حملات راکتی ایران به اسرائیل و هشدار اسرائیل در مورد حملات تلافیجویانه، بسیاری از مهاجران افغان در ایران را نگران امنیت و سرنوشتشان در این کشور کرده است.
بیشتر این مهاجران افغان که به علت تهدیدات امنیتی، بیکاری و مشکلات اقتصادی به ایران آواره شدهاند، میگویند که افزایش تنشهای اخیر بین ایران و اسرائیل بر زندهگی و فرصتهای شغلی آنها تأثیر گذاشته است.
برخی از آنها از ترس درگیری احتمالی به فکر فرار به افغانستان تحت کنترل طالبان هستند.
حلیمه پژواک، فعال حقوق زن افغان که به علت محدودیتها و تهدیدات امنیتی در برابرش به ایران آواره شده، در این مورد به رادیو آزادی گفت: "ما به خاطریکه مصونیت جانی نداشتیم از افغانستان به ایران آمدیم و امروز متأسفانه که افزایش تنش میان اسرائیل و ایران بیانگر این است که جنگی در منطقه منتظر است، ما نمیدانیم که بعد از این کجا برویم، متأسفانه سازمانهای حقوق بشری ملل متحد نیز مردم افغانستان را فراموش کردند، تمام دغدغهٔ ما این است که به کجای جهان، به کدام منطقه پناه ببریم."
بیشتر در این باره: مهاجرین افغان در ایران چی نگرانیهایی در پیوند به تنش میان اسرائیل و ایران دارند؟امید پویا، رئیس فدراسیون خبرنگاران افغان در تبعید در ایران، ضمن نگرانی از وضعیت مهاجران افغان میگوید که این روزها بیشتر آنها در حال فرار از ایراناند: "مهاجرانی که اینجا حضور دارند و کسانی که وقت ویزهشان پوره شده یا نشده یا به تفریح و تداوی آمده بودند، خواستند آهسته آهسته بروند به سمت افغانستان که مبادا اسرائیل امروز یا فردا انتقام نگیرد. کسانی که ناگزیر هستند در ایران بمانند بسیار نگراناند. به سبب همین جنگ و خشونت در افغانستان افغانها بیکار، بیروزگار، مهاجر و به کشورهای مختلف مسافر شدند و امروز در کشور مردم با یک عالم نگرانی زندگی میکنیم."
عزیزالله ولیزاده، یک مهاجر افغان که به علت بیکاری به ایران رفته، در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"از جنگ چیزی جور نمیشود، هر دو کشور میزنند همدیگر را خراب میکنند و اینجا مهاجران، همه بچهها و فامیلها نگران هستند و در هرجا وقتی سر کار میآیند سر زبان مردم است که چه کار کنیم؟ ما یک کاریگر هستیم، اینجا برای کار آمدیم، خرج خود و فامیل را بدهیم. امیدواریم جنگ صورت نگیرد."
مهاجران افغان در ایران در حالی این نگرانیها را مطرح میکنند که وزارت خارجۀ جرمنی به شهروندان خود توصیه کرده که به علت افزایش تنشها در منطقه، فوراً ایران را ترک کنند.
از سوی دیگر، بریتانیا و هند نیز از شهروندان خود خواستهاند تا از سفر به ایران خودداری کنند.
این درحالیست که حکومت ایران میگوید که ۲۰۰ راکت به سمت اسرائیل پرتاب کرده، اما اردوی اسرائیل گزارش میدهد که تمام ۱۸۰ موشک شلیکشده توسط ایران را سرنگون کرده و در نتیجه تنها دو نفر مجروح شدهاند.
اسرائیل اعلام کرده که این حملات را تلافی خواهد کرد.
بیشتر در این باره:
رئیس جمهور بایدن: ایالات متحده از حملهٔ اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران، حمایت نمیکندداماد حسن نصرالله رهبر پیشین حزب الله لبنان در یک حمله هوایی در سوریه کشته شدگروه حماس مسوولیت حمله در تل ابیب و کشته شدن هفت تن را به عهده گرفت مهاجرین افغان در ایران چی نگرانیهایی در پیوند به تنش میان اسرائیل و ایران دارند؟پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان، میلیونها افغان به ایران مهاجرت کرده و بر اساس معلوماتی که یک ماه قبل در صفحۀ کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ایران نشر شده، در حال حاضر حدود ۸.۳ میلیون مهاجر افغان در ایران به سر میبرند.