وزارت صحت حکومت طالبان این گزارشها را که گویا در افغانستان تطبیق واکسین پولیو یا فلج اطفال متوقف و یا تأخیر شده، رد کرد.
شرافت زمان، سخنگوی این وزارت، دیروز در یک پیام ارسالی به رسانهها گفت که بعضی از رسانهها در این مورد خبرهای نادرست را به نشر رساندهاند. در اعلامیه آمده که در مورد به تعویق انداختن واکسین پولیو یا توقف آن رسماً هیچ دستوری وجود ندارد. اعلامیه میافزاید که وزارت صحت عامه تلاش دارد که کمپاین واکسین پولیو از یک راه مشروع و تخنیکی تطبیق شود که برای جامعه مفید واقع گردد.
قبل از این، دیروز خبرگزاری اسوشیتد پرس از قول یک مقام سازمان صحی جهان (WHO) خبر داده بود که گفته است طالبان اجازه ندادهاند که کمپاین واکسین پولیو در افغانستان خانه به خانه انجام شود، بلکه به گفتۀ این مقام که نخواسته نامش ذکر شود، طالبان توصیه کردهاند که بهجای خانهها واکسین پولیو در مساجد عملی شود.
بیشتر در این باره: ملل متحد: کمپاین واکسین پولیو در افغانستان متوقف شده استسازمان صحی جهان قبل از این گفته بود که پلان دارد در ماه سپتمبر جاری یک کمپاین دیگر واکسین پولیو را در افغانستان آغاز نماید.
داکتر کمال شاه، مسئول سابق رسانهها و ارتباطات در شعبۀ مبارزه با پولیو در دفتر یونیسیف افغانستان، خواهان نقش بیشتر و مؤثرتر حکومت طالبان در تطبیق کمپاین واکسین پولیو شده است. داکتر کمال شاه میگوید:
«اگر وزارت صحت عامه دخیل باشد، تأثیر خوب آن بر پروگرام این خواهد بود که در آنجا مقامات محلی با آنها همکار خواهند بود تا پروگرام خوب تطبیق شود. علاوه بر آن، برای آگاهی عامه بسیار مهم است. در آنجاها کار گرفتن از تلویزیونها و رادیوهای دولتی، تا آگاهی مردم بیشتر شود. از منبر و علمای کرام کار گرفتن هم ضروری میباشد و این حکومت میتواند که در این بخش هم نقش بارز داشته باشد.»
پولیو یک مرض لاعلاج است، اما با واکسین میتوان جلو آن را گرفت. بهگفتۀ WHO در سال جاری موارد مثبت مرض پولیو در افغانستان به ۱۸ مورد رسید، در حالی که در سال گذشته شش مورد بود.
تا چند ماه قبل، پاکستان و افغانستان تنها دو کشوری در جهان بودند که موارد مثبت مرض پولیو هنوز هم در آنها وجود داشت.
داکتر کمال شاه در اشاره به پیدا شدن یک مورد تازه پولیو در بین فلسطینیها در نوار غزه گفت که پولیو یک مرضی است که اگر در یک کشور جهان هم پیدا شود، میتواند تمام جهان را تهدید کند.