به ادامهٔ انتقادها در پیوند به خارج شدن نیروهای امریکایی از افغانستان، کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندهگان امریکا یکبار دیگر انتونی بلینکن، وزیرخارجهٔ این کشور را احضار کرده است.
مسئوولان این کمیته گفتهاند که وی بهخاطر ارائه توضیحات درمورد چگونهگی خروج نیروهای امریکایی در ماه اگست سال ۲۰۲۱ به این کمیته فراخوانده شده است.
مایک مکال، جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندهگان امریکا، روز سهشنبه ۳ سپتمبر، در یک نامه که در صفحهٔ ویب این کمیته منتشر شده، گفته که انتونی بلینکن، وزیرخارجهٔ امریکا، باید به تاریخ ۱۹ سپتمبر به این کمیته حاضر شود، در غیر این صورت به توهین به مجلس نمایندهگان متهم خواهد شد.
مایکل مکال که از منتقدین سرسخت ادارهٔ جو بایدن دیموکرات است، افزوده که در شهادت در برابر کمیته، مقامهای پیشین و فعلی امریکا تأیید کردهاند که در بخش تخلیه و بیرون شدن از افغانستان، انتونی بلینکن، وزیرخارجه، آخرین تصمیمگیرنده بوده است.
بیشتر در این باره: سومین سالگرد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان؛ مککال:« این کشور به پناهگاه گروه های تروریستی مبدل شده است»مایکل مکال برای اولین بار به تاریخ ۲۳ می از انتونی بلینکن، وزیرخارجهٔ امریکا، خواست که در نشست کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندهگان امریکا بهخاطر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان حاضر شود، اما به گفتهٔ آقای مکال، این وزارت نتوانست تاریخی برای حاضرشدن بلینکن ارائه کند.
به اساس گزارش خبرگزاری رویترز، متیومیلر، سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا، اما در یک اعلامیه گفته بود که «این جای مأیوسی است که کمیته بهجای اینکه با حُسن نیت به همکاریاش با این وزارت ادامه بدهد، یک احضاریهٔ دیگر غیرضروری را صادر کرده است.»
این در حالیست که در آستانهٔ برگزاری انتخابات امریکا در ماه نومبر سال روان میلادی، مسئلهٔ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان که در اگست سال ۲۰۲۱ صورت گرفت، یکبار دیگر گرم شده است.
اما کارشناسان افغان درمورد فیصلهٔ امریکا در مورد بیرون شدن از افغانستان چه نظر دارند؟
شماری از کارشناسان سیاسی و روابط بینالمللی آن را یک فیصلهٔ عاجل خوانده و میگویند که این فیصله به حیثیت سیاسی و دیپلوماتیک افغانستان آسیب رسانده است.
غوث جانبار، دیپلومات پیشین، دراین مورد به رادیو آزادی گفت:
"همهچیز مشهود و روشن است که در این سلسله از عجلهٔ بیجا کار گرفته شده است و در مورد نتیجهاش فکر نشده است، که مقامهای امریکایی خودشان گاه ناگاه در مورد این موضوع اعتراف کردهاند. به حیثیت سیاسی و دیپلوماتیک افغانستان آسیب بزرگ تاریخی رسیده است؛ افغانستان عملاً به طرف یک انزوای بزرگ و عمیق در حرکت است."
اسحاق اتمر، آگاه مسایل سیاسی، میگوید:
"امریکا سربازانش را به بسیار عجله از افغانستان بیرون کرد تا زیانشان در منطقه کمتر شود، اما این همواره از سوی افغانها و مردم و سیاستمداران امریکا بر حکومت بایدن انتقاد شده است که این بیرون شدن به بسیار عجله صورت گرفته و برای افغانها و امریکاییها مشکلات زیادی را پیدا کرده است."
این در حالی است که مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندهگان امریکا، در بیانیهای به مناسبت سومین سالگرد انتقال کامل نیروهای امریکایی از افغانستان در ۳۰ اگست، گفت که افغانستان پس از خروج ایالات متحدۀ امریکا یکبار دیگر به پناهگاهی برای دهشتافگنان تبدیل شده است؛ جایی که به گفتهٔ او، زنان مجبور به زندگی کردن در زیر اسارت ظالمانۀ طالبان هستند.
بیشتر در این باره:
طالبان سهسالگی برگشت خود به قدرت را تحت تدابیر شدید امنیتی تجلیل میکنندسه سالهگی بازگشت طالبان؛ مردم: از کارنامۀ ۱۰۹۵ روزۀ طالبان راضی نیستیممعلمان و دانشآموزان در افغانستان: طالبان ما را مجبور به اشتراک در مراسم سهسالگی حکومتشان کردندحکومت طالبان سهسالگی حاکمیت خود را جشن گرفت؛ اما شماری این روز را «روز سیاه» مینامندجنبش زنان عدالتخواه: حمایت جهانی میتواند وضعیت زنان افغانستان را تغییر دهداو با انتقاد از ادارهٔ جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، گفته بود که ادارهٔ بایدن و هاریس با بیرون کردن نیروهای امریکایی از افغانستان دهها هزار متحدین افغان خود را برای شکار طالبان رها کردهاند.
حکومت طالبان به تاریخ ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ در افغانستان به قدرت رسید.
به اساس معلومات قصرسفید، بیرون شدن نیروهای این کشور از افغانستان از ۱۴ اگست شروع و به تاریخ ۳۱ اگست خاتمه یافت.