رونق بازار لیلامی در کابل؛ مردم به دمبال لباس‌های گرم و ارزان هستند

بازار‌های فروش لباس دست دوم افغانستان.

بازارهای لیلامی فروشی درشهرکابل دراین روزهای فصل خزان که هوا رو به سردی است پرجنب و جوش شده و بیشتر مردم بخاطر خرید لباس های زمستانی وارزان به محلات فروش لباس های لیلامی می روند.


عبدالمصور یکی از دکانداران در شهرکابل می‌گوید کار و بار اش نسبت به سال های گذشته کمرنگ شده و تصمیم دارد برای خود و فرزندان اش لباس دست دوم را ازلیلامی فروشی ها خریداری کند.


او درمورد به رادیوآزادی گفت :
"کارو بار نیست من هم توان خرید لباس نو از مغازه را ندارم ، برای خود و فرزندان خود از کراچی های که لباس های لیلامی میفروشند لباس برای زمستان خریداری میکنیم ،هوا سرد شده مقصد گذاره خود را میکنیم ، خریدن لباس نو بسیار مشکل است."

بیشتر در این باره: بازار فروش لباس های لیلامی در فراه رونق یافته است ومردم از مشکلات اقتصادی می نالند

اما برخی از خانواده های بی بضاعت درشهرکابل می‌گویند، امسال به دلیل مشکلات اقتصادی حتی توان خرید لباس لیلامی را هم از دست داده اند.


یک بانو که نخواست نام اش در گزارش گرفته شود به رادیوآزادی گفت درخانه های مردم لباس شویی میکند ولباس های زمستانی را مردم برایش کمک می کنند.


"قبلا از مغازه ولیلامی ازهردولباس میخریدیم، شوهرم وظیفه داشت مگرحالا هیچ چیزی گرفته نمی توانم دریک بلاک کارمیکنم لباس های کهنه خود را میدهند با همو لباس ها تن خود را پت میکنیم ،خدا سرما روشنی کند."


دراین حال شماری از فروشنده گان لباس های لیلامی درشهرکابل می‌گویند، که امسال بازارها پررونق اند، اما قدرت خرید مردم پائین است.

بازار‌های لیلامی بامیان افغانستان.

احمدالله یکی ازلیلامی فروشان درناحیه هشتم شهرکابل به رادیوآزادی گفت اکثرا این لباس ها به قیمت های مختلف بین حدود ۵۰ تا ۵۰۰ افغانی به فروش می رسد.


"جنب و جوش مردم خیلی زیاد است، اما مردم توان خریدن ندارند ، میایند سیل میکنند و میروند ، لباس های لیلامی ما تا ۴۰ افغانی قیمت دارد ، اما مردم توان خرید همو را هم ندارند ، همرای ما چنه میزنند، اقتصاد مردم خراب است. "


او می گوید در دوره جمهوریت فروشات شان بسیارخوب بود و بیشتر زنان که کارمندان دولت بودند ، برای خرید لباس های لیلامی برای خود و فرزندان شان نزد آنها مراجعه می کردند.


لباس های دست دوم یا لیلامی اکثرا از کشورهای دیگر به شکل بسته های بزرگ وارد افغانستان می شود که بعدا بالای کراچی ها و در دکان ها درمناطق مختلف شهرکابل برای فروش گذاشته می‌شوند.


داکتران می گویند لباس های لیلامی که از کشورهای دیگر وارد، افغانستان می‌شوند ، پاک نبوده واگر فورا استفاده شود سبب بروز امراض مختلف ساری و جلدی نزد افراد می‌شود.


داکتر عدالحق کریمی متخصص بخش امراض جلدی درصحبت با رادیوآزادی گفت نیاز است تا این لباس ها قبل از استفاده شسته شوند.

بیشتر در این باره:

رونق بازار لیلامی فروشی ها در هرات؛ مردم توان خرید لباس های جدید زمستانی را ندارندآغاز فصل زمستان در افغانستان؛ بسیاری از مردم توان خرید لباس های گرم لیلامی را هم ندارندبازار لباس‌های لیلامی در شهر بامیان گرمتر شده است

" این لباس ها ممکن درکشورهای خارجی درست شتشو نشوند و درقسمت بسته بندی این ها مشکل باشد که ممکن خیلی مکروب ها همرایشان انتقال شود وقتی به افغانستان میایند درمحیط های پاک باز ونگهداری نمی شوند، که بسیاری امراض ساری از آنها انتقال میکند، این لباس ها باید خوب شسته شوند ومدت یک روز در زیرآفتاب خشک شوند و بعدا استفاده شوند."


درشهرکابل در منطقه سینمای پامیر، ده افغانان ، بازار لیسه مریم و برخی مناطق دیگر ازمحلات عمده و مشهور فروش لباس و بوت های لیلامی خوانده می شوند، که با فرا رسیدن فصل سرما جمع و جوش بیشتر پیدا میکنند.


دراین بازارها ، بیشتر پیراهن های زنانه ، کرتی و پتلون مردانه ، بالاپوش ، جاکت ، لباس های طفلانه و بوت های لیلامی را می توان پیدا کرد.