یک ماه پیش با فرستادن نامه‌ای از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا خواست تا در نشستی که با انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا دارند، از او بخواهند تا همکاران سابق افغان آن کشور، از سوی امریکا تنها گذاشته نشوند.

افغانستان - گروهی از افغان‌ها بشمول زنان و کودکان در ۱۹ ماه آگست سال ۲۰۲۱ توسط یک طیاره‌ی نظامی ایالات متحده از کابل به بیرون از افغانستان منتقل شدند. (عکس آرشیف)

ایالات متحده در ماه اسد ۱۴۰۰ خورشیدی، پس از برگشت طالبان به قدرت، حدود ۱۲۴ هزار افغان را از افغانستان انتقال داد و شماری دیگر هم بعداً در امریکا اسکان داده شدند.

اما هزاران افغان دیگری که با نهادهای امریکایی در ۲۰ سال در افغانستان همکاری داشتند، در داخل و خارج افغانستان منتظر طی مراحل پرونده‌های مهاجرتی‌شان به امریکا هستند.