حکومت طالبان برای جلوگیری از کشت کوکنار دو هزار نیرو به بدخشان اعزام می‌کند

نیروهای طالبان در ولایت بدخشان

با نزدیکتر شدن فصل خزانی کشت کوکنار، حکومت طالبان تصمیم دارد که برای جلوگیری از کشت کوکنار و تخریب مزارع آن، نیروی بیشتری به ولایت بدخشان اعزام کند.

مسوولان محلی حکومت طالبان میگویند، امسال قصد دارند که حکم رهبر شان در رابطه به منع کشت کوکنار را جدی تر عملی کنند و هر دهقانی که بر زمینش کوکنار کشت کند، دستگیر و زندانی خواهد شد.

احسانالله کامگار، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در بدخشان می گوید، برای اجرای حکم رهبر شان، نیروهای بیشتری از مرکز به بدخشان اعزام میشوند:

" مطابق به فیصله مقامهای محلی و فرماندهی پولیس ولایت، تصمیم گرفته شد که هرگاه فردی در ۲۷ ولسوالی دست به کشت کوکنار بزند، شناسایی و به بند خواهد کشیده شد و برای تطبیق این حکم قرار است یک قطعه دو هزار نفری از بیرون ولایت به بدخشان وارد شوند. "

سخنگوی پولیس بدخشان میگوید که به تمام قوماندانان پولیس در ولسوالی ها دستور داده شده، از نیروهای امنیتی که در اختیار شان قرار دارند، برای اجرای این حکم استفاده کنند.

گروهی از دهقانانی که اخیرا در برابر اقدامات طالبان در بدخشان دست به اعتراض زده بودند.

دهقانان در بدخشان میگویند که با گذشت بیش از دو سال از حکم منع کشت کوکنار، حکومت طالبان هیچ کمک اقتصادی و کشت بدیل را در اختیار آنان قرار نه داده است.

عبدالکبیر، دهقان ۶۲ ساله در ولسوالی درایم میگوید، اگر حکومت برای آنها بدیل معیشیت و کمک اقتصادی فراهم نکند، کشاورزان نمیتوانند از کشت کوکنار دست بردارند:

" تاهنوز مردم هم به کشت کوکنار اقدام نکرده اند، والی هم به مردم توصیه کرد و بسیار جدی گفت که کوکنار کشت نکنند و اگر کشت کنند، با عکس العمل نیروهای دولتی روبرو میشوند. یک تعداد دهقانان میگویند که ما کوکنار کشت میکنیم بخاطری که دیگر راهی نداریم، مشکل داریم، حکومت هم به ما بدیل نه داده، بزرگان که یک وقت آمده بودند اینجا گفتند که بدیل از نگاه شرعی درست نیست و ما با کسی بدیل وعده نمیکنیم، تقاضای مردم همین است که دولت بدیل بدهد تا اینکه حد اقل یک همکاری و یک کمک به مردم شود."

نورالله، دهقان در ولسوالی ارگو نیز میگوید که مشکلات اقتصادی و نبود کشت بدیل باعث شده تا کشاورزان همچنان به کشت کوکنار ادامه دهند:

" مشکلات ما مردم زیاد است مناطق ما کوهستانی است، گندم حاصل نمیدهد، همین کوکنار را کشت میکنیم، تریاک کمی قیمت است، مردم عاید دیگر ندارد، بدیلش را حکومت بیاورد، سال گذشته به دلیل کشت کوکنار زمین های مردم را نابود کردند، کدام بدیل دیگر هم در بدلش ندادند."

بسیاری از دهقانان در بدخشان و سایر ولایات افغانستان شکایت دارند که هیچ کمک بدیل کشت کوکنار به آنان صورت نگرفته است.

سیف الدین سایس، آگاه اقتصادی در بدخشان، میگوید که تصمیم منع کشت کوکنار بدون فراهم کردن برنامه های معیشتی، مشکلات بیشتری برای دهقانان بهوجود میآورد:

" یگانه گزینه برای امرار حیات در چند ولسوالی بدخشان همین تریاک است، چندی قبل طالبان خواستند که مانع کشت کوکنار شوند که شما شاهد بودید که به جنگ و خشونت کشیده شد. باید طالبان قبل از اقدام، برنامه های بدیل کشت کوکنار را در اختیار دهقانان بدخشان قرار دهند."

بر بنیاد تحلیل موسسه بریتانیایی السیس که به اساس تصاویر ماهوارهیی صورت گرفته، حکومت طالبان امسال توانست از مجموع کوکنار کشت شده در بدخشان، تنها سه فیصد آن را تخریب کند و دهقانان توانستند حاصلات باقی شان را بردارند.

یافته های این موسسه نشان میدهد که در سال جاری بیشترین تریاک تولید شده در افغانستان از ولایت بدخشان بدست آمده است.

گزارش: نعمتالله احمدی