کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا میگوید که همکاران افغان سابق نیروهای امریکایی در افغانستان با تهدید طالبان مواجه هستند.
این کمیته در اعلامیهای نوشته است که کمیتۀ فرعی نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان امروز پس از ظهر روز چهارشنبه به وقت امریکا جلسهای را برای بحث در مورد چگونگی جلوگیری از این مشکل برگزار خواهد کرد.
بر اساس اعلامیه، اعضای جمهوریخواهان و دموکراتهای کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا و برخی شاهدان عینی از جمله گروه مهمی از سربازان سابق این کشور نیز در این نشست شرکت خواهند کرد.
در این اعلامیه آمده است، این نشست میتواند به همکاران افغان سابق نیروهای امریکایی که پس از خروج این نیروها از افغانستان، در این کشور تحت حاکمیت طالبان گیر مانده اند، کمک کند.
یک همکار سابق نیروهای امریکایی: نه تنها جان خودم بلکه زندگی خانوادهام نیز در خطر است
این در حالی است که شماری از افغانهای همکار با نیروهای امریکایی در گفتوگو با رادیو آزادی مدعی شدند که در معرض تهدید حکومت طالبان قرار دارند و این وضعیت برایشان نگران کننده است.
یکی از آنها که به دلیل مسائل امنیتی نخواست نامش در این گزارش گرفته شود میگوید:
"نه تنها جان خودم بلکه زندگی خانوادهام نیز در خطر است، مشکلات اقتصادی هم داریم، مشکلات امنیتی هم داریم، نمیتوانیم آزادانه گشت و گذار کنیم، هر روز تحت تعقیب آنها هستیم."
او از ایالات متحدۀ امریکا خواست تا به آنها کمک کند.
یکی دیگر از همکاران سابق نیروهای امریکایی که او نیز به دلیل مشکلات امنیتی نخواست نامش در گزارش گرفته شود، گفت:
"اگر مجلس نمايندگان امريكا در اين مورد اگر تصميم میگیرد بايد به همكاران خود بخصوص در افغانستان توجه كند. هنوز تعدادی از مشکلات حل نشده است، همۀ ما نگران این موضوع هستیم و میترسیم که به زودی مورد بازپرس مسائل داخلی قرار بگیریم و کسانی که در افغانستان هستند، هنوز تحت فشار هستند. نظامی و یا رقیبهای سیاسی داخلی همیشه مورد تهدید قرار دارند."
از ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در مورد اظهارات کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا و ادعاهای همکاران افغان سابق نیروهای امریکایی پرسیدیم، اما وی تا زمان نشر این گزارش پاسخی نداد. اما قبلاً بارها مدعی شده که افرادشان متعهد به عملی کردن فرمان عفو عمومی رهبر شان هستند.
پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان در آگست ۲۰۲۱ در افغانستان و خروج نیروهای امریکایی از این کشور، هزاران نفر از همکاران افغان آنها هنوز در افغانستان باقی مانده اند.
بیشتر در این باره: دیده بان حقوق بشر تصویر تاریکی از وضعیت حقوق بشری در افغانستان ارائه کرداگرچه طالبان پس از به قدرت رسیدن عفو عمومی اعلام کردند، اما هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) شش ماه پیش گزارش داد که بیش از ۸۰۰ قضیه نقض حقوق بشری نیروهای امنیتی و دفاعی و کارمندان سابق دولت افغانستان را ثبت کرده است که ۲۱۸ مورد آن شامل قتلهای فراقانونی میشود.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در آن زمان این گزارش یوناما را رد کرد و گفت که آنها به اجرای دستور رهبر خود متعهد هستند.
اما پیش از این اعضای خانوادۀ برخی نیروهای امنیتی و دفاعی سابق افغانستان به رادیو آزادی گفته بودند که اعضای خانوادۀ آنها توسط طالبان کشته، زندانی یا مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.