در دومین روز نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانی که زیر نام "ترکمن- افغان" در شهر عشقآباد ترکمنستان برگزار شده، اتحادیۀ زنان زراعتپیشه شکایت دارند، به زنانی که در بخش زراعت و صنایع دستی تولیدات دارند، در این نمایشگاه سهم داده نشده است.
ممتاز یوسفزی، رئیس این اتحادیه روز سهشنبه در گفتوگو با رادیو آزادی مدعی شد که وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان سهم زنان را به اتاق زنان تجارتپیشه داده و به ادعای او، افراد به گونۀ سلیقهای معرفی شده اند:
"متاسفانه این نمایشگاه و شرکت افراد به شکل سلیقهای بوده است، کسانی معرفی شده اند که اصلاً تجارت داشته باشند و کمپنی باشد که تولید زیاد داشته باشد، کسانی معرفی شده اند که تنها یک جواز گرفته و برخیشان حتی جواز هم ندارند."
او گفت، زنانی که در این اتحادیه ثبت هستند، در بخش تولید محصولات زراعتی، قالین، صنایع دستی و سایر بخشها فعالیت داشته و از سالها به این طرف تجارت دارند.
رادیو آزادی تلاش کرد نظر مسئولان اتاق زنان تجارتپیشه را در پیوند به ادعای اتحادیۀ زنان زراعتپیشه بگیرد، اما آنها دستیاب نشدند.
در نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانی "ترکمن –افغان " برعلاوۀ دیگر بازرگانان از داخل و خارج کشور، شماری از صنعت کاران نیز شرکت دارند.
پرویزحیدری، سرپرست عامل اتاق صنعت و معدن افغانستان از شهر عشقآباد ترکمنستان به رادیو آزادی گفت که بیش از ۱۲۰ صنعتکار از بخشهای مختلف به این نمایشگاه از سوی این اتاق معرفی شده اند:
"ما تواناییهای خود را به نمایش گذاشتیم، یک تعداد اقلام ما در اینجا بسیار بازار خوب دارد، از جمله میوۀ خشک، بخش مواد غذایی، مشروبات غیرالکولی، اما مشکل در بخش تعرفه است که تعرفۀ بالای مشروبات غیرالکولی بسیار بلند است که از سوی دولت ترکمنستان بالای مشروبات غیرالکولی ۱۱۰ فیصد محصول دارند."
حیدری گفت که تلاشها برای حل این مشکل ادامه دارد.
نمایشگاه سه روزۀ محصولات و تولیدات افغانی "ترکمن –افغان " به روز دوشنبه ۴ مارچ در شهر عشقآباد ترکمنستان از سوی وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان گشایش یافت.
به اساس معلومات این وزارت، در این نمایشگاه بیش از ۳۰۰ تجار و صنعتکار افغان از افغانستان، دبی، ترکیه، قزاقستان، روسیه، ازبکستان، ایران و پاکستان در عشق آباد شرکت کرده اند.
عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت، در این نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانی از ۱۸ سکتور در ۷۵ غرفه به نمایش گذاشته شده اند که ۱۵ شرکت مربوط به زنان تجارتپیشه نیز در آن شرکت کرده اند.
اما این را نگفت که به زنان عضو اتحادیۀ زراعت پیشه هم سهم داده شده است یا نه.
قالین، زعفران، میوۀ خشک و تازه، سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، فرآوردههای زراعتی بانوان و صنایع دستی از اقلامی اند که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانی "ترکمن –افغان " در حالی راه اندازی شده است که بیشتر بازرگانان به ویژه بانوان شکایت دارند که بازار خوبی برای فروش محصولاتشان در داخل کشور وجود ندارد.
آنان بارها تأکید کرده اند که حکومت طالبان باید زمینۀ بازاریابی برای محصولاتشان را در بیرون از کشور فراهم کند و پای شان به نمایشگاههای بینالمللی باز شود.